Hivatalos Leírás

PhD az üzleti életben

Normál időtartam: 3 vagy 4 év (teljes munkaidős)

Helyszín: Hong Kong

Üzleti Kar

Számviteli tanszék
Aktuális témakörben a Lingnan Számviteli Osztálya az elmúlt hat évben 21. helyen áll az adózással kapcsolatos kutatásban a Brigham Young Egyetem (www.byuaccounting.net) átfogó felmérésénél, a "Számviteli ranglista az egyetemek számára 2014" szerint, és vezető szerepet tölt be az adóügyi kutatásban Hongkongban. A minisztérium adóbevallást tett közzé felsőszintű tudományos folyóiratokban, beleértve a Számviteli áttekintést; Számviteli és közgazdasági folyóirat; és a Journal of the American Taxation Association. A tanszék ugyanezen tanulmány szerint nagy hangsúlyt fektet a könyvvizsgálói kutatásra, és a vezető folyóiratokban (például a Journal of Accounting and Economics) végzett könyvvizsgálati kutatásokat is közzétette ; Kortárs számviteli kutatás; Számviteli tanulmányok áttekintése; Számvitel, szervezet és társadalom; Könyvvizsgálat: Gyakorlat és elmélet folyóirat; és a Journal of International Accounting Research. A számviteli karnak is érdeke a vállalati nyilvánosságra hozatal, az ellátási láncok információátadása és az üzleti kapcsolatok, a vállalatirányítás és az etikai kutatás. Kutatásaink hozzájárulnak a számviteli elmélethez és gyakorlathoz, amely jelentős jelentést nyújt a számviteli szakma számára az anyaországon és Hongkongban.

Számítástechnikai és döntéstudományi tanszék
A számítástechnikai és döntéstudományi tanszék az Üzleti Tanszék öt osztályának egyike, amely a Data Science (DS), Information Systems Management (ISM) és Operations Management (OM) oktatási és kutatási szakterületeire szakosodott. Kollégáinak egy kis csoportja van, akik Hongkongban a legaktívabb kutatók körében szakosodott kutatási területeiken (http://cptra.ln.edu.hk/) vannak, és akiket a versenyképes kutatási támogatásokkal rendelkező társaik jól ismertek és kiadványok magas minőségű folyóiratokban (pl. Management Science, Operációs Kutatás, Gyártás és Operáció Menedzsment, Journal of Management Információs Rendszerek, European Journal of Operational Research, IEEE Transactions on Pattern Analysis és Machine Intelligence, IEEE Tranzakciók Evolúciós Számítással, Communications of the ACM , Döntéstámogató rendszerek, valamint információ és menedzsment).

A tanszék MPhil és PhD fokozatú üzleti programokat kínál, különös tekintettel a DS, az ISM és az OM. Örülünk motivált pályázóknak, és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk, hogy MPhil és PhD hallgatóink számára a lehető legjobb tanulási és kutatási környezetet kínáljuk. A minősített pályázókat arra is ösztönzik, hogy vegyék figyelembe Hong Kong PhD ösztöndíjprogramját (HKPFS), amely a Hongkong Kutatási Támogatási Tanács (RGC) által létrehozott, rendkívül versenyképes és rangos program.

Pénzügyi és Biztosítási Minisztérium
A Pénzügyi és Biztosítási Minisztériumnak hét kari tagjai vannak a kutatásban. Kutatási érdeklődésünk kiterjedt, és elméleti, empirikus és alkalmazott megközelítéseket alkalmaz. A kar nemrég végzett tanulmányokat a hitelminősítésekről, az értékpapír volatilitásáról és származékairól, a banki hitelnyújtási döntésekről, a vállalati finanszírozásról és a biztosítási és kockázatkezelési elméleti modellekről. E tanulmányok eredményeit tekintélyes nemzetközi folyóiratokban publikálták.

A kutató hallgatók szorosan együttműködnek felügyelőikkel. Tanulmányaik mellett a hallgatóknak lehetőségük van a kari tagoknak más kutatási projektekkel való együttműködésre is. A hallgatók a releváns tanfolyamokat Lingnan és más helyi egyetemeken. A megközelítésünk egyik jellemzője, hogy a diákok az első ciklusból kiindulva kutatási projekteken dolgoznak.

