PhD az általános antropológiában

Általános információk

Program leírás

Az FHS doktori programja a teljes munkaidőben (4 év) és a levelezés formájába szerveződik. A program filozófiai, történelmi, társadalmi-kulturális és társadalmi-nyelvi antropológiára és emberi etológiára összpontosító tanulmányokat kínál. A program általános célja az e terület elméleti alapjainak és módszereinek megszilárdítása, valamint az akadémiai kutatás módszertanának elsajátítása.

A Ph.D. tanterve diákok:

  • A tanulmányokat két modulban szervezzük, ahol az első modul kötelező minden diák számára, a második a felügyelővel folytatott konzultációk alapján kerül kiválasztásra.
  • Ph.D. szeminárium
  • Kötelező nyelvvizsga.
  • A hallgató értekezésének védelme

A tananyag tartalmát a témakör határozza meg.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A vizsga a disszertációprojektről folytatott megbeszélésből és a tanulmány alapfeltevéseiből áll. A felvételi vizsga megvizsgálja a pályázó képességét, hogy megbirkózzon disszertációs projektjével. A bejárati interjú kérdése elsősorban a pályázó kutatási projektjének témájára összpontosít (maximum 10 pont).

A felvételi folyamat megkezdéséhez be kell nyújtania a kitöltött jelentkezési lapot doktori tanulmányokhoz, valamint az alábbi mellékleteket:

  • Az értekezés témája, azaz a kutatási projekt jegyzete.
  • Rövid szakmai életrajz.
  • Egyéb figyelemre méltó dokumentumok (pl. A pályázók kiadványainak listája, a sikeres államot vagy idegen nyelvű nemzetközi vizsgát igazoló dokumentumok, vagy a tudományos munkát igazoló dokumentumok, Csehországban vagy külföldön).


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Diplomás profil

A diplomások, a tudományos kutatás módszerei és gyakorlati aspektusai az általános antropológiai tudományágak tekintetében képesek szakterületeikkel összhangban elvégezni az antropológiai kérdésekben végzett kutatást a tudós etikai kódexének betartása mellett. Képesek a tudományos munkájuk eredményeit pontosan megfogalmazni annak érdekében, hogy azokat magas színvonalú folyóiratokban publikálják vagy felelősségteljesen népszerűsítsék. Képzettek az egyetemeken vagy főiskolákban, a tudományos intézetekben, az alapítványokban, a nem kormányzati szervezetekben vagy a kormányzati szervekben (például a munkaügyi és szociális ügyek, az egészségügy és a gondozás, az otthoni iroda és a külügyek) és a média népszerűsítésével foglalkozó felelős pozíciókban az antropológia, a tudomány és a humán tudományok eredményei.


Karrier prospektus

Az antropológia programjának célja, hogy a kortárs tudomány által megkövetelt szinten előkészítse a hallgatókat a tudományos kutatásra. A diákok az összes terület tudását holisztikus megközelítésben egyesítik az ember és a lakosság tanulmányozására az etnikai és társadalmi különbségek leküzdésére, valamint a jelenlegi folyamatok megfigyelésére történelmi és kulturális környezetükben.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers some ... Tovább

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers some pretty unique study programs and opportunities. Kevesebb