PhD az Advanced-Systems Engineering-ben

Általános információk

Program leírás

Ennek a nemzetközi PhD programnak a célja egy olyan új kutatói generáció képzése, amely képes független kutatások elvégzésére az Advanced-Systems Engineering területén, és lehetőséget ad nekik az ismeretek átadására és cseréjére a nemzeti és nemzetközi kutatóközpontokkal és iparágakkal.

A hároméves PhD program a fejlett és intelligens rendszerek tanulmányozására és fejlesztésére összpontosít olyan interdiszciplináris megközelítésen keresztül, amely reagál a legújabb technológiai fejlődésre (pl. Kiberfizikai rendszerek, ipar 4.0, tárgyak internete) az ipari gépészmérnöki tudományágak integrálásával. és információtechnika. Támogatják őket a matematika és a mesterséges intelligencia speciális készségei.

A doktorandusz kutatási projektjei a következő kutatási területekre vonatkoznak, amelyeket a kutatócsoportok hosszú távon dolgoznak ki, és amelyek a program alapvető témáit képezik:

 • Mechanikai és gyártástechnikai rendszerek: mechanikus és mechatronikus rendszerek, fejlett gyártási technológiák, gépgyártás és optimalizálás, termelési rendszerek és menedzsment, intelligens gyár;
 • Automatizálás és elektronikus rendszerek tervezése: Autonóm rendszerek, Az ember a hurokban rendszerek, Beágyazott rendszerek (tervezés, tesztelés és megbízhatóság), Érzékelő rendszerek, Robotrendszerek, Automata vezérlés, Számítógépes látás és képfeldolgozás, Intelligens érzékelő / színész hálózatok;
 • Rendszer-modellezés és evolúciós dinamikus rendszer modellezés és szimuláció, komplex hálózatok a rendszer fejlődéséhez, műveleti kutatások.

A PhD főbb jellemzői az interdiszciplináris tudományos megközelítés és a nemzetközileg elismert tudósok részvétele a Tudományos Bizottságban.

Ránézésre

 • A tanfolyam időtartama: 3 év
 • A tanfolyamokat angolul fogják megtartani
 • Rendelkezésre álló helyek: 10 ösztöndíjjal 2 hely kutatói asszisztensként 3 hely ösztöndíj nélkül 2 hely az ipari doktori hallgatók számára (dottorato industriale)
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Tandíj: évi 163,50 €

A kurzus felépítése

A PhD kiterjed az Advanced-Systems Engineering kutatási területeire, és ösztönző, többnyelvű környezetet kínál számos kulturális és nyelvi háttérrel rendelkező kutatókkal. A programba való elfogadás után kutatási projektet kell kidolgoznia, és a felettesével együtt kell dolgoznia egy tanulmányi tervet, amely tartalmazza a projekt célját és a végrehajtásához szükséges lépéseket.

Ön alapos irodalmi felmérést készít, amely összefoglalja és elemzi a kutatási téma korszerűségét. Időről időre frissíteni kell a tanulmányi tervet, figyelembe véve a munka előrehaladását és a kutatási terület legújabb fejleményeit.

Legalább három (és legfeljebb tizenkét) hónapig kell tartózkodnia egy külföldi kutatóközpontban. Legalább egy cikket közzé kell tennie egy nemzetközi recenzált folyóiratban, és eredményeit legalább egy nemzetközi konferencián be kell mutatnia. A hároméves program során rendszeresen részt kell vennie olyan órákon és szemináriumokon, amelyeket kifejezetten doktorandusz hallgatók számára terveztek.

A Ph.D. szakaszai

A Ph.D. a kutatási tevékenységek öt fázisa:

 • 1. fázis (első 2 hónap): meg kell határoznia a kutatási témát, és tanulmánytervet kell kidolgoznia;
 • 2. fázis (2.-6. Hónap): A témakörre vonatkozó szakirodalom kimerítő áttekintése után meg kell határoznia kutatási programját a kutatási téma legmodernebb állása alapján;
 • 3. fázis (6.-12. Hónap): Ön elkezdi / folytatja munkáját a projektre meghatározott megközelítés alkalmazásával;
 • 4. fázis (12.-24. Hónap): folytatja a kutatást, megtervezi külföldön való tartózkodását, és várhatóan elkezdi a kézirat (ok) előkészítését a közzétételhez a folyóiratokban;
 • 5. fázis (24.-36. Hónap): Az utolsó szakaszban befejezed a kutatási projektedet, a kézirat (ok) közzétételét és a disszertációját.

Külföldön tanulni

A Ph.D. három éve alatt programot, akkor teljes munkaidőben köteles vállalni a kutatási projektet. A neves külföldi kutatóközpontban való tartózkodása legalább 3 hónapig (legfeljebb 12) kötelező. Ez lehetőséget nyújt a tanulási tapasztalatok diverzifikálására, a kutatás ösztönzésével, erősen ösztönző és versenyképes környezetben, eszmecsere más kutatókkal, és ezáltal a nemzetközi kollégákkal való hálózatépítéssel.

Alkalmazás

Annak érdekében, hogy felvételt szerezzenek a Ph.D. program, akkor 300 ECTS kredittel kell rendelkeznie (azaz már diplomát szereztek egy alap- és mesterképzésben) a kapcsolódó területeken, és esetleg szerzett szakmai tapasztalatot a Ph.D. kutatási területeivel kapcsolatban. program. Önnek be kell bizonyítania az angol nyelvtudást, és sikeresnek kell lennie a nyilvános versenyen.

Az olasz oktatási minisztérium akkreditációjától függ.

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Tovább

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Kevesebb