Előremenetel, és a posztgraduális tanulmányok valóban számítanak az Elektronikus és Számítástechnikai Tanszéknek . Az elektronikus és számítástechnika legutóbbi fejlődését széles körű tudományágra fejlesztették ki, amely a tudásalapú gazdaság növekedéséhez kritikus fontosságú technológiákat fed le.

A hálózatépítés, a vezeték nélküli kommunikáció, a multimédiás jelfeldolgozás, a mikroelektronika, a mikroprocesszorok, az IC-tervezés, az optoelektronika, a megjelenítési technológiák, valamint a vezérlés és a robotika mindezen izgalmas fegyelemnek számítanak. Az e területeken folytatott továbbképzés sokféle karrierlehetőséget kínál a feldolgozóiparban, az üzleti szférában, a kormányzatban és az egyetemeken világszerte.

A tanszék célja, hogy felkészítse a hallgatókat arra, hogy vezetővé váljanak a vezető tudósok, csúcsminőségű mérnökök vagy termékmenedzserek számára az egyre változó, magas technológiai világban.

A PhD fokozatot azoknak ajánljuk, akik karrierjüket szeretnék folytatni a fejlett ipari kutatási és fejlesztési, illetve az egyetemi kutatás és oktatás területén. Kiemeli a képzést az eredeti gondolkodásban és a független kutatásban. A hallgatóknak sikeresen ki kell tölteniük a tanfolyamot és a jelentős eredeti kutatások tézisét.

Kutatási Foci

A minisztérium kutatásai hat pillérre összpontosulnak:

Szolidállapotú elektronika és fotonika

A mikroelektronika, a nanoelektronika, a nagyméretű elektronika, az energiaellátás és az energiahatékony elektronikus eszközök, a nagy sebességű elektronika, a félvezető anyagok, az eszközök és a gyártási technológiák, a mikroelektronikai rendszerek (MEMS), a kijelzők, az optoelektronika, a szerves fénykibocsátással kapcsolatos témák Diódák (OLED), szilárd állapotú világítás, folyadékkristályos kijelzők, folyadékkristályos fotonika, szilikon fotonika, optikai kommunikáció és összeköttetések, napelemek, a MOCVD összetett félvezetők epitaxiuma.

Integrált áramkörök és rendszerek

A digitális, analóg és kevert jelű integrált áramkörök (IC) tervezésével, a VLSI tervezéssel, a beágyazott rendszerekkel, a hálózat-on-chipen és a többprocesszoros rendszer-on-chipen, az áramkörök és a rendszerszimulációs és ellenőrző eszközökhöz kapcsolódó témák. Fejlett témák: RF és mm-hullámú IC és rendszerek, adatátalakítók, energiagazdálkodási IC, nagysebességű optikai kommunikációs adó-vevő, kép- és bio-orvosi érzékelők, jelfeldolgozás és rendszerarchitektúrák, designautomatizálás, számítógépes architektúra, Szoftver kódok.

Vezeték nélküli kommunikáció és hálózatépítés

Fizikai réteggel, jelfeldolgozással, kódolással és információs elméletekkel kapcsolatos témák, hálózattervezés, valamint új generációs 5G vezeték nélküli kommunikáció, tömeges MIMO és Cloud Radio hozzáférési hálózatok, interferenciakezelés, heterogén hálózatok, zöld kommunikáció, taktikai vezeték nélküli rendszerek a gépi típusokhoz (MTC), eszköz-eszközre (D2D) és multimédiás kommunikációra, az irányítás és a vezeték nélküli kommunikációs elmélet integrációjára, a kijelzős intelligens mobil kommunikációra és kölcsönhatásokra, a hálózati kódolási elméletre és alkalmazásokra, a keresztezett sztochasztikus optimalizálásra, elosztott algoritmusokra és optimalizálásokra, Data Systems, Social Media és Cyber-Physical és Social Computing Systems, önszerveződő hálózatok, cloud computing és virtualizáció.

Orvosbiológiai mérnöki

Orvosi képalkotás, biomedikai optika és biophotonika, neurológia, orvosi elektronika, bioinformatika / számítástechnikai biológia, biomedical mikroanyagok és bioMEMS kapcsolatos témák.

Vezérlő és robotrendszerek

A vezérléssel és optimalizálással kapcsolatos témák (beleértve a rendszerelméletet, az optimalizációs elméletet, az észlelést és a becslést, a pénzügyi rendszereket, a hálózati érzékelést és a vezérlést), a robotika és az automatizálás (beleértve az UAV-ot, a következő generációs ipari robotokat, az orvosi / egészségügyi robotizmust és az autonóm rendszereket) .

Jel, információ és multimédiás feldolgozás

A videó, a 3D, a kép, a grafika, az audió, a beszéd, a nyelv, az orvosi adatok, a pénzügyi adatok és a hálózati adatok digitális jelfeldolgozásával kapcsolatos témák. Specifikus témák közé tartozik a jelfelvétel, a kondicionálás, a tömörítés, az átalakítás, a lejátszás és a vizualizáció, az adatok elemzése, az információelmélet, a hibajavítás, a kriptográfia, a számítógépes megjelenítés, a minta felismerése, a gépi tanulás, a nyelvi megértés, a fordítás, a összegzés, a visszakeresés, a többnyelvű és a több -Modális feldolgozás és beágyazott rendszerek.

Felvételi követelmények

én. Általános felvételi követelmények

A mesterképzésre pályázó pályázóknak rendelkezniük kell:

  • megszerzett oklevelet egy elismert intézménytől, vagy egy elismert megfelelő képesítést;

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

Az angol nyelvi követelményeket az alábbi jártassági eredmények egyikével kell teljesítenie *:

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-PBT 550
  • TOEFL-Revised Paper-Delivered Test 60 (az olvasás, a hallás és az írás szakaszainak teljes pontszámai)
  • IELTS (Akadémiai modul) Teljes pontszám: 6.5

* Ha az első nyelv az angol, és a főiskolai diplomáját vagy ezzel egyenértékű képesítését olyan intézmény ítélte oda, ahol az oktatóeszköz angol volt, akkor lemondanak a fenti angol nyelv követelményeinek teljesítéséről.


Jelentkezési határidő

A részleteket lásd a http://pg.ust.hk/programs ("Alkalmazás") oldalán.

Program oktatási nyelve:
Angol

36 további kurzus The Hong Kong University of Science and Technology »

Utoljára frissítve February 5, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
3 - 6 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
42,100 HKD
évente
Deadline
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
End Date

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
End Date