Tanszékvezetés
A Lingnan Menedzsment Tanszéke a konfliktuskezelés, a szervezeti tanulmányok, az üzleti etika, a kultúrák közötti gazdálkodás és a kínai üzleti tanulmányok terén kutatási erősségeit fejleszti, és feltárja a felmerülő kutatási kérdéseket is. Kutatásunk támogatja a Lingnan University bölcsészettudományi misszióját a közszolgálati ismeretek fejlesztésére és alkalmazására. Olyan motivált, képes diákokat keresünk, akik elkötelezték magukat kutatói kompetenciáink fejlesztésében posztgraduális programjainkon keresztül.

Marketing és Nemzetközi Üzleti Tanszék
Az évek során a program végzősei hongkongi, szárazföldi és tengerentúli szervezeteket foglalkoztattak. Néhányan továbbra is folytatnak továbbképzéseket más rangos egyetemeken, köztük a Georgia State University-en, a McGill Egyetemen, a Rutgers Egyetemen, a University of Connecticuton, a University of Illinois-ban, a Urbana-Champaign-ban és az Alberta Egyetemen. A diplomások bemutatták kutatási eredményeiket nemzetközi tudományos konferenciákon, mint például a Nemzetközi Üzleti Konferencia és Marketing Tudományos Akadémia. Néhányan közülük nemzetközi konferenciákon olyan díjakat nyertek, mint a "Legjobb diplomás hallgatói papír" vagy a "Legjobb konferenciai papír".

Alkalmazási módszerek

A pályázók a PhD programba kétféle módon vehetnek részt:

1. Kérjen PhD programokat a Hong Kong PhD ösztöndíjprogram (HKPFS)

A kiemelkedő és ragyogó pályázók a HKPFS-en keresztül vehetnek részt 2018. december 1-jén (Hong Kong Time 12:00 noon) . A ösztöndíjasok ösztöndíjat kapnak havi 25 000 * HK összegű ösztöndíjjal, és lemondtak a teljes tandíjjáról az első tanulmányi évre. A diákok, akik pályázhatnak és nem kapják meg az ösztöndíjat, továbbra is figyelembe vehetők a rendszeres PhD-helyeken a Lingnan-nál.

(US $ 1 = HK $ 7,8).

(* 2018-19-ig, éves felülvizsgálat tárgyát képezve)

A felvételi kérelem benyújtásához kérjük, készítsen kezdeti pályázatot az RGC felvételi rendszeréről a www.rgc.edu.hk/hkphd címen a 2018. szeptember 1. és 2018. december 1. közötti időszakban (Hong Kong Time 12:00 noon) . Mindegyik kérelmező számára hivatkozási számot rendelünk. A kérelmezőnek ezután be kell nyújtania a teljes kérelmet közvetlenül a Lingnan elektronikus rendszerére a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline címen , 2018. december 2-án vagy azt megelőzően (Hong Kong Time 11:59) . A későbbi alkalmazások NEM veszik figyelembe.

2. Kérjen PhD programokat közvetlenül

A pályázók a PhD programba való felvételt közvetlenül az egyetemre is igénybe vehetik. A nappali tagozatos hallgatókat rendszerint a posztgraduális hallgatóságok biztosítják. A posztgraduális hallgatói PhD hallgató lesz HK $ 16.720 / hó *.
* A jelentkezés visszaigazolását követően 17 050 Ft / hóra kell emelni. (2018-19-ig, évente felülvizsgálható)

Az Egyetem 2018. november 1-jétől 2019. január 25-ig pályázik . A pályázók online jelentkezhetnek a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline címen. További részletekért látogasson el a www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad címre.

Általános felvételi követelmények

 1. A PhD fokozatra történő pályázásra való pályázónak rendszerint:
  a. az Egyetem által erre a célra elismert felsőoktatási intézmény által kiállított mesterképzés; vagy
  b. rendelkezik az első vagy második osztályú kitüntetéssel vagy azzal egyenértékű standarddal rendelkező megfelelő főiskolai végzettséggel, és egy elismert felsőoktatási intézményben legalább egyéves mesterképzésben nyilvántartott, és bizonyítékokkal rendelkezik a kutatási eredményekre; vagy
  c. a fenti a) vagy b) pont szerinti megfelelő képesítést kaptak; vagy
  d. kielégítő bizonyítékot szolgáltattak az egyetemi és szakmai végzettségre.
  Megjegyzés: Az elismert kutatói végzettséggel rendelkező vagy a tapasztalattal rendelkező első fokú hallgatók közvetlenül a PhD tanulmányokra vehetnek részt, KIZÁRÓLAGOS KÜLÖNFÉLE KÖRÜLMÉNYEK ALKALMAZÁSÁBAN. Általában a mesterképzés nélküli jelöltet nem fogadták el PhD tanulmányokra, és első ízben MPhil diákként kell regisztrálnia.
 2. A fentiek mellett egy olyan kérelmezőnek, aki diplomáját nem Hong Kong-i felsőoktatási intézményből vagy egy angol nyelvű országból szerzett diplomát, legalább 550 (papír alapú teszt) vagy 213 (számítógépes teszt) vagy 79 (internet (TOEFL), vagy legalább 6,5-es sávszélességet a Nemzetközi Angol Vizsgálati Rendszerben (IELTS) vagy ezzel egyenértékű pontszámot egy elismert tesztben, vagy ezzel egyenértékű képesítést nyelvi jártasságát igazolja, amelyet eseti alapon kell megvizsgálni. A pályázóknak meg kell felelniük a további felvételi követelményeknek, amennyiben vannak olyan programok, amelyekre pályázni kívánnak.
 3. A HKPFS-en keresztül a Lingnan PhD programba való felvételhez az RGC előírta, hogy egy nem angol nyelvű egyetem kérelmezője, hacsak nem igazolja, hogy az angol a tanítási nyelv, minden kurzus számára a belépési minősítés (ek) re / pályázott doktori programja (i), akkor a TOEFL vagy az IELTS eredményeket kell csatolni a PhD programban. Ez a követelmény (a TOEFL / IELTS pontszámok kötelező benyújtása) mentesül azoknak a pályázóknak, akiknek a javasolt PhD-tanulmányai kifejezetten nem angol nyelvűek, pl. Kínaiak. Mindazonáltal a pályázóknak meg kell felelniük az Egyetem nyelvi követelményeinek, amint azt a fenti 2. bekezdés előírja.

A program konkrét felvételi követelményei

 1. A kérelmezőnek:
  a. rendelkezzen megfelelő mérnökkel * egy elismert egyetemen, ahol jó GPA van; vagy
  b. rendelkezzen az első vagy második osztályú kitüntetéssel vagy azzal egyenértékű standarddal rendelkező megfelelő főiskolai végzettséggel, és egy elismert felsőoktatási intézményben legalább egyéves mesterképzésben nyilvántartott, és bizonyítékokkal rendelkezik a kutatási eredményekre; vagy
  c. rendelkezzen az elsőfokú vagy második osztályú kitüntetéssel vagy azzal egyenértékű standarddal rendelkező megfelelő főiskolai végzettséggel, és olyan végzettséggel rendelkezik, amely megszerzi a végzettséget és legalább kétéves (teljes munkaidős) szakmai tapasztalatot; vagy
  d. a fenti a) vagy b) vagy c) pont szerinti megfelelő képesítést kaptak.
 2. A kérelmezőnek az elmúlt három évben megfelelő pontszámmal kell benyújtania a hivatalos GMAT vagy GRE eredményeket.

* A releváns mesterképzés magában foglalja a Business Master által kínált Business School a Lingnan University vagy üzleti karának egy jóváhagyott intézmény. A nem-üzleti fokozat eseti alapon tekinthető relevanciának.

Program oktatási nyelve:
Angol

12 további kurzus Lingnan University »

Utoljára frissítve December 10, 2018
This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
30 - 72 hónapok
Nappali
Price
42,100 HKD
a 2019-2020-as évek tandíjait felülvizsgálják.
Deadline
Kérj Információt
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
End Date