PhD a politikai tudományban

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

PhD a politikai tudományban

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

A tanulmányi program elsősorban a politikai tudományok vagy más társadalomtudományi szakok diplomáját szerzett diplomások számára készült, akik a politikai tudományok tudását mélyíteni kívánják, a demokratikus és nem demokratikus kormányzati formák kérdésére összpontosítva (a politikai rendszerek változásai). különös hangsúlyt fektetve a modernizációval és a demokratizálódással kapcsolatos fejlesztési trendekre, az összehasonlító elemzés egyéb kérdéseire, beleértve a nemzeti és regionális identitásokat, vagy a politikai rendszerek egyes elemeinek elemzését).


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A doktori program a Károlyi Egyetem Társadalomtudományi Karán folytatott tanulmányok megszervezésére vonatkozó szabályokat és a Károly Egyetem magasabb jogi normáit követi.

Felvételi vizsga:

 1. A Ph.D. programban a pályázónak diplomát kell szereznie a politikai tudomány vagy a társadalomtudományok (szociológia, történelem) mesterképzésben. A külföldön megszerzett mesterképzésben részesülő diákoknak hivatalos dokumentumot kell benyújtaniuk, amely bizonyítja, hogy a cseh oktatási minisztérium elismeri a diplomát (mielőtt regisztrálna egy cseh egyetemi programra).

 2. A disszertáció javaslatát a kérelmezőnek elektronikusan kell benyújtania a cds-ips@fsv.cuni.cz címre és nyomtatott formában a Doktori Központhoz (U Kříže 8, 158 00 Praha 5 - Jinonice) legkésőbb 2019. május 31-ig. A disszertáció javaslat 6-7 oldalas (1800 karakter / oldal, szóközökkel együtt) a következő részeket tartalmazza: a téma rövid ismertetése, a téma meghatározása, a célok és a munka hipotézise, módszertani alap, tervezett szerkezet, állapot a szakirodalom áttekintése.

 3. A felvételi vizsga a disszertáció javaslatáról szóló vita (interjú).
  A bejárati bizottság értékeli:
  • a disszertáció javaslatminősége és a pályázó képessége, hogy megvédje a kiválasztott témát, és tágabb kutatási kontextusba helyezze (a javasolt disszertáció témakör relevanciája a mai cseh, illetve nemzetközi kutatás összefüggésében, a javaslatnak bizonyítania kell a kérelmező saját hozzájárulását) a javasolt témához).
  • a pályázónak bizonyítania kell, hogy a projekt témája még nem valósult meg, és hogy a témával kapcsolatos munka előnyös a kutatás jelenlegi állapotában (új empirikus és elméleti ismeretek megszerzése, vagy eredeti módszertani eljárások alkalmazása stb.). A bizottság figyelembe veszi a kérelmező tájékozódását a szakterületen vagy a korábbi kiadványokban.


  A pályázó értékelésének meghatározó kritériumai:

  • a disszertáció javaslatának minősége, amelyet a koncepció, az elméleti és a módszertani alap, a felvételi interjúban megvédeni képes jelöltnek kell lennie.
  • a tanulmányi motiváció az olvasott irodalomjegyzék alapján (legalább 30 tudományos cikk vagy könyv, amelyet a jelöltnek be kell mutatnia a felvételi vizsga szóbeli részén). A Felvételi Bizottság figyelembe veszi a pályázó általános szakmai profilját és lehetséges kiadványait és oktatási tevékenységeit.


  A felvételi vizsgán a jelölt maximum 60 pontot kaphat.
  Maximális pontszám:

  • legfeljebb 40 pont az interjú első részén, azaz a disszertációs javaslatról szóló vita,
  • legfeljebb 20 pont a második részre, azaz a tájolásra a vizsgált irodalom listája alapján.
   Amikor az összes jelölt befejezi a felvételi vizsgát (azaz interjúkat), a felvételi bizottság rekordot készít. Magában foglalja a jelöltek pontértékelését és rangsorolását a szerzett pontok számának megfelelően.
 4. A felvételi vizsga maximális pontszám 60 pont. A pályázók elfogadásának határértékét a Károly Egyetem Társadalomtudományi Karának dékánja határozza meg, figyelembe véve a pályázók számát és a kar kapacitását.


A felvétel feltételei

A főiskolai tanulmányokba való belépést a befejezett középiskolai végzettség igazolja.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A program végzősei magasan képzett szakértők az összehasonlító politika területén mind elméleti, mind módszertani szempontból. Kutatásukban a demokráciaelmélet és a politikai gondolkodás történetének tanulmányozásában alkalmazott módszertani megközelítések összekapcsolása. A diplomások módszertani megközelítéseket alkalmaznak kutatási érdeklődésük területén, elsősorban a demokrácia elemzésére, a legitimitás és a jogszerűség, a decentralizáció és a konfliktusmegoldás kérdéseire európai és globális kontextusban.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve January 9, 2019
Időtartam és Ár
This course is
Nappali bejárós
Tanulás On-line és a Campuson (kombinálva)
Start Date
Kezdet
okt. 2019
Duration
Időtartam
4 Év
Nappali
Price
ár
500 EUR
tanévenként. Online pályázati díj: 540 CZK. Papír pályázati díj: 590 CZK.
Information
Deadline
ápr. 30, 2019
Locations
Csehország - Prague, Prague
Kezdet : okt. 2019
Jelentkezési határidő ápr. 30, 2019
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
okt. 2019
Csehország - Prague, Prague
Jelentkezési határidő ápr. 30, 2019
A befejezés dátuma Kérj Információt