PhD a vállalat vezetésében és közgazdaságtanában

Brno University of Technology

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

PhD a vállalat vezetésében és közgazdaságtanában

Brno University of Technology

Cégvezetés és gazdaságtan

Rövidítés: DSP-ŘEP-E

A tanulmány hossza: 4 év

Program: Gazdálkodás és Menedzsment

Kar: Üzleti és Menedzsment Kar

Akadémiai év: 2017/2018

Akkreditált: 2010..11.1

A fióktelep profilja:

A doktori képzés a diplomások számára biztosít mesterképzést a vállalati menedzsment és a közgazdaságtan területén a magasabb szintű oktatás elmélyülése elméleti ismerete. A doktori tanulmányi ág célja a tudományos munkamódszerek oktatása.

Kulcsfontosságú tanulási eredmények:

A doktori tanulmányi végzettség független tudományos, kutatási és irányítási munkára képes. Készen áll a kihívásokkal járó fogalmi, kutatási és fejlesztési problémák kezelésére a vezetés és a közgazdaságtan területén. A gyakorlatban önállóan képes kutatást, fejlesztést és termelést végezni.

A diplomás kreatív munkát vállalhat vezető kutatóközpontokban, a kutatási és fejlesztési csapatok vezetőjeként, egyetemi kutatóként és tanároként. A program végzősei szintén magas pozíciókat tölthetnek be a nagyobb intézményekben és cégeknél, amelyek kreatív és önállóan képesek dolgozni, összetett problémákat elemeznek, és új és eredeti megoldásokat javasolnak.

A diplomások foglalkoztatási profilja példákkal:

A diplomások a gazdaságilag orientált tudományok tudományos munkásságát látják el, mint a gazdasági és üzleti kutatásokra összpontosító kutatószervezet kutatómunkáját. A diplomások képesek lesznek összpontosítani a gazdálkodás a gazdálkodás minden összefüggésben, a felső vállalat menedzsment, menedzsment, marketing, logisztika összhangban a jóváhagyott program és a tanfolyam.

Fióktelepe: prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA

Doktori tanulmányok témái:

Üzleti modellek Fenntartható innováció

Sok szerző meghatározza az üzleti modellek innovációját a fenntarthatóság szempontjából, de az összes szakértői véleménnyel kapcsolatos kulcsfontosságú szempont az, hogy az üzleti modellt úgy értjük, hogy kiterjeszti a vállalat, annak ügyfelei és részvényesei, valamint az értékek rögzítését is. kulcsfontosságú érdekeltek. A cél az, hogy módszereket dolgozzon ki az üzleti modell fenntartható innovációjára a kiválasztott piacokon a fenntartható innovációra alkalmas modell prototípusának kialakítása révén. Témavezető: Šimberová Iveta, doc. PhDr., Ph.D.

Vezetés: A Digital Era vezetésének új megközelítése.

A digitális vezetők hajlandóak megvizsgálni, hogy az információs technológia milyen módon segítheti a szervezetet az ügyfelek igényeinek és az üzleti követelmények megváltoztatásának. Témavezető: Konečná Zdeňka, doc. Ing., Ph.D.

A visegrádi országok kockázatitőke-piacai közötti kölcsönös függés makroökonómiai és intézményi meghatározó tényezői.

A disszertáció célja a legfontosabb európai kockázatitőke-piacok és a visegrádi országok piacainak kölcsönös függéseinek vizsgálata. A piacok közötti kapcsolatok azonosítása, a függőségek erősségének változásainak elemzése szükséges a hatékony makrogazdasági és intézményi irányításhoz. Témavezető: Zinecker Marek, doc. Ing., Ph.D.

A vállalatok fenntarthatóságra alapozott marketing menedzsmentje

Napjainkban a célpiacokon a vállalatok viselkedése egyre inkább befolyásolja a fenntartható fejlődés koncepciójának területe. A tézisnek az e területen a legfrissebb elméleti ismeretekre kell irányulnia az üzleti vállalkozás marketing menedzsment keretrendszerében. A cél a gyakorlati megközelítések kidolgozása a "zöld" marketing területén. Témavezető: Šimberová Iveta, doc. PhDr., Ph.D.

A politikai stabilitás, mint a nagyléptékű befektetések fontos tényezője

A politikai stabilitások olyan változók, amelyeket nagyon nehéz számszerűsíteni és mérni. A politikai stabilitáshoz kapcsolódó szempontok széles spektruma azonban nagyon fontos a befektetõ szempontjából. A mesterséges intelligencia módszereit felhasználják a politikai stabilitásoknak a nagyberuházásokra gyakorolt ​​jelentős hatásainak számszerűsítésére. Témavezető: Dohnal Mirko, prof. Ing., DrSc.

A márka stratégiai fejlesztése

A márkafejlesztés fogalmai a hagyományos versenykörnyezet számára készültek. A verseny fejlődésének korszerű trendjei új megközelítéseket tesznek szükségessé, figyelembe véve a vállalatok online üzleti tevékenységének növekvő hatását. Témavezető: Zich Robert, doc. Ing., Ph.D.

Stratégiai marketingeszközök kihasználása a vállalat fenntartható előnyének megteremtése során

A stratégiai marketing eszközök elkerülhetetlen részét képezik a vállalat menedzsmentjének - és tökéletes telepítésük a fenntartható előny fenntartásának egyik előfeltétele. Ennek a tanulmánynak a célja a stratégiai marketing eszközök és javaslatok hatékony felhasználása a menedzsmentben. Témavezető: Chalupský Vladimír, doc. Ing., CSc., MBA

A mesterséges intelligencia használata a döntéshozatali folyamatok támogatásaként az Enterprise Control területén.

A mesterséges intelligencia és alkalmazásai a döntéshozatali folyamatok támogatásaként a vállalati ellenőrzésekben a döntés minőségének és sebességének növelése érdekében. Témavezető: Dostál Petr, prof. Ing., CSC.

A természeti monopóliumok árazására szolgáló eszközök és módszerek

A téma a kritikus elemzési eszközökre és különösen a monopolisztikus árképzési stratégiákra összpontosít. olyan oligopolisztikus cégek, amelyek a belépéshez természetes vagy nagy akadályokat jelentenek. Témavezető: Škapa Stanislav, doc. Ing. et. Ing., Ph.D.

Innovatív vállalatok értékelése

A jövőbeli cégek cash flow-jának becslése alapján a vállalatok becslései nagyon érzékenyek a vállalati növekedés paramétereinek becsléséhez. Az értekezés célja az, hogy feltárja a szilárd értékelést alkalmazó jelenlegi megközelítéseket, és javaslatot tesz az innovatív cégek jövőbeli fejlődésének becsléséhez használt módszerek módosítására. Témavezető: Režňáková Mária, prof. Ing., CSC.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol


Utoljára frissítve March 3, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
4 Év
Nappali
Price
ár
1,850 EUR
1.850 EUR / 1. év, 1.500 EUR / 2. év, 1.000 EUR / 3. év
Locations
Csehország - Brno, South Moravian Region
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 2019
Csehország - Brno, South Moravian Region
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt