Hivatalos Leírás

A Kadir Has University Műszaki és Természettudományi Kar vezetési információs rendszerei Tanszéke jelenleg Kadir Has University kínál Törökország második Ph.D. Program a Management Information Systems-ben, amely 2014 őszén kezdődik. A program az első olyan jellegű, amelyet egy mérnöki főiskola kínál, nem pedig üzleti.


Miért MIS?

„Tekintsünk egy pár újonnan létrehozott informatikai vállalatot világszerte egy pillanatra: Google, Facebook, Yahoo !, YouTube, Twitter, Amazon, eBay, LinkedIn, FourSquare, Alibaba, stb.”. Ezen vállalatok piaci értékét milliárd dollár értékben mérik. Ez véletlen, vagy az új üzleti mód? Hisszük, hogy a válasz a későbbi. Ahogy haladunk az új technológiai korszakban, az életünkkel kapcsolatos sok dolog drámaian megváltoztatja, hogy tetszik-e vagy sem. Ezek a változások egyike az üzleti élet, a társadalmi élet, a szórakozás, a kommunikáció, a kereskedelem, az orvostudomány, a kábítószer-tervezés, az oktatás, az ügyfélkapcsolatok, az erőforrás-tervezés, a logisztika stb.

Így "ha Ön az információtechnológia (IT) és annak szervezetekben való alkalmazása iránt érdeklődik, és érdeklődik a kutatások elvégzésétől, a kiváló tanítás elvégzésétől és az IT alkalmazását célzó jövő felkutatásában", akkor van egy közös szenvedély velünk. Csak menj le, és beszéljünk. Ez lehet az első lépés egy izgalmas és ígéretes karrier felé!


Mi az a menedzsment információs rendszerek?

A MIS kar tanítja és kutatja a szervezetek információs rendszereinek alkalmazását, fejlesztését és kezelését. Ez magában foglalja a szociális hálózatok, a számítási felhő, az informatikai fogyasztás, a virtuális valóság, a tárgyalási rendszerek, az együttműködési technológiák, az irodai automatizálás, az elektronikus fizetések, a stratégiai információs rendszerek, az elektronikus kereskedelem, a kollektív intelligencia, a távorvoslás, az elektronikus piacok, a közösségi média, az információs követelmények elemzését , rendszerfejlesztési módszerek, vállalati erőforrás-tervezési rendszerek, rendszerek bevezetése, elfogadása és diffúziója, mobil számítástechnika és még sok más. Az információs technológiák és rendszerek, amelyeket tanítunk és kutatunk, átalakítják az emberek életét, munkahelyeit, és az ipar számára az ipar, az üzleti modellek, a termékek, az ellátási láncok és az értékesítési csatornák után.

Arra is törekszünk, hogy ezek a technológiák az emberekre és a társadalomra gyakorolhassák hatásukat; a személyes titoktartás, az infrastrukturális függőség, a biztonság, a szellemi tulajdon megőrzése és az informatikai stressz mind a MIS karának érdekeit tartja szem előtt. Az internet politikai megvalósításai, a tér fejlődése és az informatika is a fejlődő nemzeteken belül valósul meg. És ez csak ma! A miénk az egyik legdinamikusabb terület; az a terület, amelyet a disszertáció több éve fog összpontosítani, talán még ma sem született meg.


Néhány ok a Ph.D. MIS-ben a Kadir Has University

 • Az első MIS Ph.D. egyetem által kínált program a nemzetben,
 • Aktív kutatási projektek az egészségügyi információs rendszerek, a szociális média, az innováció menedzsment, a vállalati rendszerek, a technológia elfogadása, a nagy adatok és a számítógépes infrastruktúra, valamint a számítási felhő
 • Kutatási tapasztalatok a különböző hagyományokban, mint például a kísérleti módszerek, a tervezési tudomány, az adatbányászat és alkalmazásai, az ökonometriai elemzés és a minőségi esettanulmányok, a szociális média, a mobil rendszerek, az adatkezelés, valamint az információs rendszerek tervezése és kezelése
 • Közlemények a vezető folyóiratokban több tudományágban, beleértve az összes fontosabb információs rendszer folyóiratot
 • A kar nemzetközi hálózatának nemzetközi tudósai, köztük az észak-amerikai és az európai országok karai hálózatai.


