PhD a zenei elméletben és az oktatásban

Általános információk

Program leírás

A tanulmányok jellemzői

A zeneelmélet és az oktatás szakterülete a zenei és zenei oktatási tudományok kiválasztásán és szintézisén alapul, lehetővé téve a magasan képzett szakemberek kiegyensúlyozott felkészítését a kutatás és az oktatás terén. A zenei pedagógia széles spektrumával összhangban a specializáció a célnak megfelelő tanulmányi kört követi: szakemberek felkészítése az általános zeneoktatás, szakképzés és egyéb ilyen specializációt igénylő tevékenységek területén.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Beléptetési vizsgálat

A pályázók írásos kutatási projektjavaslatot (beleértve a bibliográfiát is) legfeljebb 10 oldalt adhatnak meg a jelölt kiválasztott szakmai témájáról. A kutatási projektet a kérelemmel együtt a Károly Egyetem Oktatási Karán, a Tudományegyetemen kell elküldeni. Várható, hogy a kutatási projektnek megvan a maga elképzelése, és bizonyítja, hogy képes a tudományos munkára. A projektnek tartalmaznia kell a kutatási probléma jellemzőit, a téma céljának és szerkezetének alapgondolatát, valamint az elméleti kutatás és a szakirodalom módszereit.

Értékelési kritériumok: A pályázó legfeljebb tíz pontot kaphat, a tanulmányi felvételhez szükséges pontok száma legalább hét pontot kap.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A diplomát két szakmában végezzük: 1) pszichológus-egyetemi tanárként és 2) pszichológus-gyakorlóként (tanácsadó pszichológus, iskolai pszichológus, pszichológus más oktatási intézményekben). Képes empirikus kutatást végezni az érdeklődési körében; megvitassák a tudományos társaival; előadni tanítványainak; alkalmazni kell egy tudományos támogatásra.

A tanulmányok nem a pszichológia mesterképzésének kompenzálására szolgálnak, ha azt a kamarák vagy a pszichológusok szövetségei kérik, mint a pszichológiai gyakorlat feltételeit vagy további tanulmányokat (különösen az orvostudományban). Az oktatáshoz kapcsolódó pszichológiai kutatások kompetenciája az előző utasításhoz adódik.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Tovább

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Kevesebb