A Mechanical and Aerospace Engineering Department (MAE) az egyik vezető MAE osztály Ázsiában. Szigorú akadémiai és szakmai képzést kínál számos területen, beleértve az energia, a mechanika, a fejlett anyagok, a nano / biotechnológia és a gyártás hagyományos és élvonalbeli témáit.

A PhD program célja, hogy felszereltsük a diákok azon képességét, hogy azonosítsák és megoldják az akadémiai és / vagy valós problémákat kreatívan. A doktori fokozat a szükséges kurzusok elvégzéséért és egy jelentős eredeti tézisért jár.

Kutatási Foci

A minisztérium kutatásai az energetikai és környezeti mérnökökre, a mechanikára és az anyagokra, valamint a mechatronikára és a gyártásra koncentrálnak.

Szilárd mechanika és dinamika

Ezek a Mechanika kutatásának két alapvető pillére. A tanszék különféle szakterületekkel rendelkezik. A kutatási tevékenységek az alkalmazott elméletektől függnek, és jelentős multidiszciplináris jellegűek. Ide tartoznak az alkalmazott matematika, a szilárd mechanika, a nemlineáris dinamika, a számítások, a szilárdtestfizika, az anyagtudomány és a különböző szilárd anyagok / rendszerek és mechanikai viselkedések kísérletei. A kar tagjai mind a statikus, mind a dinamikus természet problémáival foglalkoznak különböző típusú változásokkal. Ezek a problémák magukban foglalják a különböző idő- és hosszúsági méretek, a mikro-második és a hosszú kúszási folyamatok, valamint a nagyon kis szén nanocső vagy cellák makroszkopikus méretű kompozit anyagok és elektromechanikus eszközök / rendszerek közötti kapcsolódását.

Anyagtechnika

Az anyagtudomány elsősorban az új anyagok jellemzésére és feldolgozására összpontosít, a tulajdonságaik és gazdaságos termelésük ellenőrzésére szolgáló folyamatok kifejlesztésével, a tervezéshez szükséges műszaki adatok előállításával és a termékek teljesítményének előrejelzésével. Kutatási témák közé tartoznak az intelligens anyagok, a bioméret, a vékony filmek, a kompozitok, a törés és a fáradtság, a maradékéletértékelés, az elektronikus csomagolás anyagai, az anyagok újrahasznosítása, a műanyagáramlás a fröccsöntés, a fejlett porfeldolgozás, az asztali gyártás, valamint a műszerek és a mérési technikák.

Tervezés és gyártás automatizálása

Ezek az elemek a gépgyártás középpontjában állnak, amelyben a mérnökök elképzelik, tervezik, építenek és tesztelnek innovatív megoldásokat a "valós világ" problémáira. A kutatások a geometriai modellezés, az intelligens tervezés és a gyártási folyamat optimalizálás területén, a gyártási folyamatok, a szervoszisztéma-vezérlés, a robotika, a mechatronika, az elsődleges motorvezérlés, az érzékelőtechnika és a mérési technikák, valamint a bio -medikus rendszerek tervezése és gyártása.

Microsystems és Precision Engineering

A Micro-Electromechanical Systems (MEMS) multidiszciplináris kutatási terület, amely nagy hatással van mindennapi életünkre, beleértve a különböző személyi elektronikában, közlekedésben, kommunikációban és biomedikai diagnosztikában használt mikroszenzorokat. Alapvető és alkalmazott kutatómunkát folytat ezen a területen. Alapvető mikro / nanomechanikát, mint például a folyékony és szilárd mechanikát, a hőátadást és a mikro / nanomechanikai rendszerekre jellemző anyagproblémákat vizsgálják. Új ötleteket dolgoznak ki az energetika, a biomedicin és a nanoanyagok, a mikroérzékelők és a mikro-aktuátorok mikrorendszereinek előállítására. A készülékek mikro / nanofabricációjához kapcsolódó technológiai kérdéseket foglalkoznak.

Nanotechnológiai koncentráció

A nanotudomány és a technológia az egyik leglátványosabb és leggyorsabban növekvő multidiszciplináris kutatási terület. A nanotudományok és a nanotudományoktól a nanoelektronikáig terjedő nanotudományi kutatás számos területen, például az orvostudomány és az egészségügy, az aeronautika és az űrkutatás, a környezeti tanulmányok és az energia, a biotechnológia és a mezőgazdaság, valamint a nemzetbiztonság és az oktatás terén számos területet ölel fel. A Nanotudományi és Technológiai Intézet által közösen szervezett posztgraduális program hosszú távú támogatást nyújt a folyamatos kutatáshoz és képzéshez, valamint a technológia fejlesztéséhez és a kereskedelmi célú felhasználáshoz. A nanotechnológia sokrétű, multidiszciplináris jellege miatt a kutatás és a képzés leginkább a különböző tudományágakba integrálható. Az összefonódás célja, hogy a hallgatók rendelkezzenek a szükséges ismeretekkel azokon a területeken, amelyeken szeretnék összpontosítani.

Felvételi követelmények

én. Általános felvételi követelmények

A mesterképzésre pályázó pályázóknak rendelkezniük kell:

  • megszerzett oklevelet egy elismert intézménytől, vagy egy elismert megfelelő képesítést;

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

Az angol nyelvi követelményeket az alábbi jártassági eredmények egyikével kell teljesítenie *:

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-PBT 550
  • TOEFL-Revised Paper-Delivered Test 60 (az olvasás, a hallás és az írás szakaszainak teljes pontszámai)
  • IELTS (Akadémiai modul) Teljes pontszám: 6.5

* Ha az első nyelv az angol, és a főiskolai diplomáját vagy ezzel egyenértékű képesítését olyan intézmény ítélte oda, ahol az oktatóeszköz angol volt, akkor lemondanak a fenti angol nyelv követelményeinek teljesítéséről.


Jelentkezési határidő

A részleteket lásd a http://pg.ust.hk/programs ("Alkalmazás") oldalán.

Program oktatási nyelve:
Angol

36 további kurzus The Hong Kong University of Science and Technology »

Utoljára frissítve February 6, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
3 - 6 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
42,100 HKD
évente
Deadline
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
End Date