A cél

Az informatikai rendszerekkel kapcsolatos ismereteinek bővítése mellett lehetőséget kap arra is, hogy fejlessze a kutatói készségeket és a gondolkodásmódot ahhoz, hogy sikeres tudós legyen a vezető egyetemeken és kutatóintézeteken, valamint kormányzati vagy üzleti szervezeteken. A szemináriumainkban, valamint azokban, amelyeket más tudományágakban fogsz tanulni, megismerkedhet a kutatási módszerekkel, az adatok elemzésével kapcsolatos megközelítésekkel és elméletekkel. Ön is megkapja a szükséges tanári szaktudást és tapasztalatot.


A tanulmányok időtartama

A legtöbb hallgatónak legalább négy évig meg kell tennie a doktori fokozatot, beleértve a téziselőkészítést és a védelmet. Normális esetben kétéves formális tanfolyamra lesz szükséged. Miután elvégezte a tanfolyamot, elvárható, hogy elhaladt az átfogó vizsgán, és benyújtott egy értekezés javaslatot három év végére. Az egyetem hat éves általános korlátot vár el tőled a doktori fokozat összes követelményének befejezéséig.


Érettségi követelmények

KHAS Ph.D. elnyerése az MIS-ben:

 • teljes tanfolyamok az alapvető tudományágakban (21 kredit)
 • kielégítik a szakterületen megkövetelt területkövetelményeket (9 kredit)
 • átfogó vizsgálatokat végeznek a specializáció területén
 • javasoljon és végezzen el egy disszertációt, amely elfogadható a hallgatói értekezést végző bizottság számára
 • megvédeni az értekezést egy egyetem vizsgálóbizottsága előtt.


Mit tehetek egy vezetői információs rendszerrel?

Diplomások Ph.D. a MIS-ben gyakran találnak munkát rendszerelemzőként vagy fő műszaki tisztként; A másik információs tisztviselői pozíciók, más néven számítógépes és információs rendszerek menedzserei. E vezetői pozíciókban dolgozó szakemberek együtt dolgoznak annak érdekében, hogy egy vállalkozás a megfelelő irányítási technológiákat választja ki a feladathoz, és hogy a leghatékonyabb módon alkalmazza azokat. Egy másik lehetőség a Ph.D. A diplomásoknak az MIS-et a posztgraduális szinten kell tanítaniuk, vagy kutatást folytatniuk az új információs rendszerek kialakításában. Törökországban összesen 19 egyetem van az MIS és az üzleti informatika egyetemi programjaival. Nagyon sok álláshely van a MIS akadémiai pozícióiban. Nagyon valószínű, hogy a diploma megszerzése után, vagy annak közelében akadémiai pozíciót fog kapni.


Néhány tanulmányi terület az MIS számára

Rendszerfejlesztés, informatikai stratégiai alkalmazások, elektronikus kereskedelem, viselkedésbeli döntéshozatal, adatbázis modellezés, információs követelmények meghatározása, telekommunikáció és hálózati tervezés, adaptív tudásalapú rendszerek és az informatika gazdasági kérdései.

Az MIS doktori program célja, hogy maximálisan rugalmas legyen a Ph.D. tanulóknak, hogy folytassák kutatási érdekeiket. Tanfolyamok közé tartozik a Ph.D. szemináriumok, kutatási módszerek és adatelemzési kurzusok, helyszíni tanfolyamok támogatása, és MIS vagy üzleti háttérrel rendelkező diákok számára, alapítvány MIS és üzleti tanfolyamok.

Információ az intézményről

A MIS osztály 2013-ban hivatalosan megalakult a Műszaki és Természettudományi Iskola keretében. Az MIS diplomás program azonban 2008-2009-ben alakult a Tudományos és Mérnöki Intézet alatt az Informatikai Tanszék egyik egyetemi programjaként. Az MIS diplomás program első diplomái a 2010-2011-es tanévben voltak.

Elnyert kvalifikáció / képesítési szint

A program sikeres lezárása után a hallgatók a Master Management of Information Information Systems-ben (az európai felsőoktatási térség képesítési keretrendszerében (QF-EHEA): 2. szint, európai képesítési keretrendszer (EQF)) nyerhetnek:

Felvételi követelmények

A program pályázóinak B.Sc. diplomát a mérnöki, levél- és művészeti, üzleti stb. szakon, és legalább 55-et szerzett az Akadémiai Személyzet és a Diplomás Oktatás Beléptetési Vizsga (ALES) kvantitatív részében és 50-ben az Internacionális Tanács nyelvvizsgálatában. Az ALES-pontszám követelmény nem alkalmazható a nemzetközi hallgatókra. A nemzetközi nyelvvizsgák (TOEFL, IELTS stb.) Pontszáma minden pályázó számára elfogadható a Felsőoktatási Tanács szabályai által előírt egyenértékek szerint. A fenti követelményeket teljesítő kérelmezők további interjúkat KHAS (Részletes információ: http: // www. KHAS .edu.tr)

