A tanulmányok jellemzői

A matematika didaktikája doktori tanulmányok pályázói:

  • érdeklődés mutatkozik a matematikai oktatás iránt általában (például a tudományos konferenciákon és konferenciákon való részvétel révén), \ t
  • áttekintheti a matematikai oktatással kapcsolatos legfontosabb tudományos folyóiratokat és könyveket, \ t
  • ötlete van a matematikai oktatás területéről, akik hajlandóak a tanulmányaikban összpontosítani, és akár 10 oldalas írásbeli projektben is meg tudják határozni (beleértve a kísérleti kutatási kérdéseket, a módszertant és az elméleti hátteret és a hivatkozási listát) .

Program szakosodás nélkül


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Beléptetési vizsgálat

  1. Beszélgetés a kérelmező kutatási projektjeiről. A kutatási projektet legfeljebb 10 oldalt kell elküldeni a kérelemmel a Károly Egyetem Oktatási Karán. A projekt minősége fontos ahhoz, hogy a bejárati bizottság értékelje azt, amely értékelni fogja a jelölt készségét a matematikai oktatásban végzett kutatásra.
  2. Beszélgetés a matematikai oktatás szakirodalmi listájáról szóló referenciákról (a kérelemmel együtt kell elküldeni).

Értékelési kritériumok: A pályázó legfeljebb tíz pontot kaphat, a tanulmányi felvételhez szükséges pontok száma legalább hét pontot kap.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A Ph.D. A matematikai oktatásban végzett tanulmányok a gyermekek és felnőttek matematikai oktatásának elméleti és alkalmazási problémáira egyaránt foglalkoznak, valamint tudományos és pedagógiai tevékenységeket végeznek. Hozzájárul a tanulók matematikai oktatásának javításához és a tanárok professzionalizálásához. Dolgozhat egyetemeken, tudományos intézetekben és magasan képzett tanár-közvetítő között a kutatás és a gyakorlat között. Képes: felismerni a terület naprakész legfontosabb témáit; javasolja, valósítsa meg és értékeli a kutatást, amely eredeti eredményeket hoz; rendszeresen kövesse a helyi és nemzetközi tudományos szakirodalmat, és kritikusan értékelje azt; közzéteszi munkájának eredményeit a folyóiratokban, helyi és nemzetközi konferenciákon, tankönyvekben és esetleg monográfiákban.

Program oktatási nyelve:
Angol

8 további kurzus Charles University Faculty of Education »

Utoljára frissítve January 9, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós, Vegyes online és egyetemi
Start Date
okt. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Price
2,000 CZK
tanévenként. Online pályázati díj: 540 CZK. Papír pályázati díj: 590 CZK.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date