PhD a közgazdaságtan és a pénzügyek területén

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

PhD a közgazdaságtan és a pénzügyek területén

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

A program a gazdasági elméletre és alkalmazásaira koncentrál a gazdasági és pénzügyi elemzésekben. A program a gazdasági folyamatok és a gazdasági szereplők viselkedésének modellezésére és elemzésére összpontosít, modern mikroökonómia, makroökonómia, ökonometria, ökonometria és pénzügyek felhasználásával. A doktori program célja, hogy magasan képzett és képzett szakembereket készítsen az egyetemek, a nemzetközi szervezetek, a pénzügyi szektor és a többi iparág számára.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Alkalmazási feltételek:

 • Egy mesterképzés befejezése.
 • A felvételi bizottság pozitív jóváhagyása.

A kérelem benyújtásának határideje 2019. 201.

Papíralkalmazás esetén kérjük, küldje el a kérelmet a szükséges mellékletekkel postai úton papíron a Marie Stanovská (marie.stanovska@fsv.cuni.cz), a Károly Egyetem Studijni oddeleni, Smetanovo nabrezi 6, 110 01 Praha 1, Csehország.

Kérem, válassza ki a tanulmányi nyelvet: angol és a program: Közgazdaságtan, amikor kitölti a jelentkezési lapot.


A szükséges mellékletek a következők:

 • Diplomás oktatás.
 • Az alapképzés és a posztgraduális képzés átirata (a felvett kurzusok és osztályok listája).
 • Curriculum Vitae (strukturált és a kiadványok listája).
 • Bizonyíték az angol nyelv fejlett ismereteiről (ha rendelkezésre áll).
 • Disszertáció kutatási projekt (min. 3 oldal).
 • Disszertáció kutatási projekt absztrakt (max. 200 szó).


Nagyon ajánlott mellékletek:

 • Egy leendő felügyelő ajánlása, lehetőleg a Károly Egyetem Társadalomtudományi Karának Gazdaságtudományi Intézetéhez kapcsolt.
 • Egy akadémikus ajánlása.
 • Minden további releváns dokumentum (például a nyelvtudás igazolása). Ezeket a felvételi bizottság figyelembe veheti vagy nem veszi figyelembe.


A tudományos ajánlások betűinek leírása:

 • Mindkét ajánlati levelet csatolni kell a kérelemhez, és e-mailben is elküldeni a Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézetének Társadalomtudományi Karának egyetemi diplomájának igazgatójához, Prof. Evžen Kočenda , és egy példányban a jelentkezési folyamat adminisztrátorának, Jan Žáček (jan.zacek@fsv.cuni.cz).
 • A leendő felügyelő levélének megerősítenie kell az IES-hez társult tudományos közgazdásznak a kérelmező felügyelőjének a sikeres pályázat esetén való hajlandóságát.
 • A második levelet egy akadémikusnak kell megírnia, aki képes egy pályázó tudományos és szakmai értékelésére.
 • A tandíj a tanévenként 500 euró.

A felvételi folyamat részeként nincs belépési vizsga. Feltételezzük, hogy a pályázó szakmai ismeretekkel rendelkezik az IES-mesterképzés diplomájának szintjén. A felvételi bizottság technikai vitát folytat a pályázó minőségéről. A bizottság értékeli a kérelmező által benyújtott dokumentumokat, különösen a kutatási javaslat minőségét és témáját (max. 50 pont). A bizottság értékeli a kutatási kérelmező motivációját és általános felkészülését (max. 25 pont) és proaktív hozzáállását, hogy a kutatási javaslatot a leendő felügyelőjével, köztük a leendő felügyelői beleegyezésével, hogy a pályázó felügyelője legyen. sikeres felvétel (max. 25 pont). A pályázó max. 100 pont. A felvételi bizottság szükség esetén további dokumentumokat kérhet. A pályázók elfogadásának határértékét a Károly Egyetem Társadalomtudományi Karának dékánja határozza meg, figyelembe véve a pályázók számát és a kar kapacitását.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A közgazdaságtan és a pénzügyek négyéves doktori programjának diplomái szakképzett szakértők a gazdasági és pénzügyi elméletben és alkalmazásukban. A diplomások a közgazdaságtan és pénzügyek matematikai és statisztikai alapjait illetik, és ismerik a legmodernebb tudást és módszereket a mikroökonómia, a makrogazdaság, az ökonometria és a pénzügyi elmélet terén. A diplomások tudásukat az érdekeik különböző területein alkalmazhatják, köztük a gazdaságpolitikát, a pénzügyi piacokat, a nemzetközi gazdaságot, a vállalati pénzügyeket, a viselkedési gazdaságot, a jogot és a közgazdaságtant. A diplomások képesek önálló kutatást folytatni, valamint az akadémiai, a kormányzati, a nemzetközi intézmények, a pénzügyi szektor és az üzleti élet elemzését.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve January 9, 2019
Időtartam és Ár
This course is
Nappali bejárós
Tanulás On-line és a Campuson (kombinálva)
Start Date
Kezdet
okt. 2019
Duration
Időtartam
4 Év
Nappali
Price
ár
500 EUR
tanévenként. Online pályázati díj: 540 CZK. Papír pályázati díj: 590 CZK.
Information
Deadline
ápr. 30, 2019
Locations
Csehország - Prague, Prague
Kezdet : okt. 2019
Jelentkezési határidő ápr. 30, 2019
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
okt. 2019
Csehország - Prague, Prague
Jelentkezési határidő ápr. 30, 2019
A befejezés dátuma Kérj Információt