PhD a vegyi és biomolekuláris mérnöki képzésben

Általános információk

Program leírás

chem eng

A programot a Kémiai és Biológiai Műszaki Tanszék kínálja a következő kutatási témákkal és korszerű létesítményekkel, amelyek ideális környezetet biztosítanak a hallgatók számára a kutatás számára.

Kutatási Foci

A kémiai és biológiai mérnöki tevékenység egy igen diverzifikált mérnöki és tudományterület. A minisztérium kutatása öt fő területre osztható:

Haladó anyagok

Nanoanyagok, grafén, 2D anyagok, zeolitok, új polimerek, polimerkompozitok, a DNS ön-összeállítási folyamata, a polimer interfészek és a felületek, valamint a polimer / kerámia membránok. Részletes vizsgálatokat végeznek a nanoanyagok szintézisén és jellemzésén, a reológián, a nem newtoni áramláson, a hő- és tömegtranszporton, valamint a fröccsöntési folyamathoz kapcsolódó folyamatszabályozáson.

Biomolekuláris mérés

A természetből származó és mesterséges anyagok molekuláris szintű megtervezése és megtervezése a regeneratív orvoslás, gyógyszerszállítások és terápiák, új érzékelési stratégiák és diagnosztikai platform számára az ellátás, a szintetikus és rendszerbiológia, az omikai technológia és a bioinformatika számára.

Energetikai technológiák

Energiatárolási és átalakítási technológiák, beleértve az üzemanyagcellákat, a fejlett akkumulátorokat, a napelemeket, az elektrolizátorokat és a szuperkondenzátorokat. A fő kutatási tevékenységek magukban foglalják az energetikai rendszerek optimalizálását, a fejlett anyagok és kritikus elemek fejlesztését, a reakciómechanizmusok megértését és a modellezést / szimulációt.

Környezetvédelmi Mérnöki

Légszennyezés kialakulása és csökkentése, a beltéri levegő szagtalanítása, katalitikus és fejlett oxidáció, elektrokoaguláció és elektrooxidáció, fejlett módszerek a szennyvíz kezelésére, veszélyes hulladékok és mikrokárosodás, hulladékminimalizálás és tisztább technológiák.

Termék- és folyamattervezés

Tervezési optimalizálás, kémiai folyamatok, biokémiai folyamatok, környezeti sors és szállítás, valamint felszíni jelenségek és hatások. A magas hozzáadott értékű termékek - mint például az élelmiszer-adalékanyagok és a gyógyszerek - tervezése szintén aktív kutatási terület.

Felszerelés

A minisztérium a legkorszerűbb analitikai műszerekkel rendelkezik, beleértve a nagy teljesítményű folyadékkromatográfot, gázkromatográfokat tömegspecifikus detektorral, lángionizációs detektorral, induktív csatolású plazma spektrométerrel, szerves szénanalizátorral, UV / látható spektrofotométerrel, Raman és FTIR spektrométerek, differenciális pásztázó kaloriméter, kapilláris reométer és univerzális vizsgálóberendezés. Ezenkívül a kutatási területek mindegyike sajátos eszközökkel rendelkezik.

Az egyetem központi berendezései megfelelő támogatást nyújtanak, beleértve az elektronikus támogató boltot, a műszeres medencét, a gépgyárat és a Tervezési és Gyártási Szolgáltatások eszközt. Vannak olyan fejlett számítástechnikai eszközök is, köztük egy masszív párhuzamos feldolgozó számítógép.

chem bio

Felvételi követelmények

én. Általános felvételi követelmények

A doktori képzésre felvételi jelentkezőknek rendelkezniük kell:

  • Alapképzést szerzett egy elismert intézmény bizonyítottan kimagasló teljesítményével; vagy bizonyítékot szolgáltatott a posztgraduális szintű kielégítő munkáról teljes munkaidőben legalább egy évig, vagy részmunkaidőben legalább két évig.

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

Az angol nyelvi követelményeket az alábbi jártassági eredmények egyikével kell teljesítenie :

  • TOEFL-iBT: 80 #
  • TOEFL-pBT: 550
  • TOEFL által módosított, papíron átadott teszt: 60 (összesített pontszámok az Olvasás, Hallgatás és Írás részeknél)
  • IELTS (Akadémiai modul): Összpontszám: 6,5 és az összes részpontszám: 5,5

Ha az első nyelv az angol, és a főiskolai diplomáját vagy ezzel egyenértékű képesítését olyan intézmény ítélte oda, ahol az oktatóeszköz angol volt, akkor lemondanak a fenti angol nyelv követelményeinek teljesítéséről.

# a teljes pontszámot jelenti egyetlen kísérletben

További információ a programról a pg.ust.hk/programs oldalon található

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Ti ... Tovább

Located at the Clear Water Bay of Hong Kong, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a research-focused institution that ranks first among top young universities in the world (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). With an international outlook and global reputation, the university aims to be a leading university, both locally and internationally, through excellence in teaching and research. Kevesebb