A megelőző tanulás elismerése

A hallgatóknak sikeresnek kell lenniük ahhoz, hogy a szenátus által elfogadott tanterv teljes egészében megfeleljen a 120 ECTS kreditnek; vagyis a tanfolyamot, amelynek minimális kumulatív értékpontos átlaga 2,50 / 4,00, és egy MS tézis.

Graduation követelmények

A hallgatók kötelesek sikeresen teljesíteni a Szenátus által elfogadott tananyagot, amely összesen 240 ECTS kreditet tartalmaz, minimális összesített pontszám 3,00 / 4,00, és Ph.D. tézis.

A program meghatározása

A MIS diplomás programon kívül az üzleti témákon kívül, mint például a vezetés számviteli, pénzügyi, értékesítési, marketing, a hallgatóknak szükségük van az információs rendszerek elemzésének és tervezésének kutatására. Gondolják a számítógép és az információs rendszerek biztonsága, a döntéstámogató rendszerek, az adatvédelem, az adatbányászat, az e-kereskedelem, az adatbázis-rendszerek, a webes technológiák, a felhőalapú számítástechnika, a mobil technológiák, a szociális média és az ezeknek az üzleti tevékenységre gyakorolt hatását.

A program eredményei

 1. Képesség a tudomány, a matematika, a statisztika, a számítógép és a menedzsment tudomány megértésére és alkalmazására.
 2. Átfogó, mély és széles körű ismeretek az informatikai rendszerek, a számítógép-irányítási tudomány legújabb fejleményeiről.
 3. Képesség a kutatás elvégzésére, a szakterületének legfrissebb információinak elérésével és megértésével.
 4. A tudomány vagy a technológia eredeti hozzájárulását eredményező kutatási képesség új tudományos módszert vagy technológiai terméket / folyamatot fejleszt, vagy ismert módszert alkalmaz egy új területre.
 5. Képesség önállóan érzékelni, megtervezni, alkalmazni és végezni a kutatási folyamatokat; képes kezelni ezeket a folyamatokat.
 6. Képesség a tudományos szakirodalom nemzetközi szinten való részvételére az akadémiai tanulmányok eredményeinek közzétételével az elismert tudományos médiában.
 7. Képesség a tudományos, technológiai, társadalmi és kulturális fejlődés felmérésére, valamint a tudományos semlegesség és az etikai kötelezettségek tiszteletben tartása érdekében.
 8. Képes kritikusan elemezni, szintetizálni és értelmezni az információs rendszerekben, számítógépekben és menedzsment tudományokban az ötleteket és fejlesztéseket.
 9. Képes kommunikálni fejlett szinten írott, szóbeli vagy vizuális formában a számítástechnikai szakemberekkel és más tudományágakkal, vagy szélesebb körökkel; képes az angol nyelv használatára az európai nyelvi portfólió C1-es szintjén.

Szakmai profilok a diplomások

A MIS diplomások minden ágazatban, minden iparágban (például banki, távközlési, logisztikai, egészségügyi, menedzsment, idegenforgalmi stb.) Foglalkoztatják az üzleti szempontokat, például a számviteli, irányítási, pénzügyi és (technológiai) menedzsmentet.

Hozzáférés a további tanulmányokhoz

A sikeres befejezése a posztgraduális program, a jelentkezők pályázhatnak doktori programok.

Értékelési kérdőívek

A kurzus és az oktató értékelési kérdőívének érettségi kérdőívének elégedettségi kérdése

Nemzetközi együttműködés

Csereprogramok különböző észak-amerikai, európai és ázsiai egyetemekkel és ERASMUS-mal (13 egyetem kilenc országban) (lásd http: // www. KHAS .edu.tr / en / international2 / International-Programs / main-page.html)

Program oktatási nyelve:
Angol

3 további kurzus Kadir Has University »

Utoljára frissítve February 7, 2019
This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Price
12,000 USD
évente.
Deadline
aug. 2, 2019
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
End Date
aug. 31, 2023
Jelentkezési határidő
aug. 2, 2019

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
aug. 2, 2019
End Date
aug. 31, 2023