PhD a nemzetközi kapcsolatokban

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

PhD a nemzetközi kapcsolatokban

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

A nemzetközi kapcsolatok doktori programjainak diplomái jól felkészültek ahhoz, hogy munkát találjunk magasan képzett szakértőként az egyetemeken (azaz a kutatásban), az analitikus osztályokon és az egyetemeken. Képzettségük lehetővé teszi számukra, hogy a kormányzati szervek, a nemzetközi szervezetek adminisztratív eszközei, a nemzetközi nem kormányzati szervezetek és a magánszektorbeli intézmények teljes spektrumát alkalmazzák. A diplomások által a nemzetközi politika elemzésében, a nemzetközi gazdasági kapcsolatokban, az európai integrációban és a nemzetközi jogban szerzett ismeretek és készségek a releváns elméleti fogalmakkal és módszertanokkal való megbeszélésen alapulnak.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A felvételi eljárás követi a Károly Egyetem tanulmányi és vizsgáztatási szabályait és a SIS-ben közzétett felvételi követelményeket.

A felvételi eljárást egy Ph.D. kutatási javaslat alapján kezdik meg. értekezés. A pályázók kötelesek 2019 május 17-ig elküldeni a pályázatot a Ph.D. A Károly Egyetem Társadalomtudományi Kar Politikai Tanulmányainak Intézetének tanulmányai, valamint elektronikus változatban a phd.mv@seznam.cz és a cds-ips@fsv.cuni.cz.

Ph.D. Központ Tanulmányok, Politikai Tanulmányok Intézete
Károly Egyetem, Társadalomtudományi Kar
U Krize 8
158 00 Prága
Cseh Köztársaság


A javaslatnak a következőket kell tartalmaznia: \ t

 • a téma világos meghatározása és megalapozása;
 • a szakirodalom áttekintése és a projekt jelenlegi területei;
 • a projekt célkitűzései;
 • feltételezett módszertan;
 • a hivatkozások listája.

A társadalomtudományi kutatás standardjaival, az eredetiséggel és a végrehajtás feltételeivel kapcsolatos további részletekért lásd az IR osztály honlapját.

A nemzetközi kapcsolatok doktori programjának pályázói a nemzetközi kapcsolatok tanszékének (IR) és a biztonsági tanulmányok tanszékének az adott tanévre vonatkozó kiemelt témák listájából választhatnak ki egy disszertáció témát (ezek a témák a Az IR osztály honlapja legkésőbb 2019. január végéig.

A pályázókat erősen javasoljuk, hogy a benyújtás előtt konzultáljanak a potenciális felügyelővel a kutatási javaslatról.

A felvételi eljárás két fordulóban fut. Az első fordulóban a felvételi testület értékeli a kutatási javaslatot az akadémiai értéke és annak az osztályok által kínált prioritási témákkal való összeegyeztethetősége alapján, és meghatározza a második fordulóra történő előrejutáshoz szükséges küszöbértéket. A küszöbértéket a pályázók száma, a projektek minősége, a pályázók kiemelt témáinak reprezentációja és a javasolt felügyeletek közötti megoszlás alapján határozzák meg. A küszöbértéket áthaladó pályázókat a második fordulóra hívják meg.


Az interjú célja annak értékelése:

 • a kutatási projekt célkitűzései;
 • a javasolt projekt elméleti és módszertani kerete;
 • a kutatási terv megvalósíthatósága, korlátai.

Az interjút pontokban is értékelik, és a kérelmező akár 40 pontot is kaphat. A második fordulóban 10 pont áll rendelkezésre a disszertáció témájához kapcsolódó kiadványok (cikkek, esszé) esetleges bónuszára.

A kérelmező összesen 80 pontot kaphat.


A végső értékelés kritériumai:

 • A jelöltnek mesterképzőnek kell lennie, lehetőleg a társadalomtudomány és a humán tudományok területén.
 • A pályázók elfogadásának határértékét a Károly Egyetem Társadalomtudományi Karának dékánja határozza meg, figyelembe véve a pályázók számát és a kar kapacitását.

Lásd még a felvételi eljárás IV. Cikkének (4) bekezdését.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A nemzetközi kapcsolatok doktori programjának diplomái jól képzettek ahhoz, hogy munkát találjanak magasan képzett szakértőként az egyetemeken, azaz a kutatóintézetekben, az egyetemeken és a gondolkodókban. Képesítésük lehetővé teszi számukra, hogy a kormányzati szervek, a nemzetközi szervezetek adminisztrációja, a nemzetközi nem kormányzati szervezetek és a magánszektorbeli intézmények teljes spektrumában alkalmazzák vezetői pozíciójukat.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve January 9, 2019
Időtartam és Ár
This course is
Nappali bejárós
Tanulás On-line és a Campuson (kombinálva)
Start Date
Kezdet
okt. 2019
Duration
Időtartam
4 Év
Nappali
Price
ár
500 EUR
tanévenként. Online pályázati díj: 540 CZK. Papír pályázati díj: 590 CZK.
Information
Deadline
ápr. 30, 2019
Locations
Csehország - Prague, Prague
Kezdet : okt. 2019
Jelentkezési határidő ápr. 30, 2019
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
okt. 2019
Csehország - Prague, Prague
Jelentkezési határidő ápr. 30, 2019
A befejezés dátuma Kérj Információt