Hivatalos Leírás

Élelmiszerek kémiai és technológiája

Rövidítés: DKAP_CHTP

A tanegység szintje: Doktori fokozat

Kar: Kémiai Kar

Akadémiai év: 2019/2020

Megszerzett cím: Ph.D.

Elnyert képesítés: Ph.D. az "Élelmiszerek kémiai és technológiai területén"

A képesítés szintje: Doktori (3. ciklus)

Különleges felvételi követelmények:

Az egyetemi karokon, az IKT Prágában vagy a mezőgazdasági egyetemeken szerzett kémiai mérnöki, élelmiszer-kémiai vagy egyéb kémiai szakoktatást végzett.

Kulcsfontosságú tanulási eredmények:

A Ph.D. A tanulmányi és tanulmányi kutatások középpontjában az elméleti ismeretek és a kísérleti készségek megszerzése és fejlesztése áll az élelmiszer-kémia és az élelmiszergyártás, az alkalmazott analitikai és fizikai kémia, a mikrobiológia, a biokémia és a molekuláris biotechnológia területén. A tanulmány az élelmiszer-tudomány és az élelmiszer-technológiák, valamint egyéb alap- és alkalmazott szakirányok fejlesztésével összhangban zajlik.

A fő figyelem középpontjában a gyártás, a feldolgozás, a tárolás, a minőségellenőrzés és az élelmiszerbiztonság áll. A molekuláris biológiai technikák gyors fejlődése miatt megfelelő figyelmet fordítanak ennek a fegyelemnek az alkalmazására az új élelmiszer-technológiák fejlesztésében. A tudományos ismeretek elsősorban az élelmiszer minőségére és biztonságára, a funkcionális élelmiszerek előállítására és a modern molekuláris biológiai diagnosztikai módszerek kifejlesztésére irányulnak.

Munkatapasztalat:

A munkatapasztalat nem része a standard tanulmányi tervnek.

Végső állami vizsga:

Az állami doktori vizsga mély elméleti ismereteket bizonyít az értekezés tézisei és a tanulmányi terület területén, beleértve a tudományos munka módszertani alapjait is. Tartalma főként a doktori program témája és a doktori hallgató egyéni tanulmányi terve.
A doktori vizsga része a doktori hallgató által bemutatott disszertáció témakörrel való kapcsolatról szóló vita. . Ez a vita különösen a disszertáció témakörének, a disszertáció várható céljainak és a kiválasztott kutatási módszerek jellemzőinek kritikus értékelését tartalmazza.

Tanfolyam:

A doktori program során a hallgató a vizsga egyéni tervének megfelelően előadásokat, tanfolyamokat, szemináriumokat vesz részt, részt vesz a hazai és külföldi szakmai gyakorlatokon, a képzési osztály oktatási tevékenységeiben és a disszertációjában dolgozik. A tanulmányok során a doktori hallgató köteles részt venni az FCH BUT által szervezett tudományos konferencián, ahol angol nyelven fog előadni. A hallgató évente többször részt vesz az adott doktori program szakértői testülete által szervezett workshopokon, legalább egy nemzetközi tudományos szimpóziumban a Cseh Köztársaságban. külföldön, és legalább egy cikket kell közzétennie egy nemzetközi folyóiratban az IF-vel. A hallgató a doktori tanulmányok diplomáját az adott szakterületen az állami doktori vizsga sikeres lebonyolításával és a disszertáció megvédésével kapja meg. A "Doktor" fokozatot szerzi be, rövidítve a "Ph.D."

A diplomások foglalkoztatási profilja példákkal:

A doktori programban szerzett hallgatók elméleti ismeretekkel és gyakorlati kísérleti készségekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyek az összetett kreatív megoldásokhoz szükségesek az élelmiszer kémia széles és összetett területén.

A program az élelem és a biotechnológiai termelés kémiai alapjaira összpontosul a fejlett technológiák biztonsága és fejlesztése, valamint a termelt élelmiszerek minőségének és biztonságának ellenőrzése tekintetében.

A diplomások elhelyezkedését az egyetemi és a nem egyetemi kutatásokban találják meg

A posztgraduális profil foglalkoztatást is kínál az állami kontrollintézményekben és az üzleti szervezetekben. A posztgraduális profilt úgy tervezték, hogy hasonló legyen a hazai és külföldi egyetemek hasonló tanulmányaihoz és az Európai Kutatási Térség igényeihez.

Végzettségi követelmények: végső állami vizsgálat, doktori értekezés

Tanulmányi mód: teljes munkaidőben, kombinálva

Programfelelõs: prof. RNDr. Iván Márová CSc.

Program oktatási nyelve:
Angol

13 további kurzus Brno University of Technology »

Utoljára frissítve January 19, 2019
This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
2,000 EUR
évenként
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date