PhD a vészhelyzet kezelésében

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Az NDSU vészhelyzet-kezelési programjának küldetése, hogy létrehozza a vészhelyzet-kezelés terén átfogó elméleti és alkalmazott ismeretekkel rendelkező diplomások káderét, akik előmozdíthatják a vészhelyzet-kezelési területet és fegyelmet. A program a vészhelyzet-kezelés és a módszerek / elméleti tanfolyamok egyikére épül, hogy segítse a hallgatókat a katasztrófák és a vészhelyzet-kezelés tanulmányozásában a vészhelyzet-kezelési fegyelmi szempontból. Ezenkívül a program más tudományágakból merít, amelyek fokozzák a vészhelyzetek és katasztrófák kezelésére szolgáló folyamatok és technikák fejlesztését.

Az NDSU katasztrófavédelem mester- és doktori fokozata egyetemi alapú. A potenciális hallgatókat arra ösztönzik, hogy látogassanak el az egyetemre, és találkozzanak oktatókkal és jelenlegi diplomásokkal.

Doktori végzettség

Az Észak-Dakotai Állami Egyetem a katasztrófavédelem filozófiájának doktorát kínálja, amelynek célja a diplomások felkészítése a vészhelyzet-kezelési hallgatók jövő generációinak felsőoktatási programokban tanuló karrierjére, kutatás folytatása, amely leírja és elmagyarázza a mintákat, folyamatokat, változásokat és hatékonyságot / a vészhelyzet kezelésével és / vagy a vészhelyzet kezelésével kapcsolatos szakpolitikák kidolgozásával és elemzésével kapcsolatos hatékonyság.

Mire egy hallgató doktori fokozatot szerez az Észak-Dakota Állami Egyetem Sürgősségi Menedzsment Tanszékén a sürgősségi ügyek kezeléséről, a hallgatónak képesnek kell lennie a következőkre:

  1. Javasolhat következményeket a vészhelyzet-kezelés fejlődéséből a politikára, a gyakorlatra és a kutatásra.
  2. Mutassa be az egyetemi tudományághoz kapcsolódó szakirodalom átfogó ismeretét a vészhelyzet-kezelés négy szakterületének két részén (pl. Felkészültség, reagálás, helyreállítás, enyhítés).
  3. Fejlesszen felismeréseket, vonjon le következtetéseket és / vagy vonjon le következtetéseket a tudás jelenlegi állapotáról (pl. Kihívások, lehetőségek és trendek) és az elmélet helyzetéről a tudományág hatáskörébe tartozó kulcsfontosságú témákban.
  4. Meghatározza a katasztrófavédelem törekvéseinek megközelítéseit.
  5. Értékelje a fegyelemmel kapcsolatos főbb módszereket / analitikai megközelítéseket és kutatási standardokat.
  6. Hozzon létre új ismereteket a fegyelmi kutatási normákkal összhangban.

A szak a vészhelyzet-kezelési kurzusok alapjaira épül, hogy segítse a hallgatókat abban, hogy megtanulják, hogyan teremtik meg az embereket, hogyan hatnak egymásra és hogyan tudnak megbirkózni a veszélyekkel, a sebezhetőséggel és a kapcsolódó eseményekkel. A program hangsúlyozza annak tanulmányozását, hogy az emberek miként képesek megbirkózni a veszélyhelyzetekkel a felkészültséggel, a reagálással, a helyreállítással és az enyhítéssel kapcsolatos tevékenységek révén. Ez az átfogó és kihívásokkal teli program egyaránt elkötelezett a kiterjedt kutatás és gyakorlati alkalmazása mellett a vészhelyzet kezelése területén. Pályakezdő karrierjük során a hallgatóknak lehetőségük lesz kutatást végezni és a területen dolgozni.

Tekintse meg a katasztrófavédelem doktori fokozatához kapcsolódó követelményeket.

A Ph.D. a katasztrófa-elhárítás terén szerzett jelentős megértés és tudományos eredmények elismeréseként kapják. A befogadónak el kell végeznie az összes előírt tanfolyamot, beleértve két funkcionális területre specializálódott tanfolyamot, két írásbeli átfogó vizsgát és azok szóbeli megvédését (egyet a vészhelyzet-kezelési elméletről és egyet a kutatási módszerekről), újszerű és jelentős kutatási projektet kell elvégeznie a értekezés; és szóbeli vizsgán sikeresen megvédi ezt a kutatást. A hallgató előrehaladását egy felügyelő bizottság ellenőrzi, amelynek feladata a hallgató tanulmánytervének, az írásbeli átfogó vizsgáknak, a dolgozatra irányuló javaslat és a dolgozat megvédésének felülvizsgálata.

Felvételi követelmények

Az NDSU Sürgősségi Menedzsment Tanszéke szelektíven választja a posztgraduális jelentkezőket a mester- és doktori programokba való belépéshez. A felvétel versenyképes, tükrözve a tanszék elkötelezettségét a kicsi, magas színvonalú, hallgatói kohorszok iránt, amelyek megfelelnek a kar mentori képességeinek.

A pályázókat kétlépcsős eljárásban értékelik. Az első szakaszban a jelentkező Graduate School pályázatát, a referencia leveleket, a GRE pontszámokat (ha alkalmazható) és az akadémiai írásbeli papírmintákat a Sürgősségi Menedzsment Tanszék karja felülvizsgálja. A felvételi eljárás második szakaszának befejezésére meghívjuk azokat a jelentkezőket, akik bizonyítják, hogy a Rendkívüli Rendkívüli Ügyintézés küldetése és céljai megfelelnek az alkalmasságuknak és képesek a posztgraduális tanulmányokra.

Pénzügyi támogatás

Mind oktatói, mind kutatói asszisztensek rendelkezésre állnak, a tanszéki és oktatói kutatási alapoktól függően. Minden hallgató automatikusan figyelembe veszi a posztgraduális asszisztensi szolgálatot, hacsak másképp nem kívánja, ezért az ilyen elbíráláshoz nincs szükség külön pályázati eljárásra. A díjak a korábbi tanulmányi és szakmai teljesítményen alapulnak. A felülvizsgálati eljárás rendkívül versenyképes.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often in ... Tovább

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often interdisciplinary, research. Additionally, our students have access to professional development opportunities, and events such as Three Minute Thesis. Our low tuition costs make NDSU a bargain, and our career outcomes are excellent. We are located in Fargo, ND – a Midwestern “hidden gem,” and a welcoming and vibrant community of about 230,000 with a unique rural-urban feel. We have a bustling entrepreneurial atmosphere; rich culture; great local fare, arts, and entertainment; and family friendly environment. Kevesebb