Az FHS doktori programja a teljes munkaidőben (4 év) és a levelezés formájába szerveződik. A program filozófiai, történelmi, társadalmi-kulturális és társadalmi-nyelvi antropológiára és emberi etológiára összpontosító tanulmányokat kínál. A program általános célja az e terület elméleti alapjainak és módszereinek megszilárdítása, valamint az akadémiai kutatás módszertanának elsajátítása.

A Ph.D. tanterve diákok:

  • A tanulmányokat két modulban szervezzük, ahol az első modul kötelező minden diák számára, a második a felügyelővel folytatott konzultációk alapján kerül kiválasztásra.
  • Ph.D. szeminárium
  • Kötelező nyelvvizsga.
  • A hallgató értekezésének védelme

A tananyag tartalmát a témakör határozza meg.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A vizsga a disszertációprojektről folytatott megbeszélésből és a tanulmány alapfeltevéseiből áll. A felvételi vizsga megvizsgálja a pályázó képességét, hogy megbirkózzon disszertációs projektjével. A bejárati interjú kérdése elsősorban a pályázó kutatási projektjének témájára összpontosít (maximum 10 pont).

A felvételi folyamat megkezdéséhez be kell nyújtania a kitöltött jelentkezési lapot doktori tanulmányokhoz, valamint az alábbi mellékleteket:

  • Az értekezés témája, azaz a kutatási projekt jegyzete.
  • Rövid szakmai életrajz.
  • Egyéb figyelemre méltó dokumentumok (pl. A pályázók kiadványainak listája, a sikeres államot vagy idegen nyelvű nemzetközi vizsgát igazoló dokumentumok, vagy a tudományos munkát igazoló dokumentumok, Csehországban vagy külföldön).


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Diplomás profil

A diplomások, a tudományos kutatás módszerei és gyakorlati aspektusai az általános antropológiai tudományágak tekintetében képesek szakterületeikkel összhangban elvégezni az antropológiai kérdésekben végzett kutatást a tudós etikai kódexének betartása mellett. Képesek a tudományos munkájuk eredményeit pontosan megfogalmazni annak érdekében, hogy azokat magas színvonalú folyóiratokban publikálják vagy felelősségteljesen népszerűsítsék. Képzettek az egyetemeken vagy főiskolákban, a tudományos intézetekben, az alapítványokban, a nem kormányzati szervezetekben vagy a kormányzati szervekben (például a munkaügyi és szociális ügyek, az egészségügy és a gondozás, az otthoni iroda és a külügyek) és a média népszerűsítésével foglalkozó felelős pozíciókban az antropológia, a tudomány és a humán tudományok eredményei.


Karrier prospektus

Az antropológia programjának célja, hogy a kortárs tudomány által megkövetelt szinten előkészítse a hallgatókat a tudományos kutatásra. A diákok az összes terület tudását holisztikus megközelítésben egyesítik az ember és a lakosság tanulmányozására az etnikai és társadalmi különbségek leküzdésére, valamint a jelenlegi folyamatok megfigyelésére történelmi és kulturális környezetükben.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

6 további kurzus Faculty of Humanities, Charles University »

Utoljára frissítve Január 3, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós, Vegyes online és egyetemi
Start Date
Duration
4 Év
Nappali
Price
2,000 EUR
tanévenként. Online pályázati díj: 540 CZK.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő