PhD matematikában

Általános információk

Program leírás

A Héber Egyetem Einstein Matematikai Intézete várja kiváló nemzetközi hallgatók Ph.D. program. A program célja a jövőbeli matematikusok legfelső szintjének képzése, és egyedülállóan vonzó környezetet kínál a tanuláshoz és a munkához, heti szemináriumokkal, gyakori speciális előadássorozatokkal a matematika aktuális témáiról, valamint tudományos cserével Izrael és a világ minden tájáról érkező kutatókkal. valamint korszerű tematikus évek és workshopok a közeli Izraeli Haladó Tanulmányok Intézetének szervezésében.

144960_pexels-photo-1467564.jpeg

Programszerkezet

A program követelményei megegyeznek az izraeli hallgatókkal, beleértve:

 • Tanfolyamok összesen 12 kreditponttal a diploma folyamán (egy kreditpont nagyjából heti 1 óra egy félévig tartó tanfolyamra). Haladó tanfolyamokat angol nyelven kínálnak.
 • Kutatási tézis (a diploma végéhez közel kell benyújtani).

Ezenkívül a tanulmányok a kutatóhatóság által meghatározott bizonyos eljárásokat fognak követni. Konkrétan a hallgató előrehaladásának nyomon követésére tudományos bizottságot neveznek ki, amely a tanácsadóból és két külső szakértőből áll. A tanulmány első 18 hónapjában a hallgató benyújt egy kutatási javaslatot, és bemutatja azt a bizottságnak. A fokozat később a hallgató előrehaladási jelentést nyújt be a bizottságnak, végül a kutatás eredményét tanszéki szeminárium keretében mutatja be. A szakdolgozat benyújtását követően a tanácsadó és két külső szakértő értékeli.

Felvételi

A pályázatokat bármikor lehet benyújtani, de ajánlott, hogy az őszi félévben induló pályázatokat az előző tanév január 31-ig nyújtsák be. A később benyújtott pályázatokat eseti alapon vizsgálják meg.

A pályázatokat e-mailben kell elküldeni. Kérjük, győződjön meg arról, hogy a tárgysor formája "Jelentkezési levél vezetéknévhez, utónévhez". Az e-mailnek tartalmaznia kell:

 • ÖNÉLETRAJZ.
 • Hivatalos átiratok a mesterképzésből.
 • Kutatási érdekeltségi nyilatkozat (max. 2 oldal). Ennek nem kutatási javaslatnak kell lennie, hanem inkább a hallgató érdeklődésének és tudomásuk állításának kimutatásáról.
 • Tanszékünk három potenciális tanácsadójának neve, hogy segítsen értékelni a jelöltet (ez a javaslat nem kötelező érvényű, és ha elfogadják, a hallgató más oktatókkal is együttműködhet). A hallgatónak a kutatási érdekeltségi nyilatkozatában hangsúlyoznia kell, hogy a javasolt kutatás hogyan viszonyul a javasolt potenciális tanácsadókhoz.

Ezenkívül a jelentkezésnek tartalmaznia kell:

 • Két vagy több ajánlólevél. A levelek írói közvetlenül a fenti levélre küldjék el őket (azokat a pályázó nem küldheti el!), "Ajánlólevél vezetéknévhez, keresztnévhez" tárgyszóval. Javasoljuk, hogy kérjen levelet attól, aki korábban kapcsolatba lépett osztályunkkal.

Pénzügyi támogatás

A programba felvett hallgatók a következőket kapják:

 • Ösztöndíj (pótlékkal a családok számára).
 • Teljes tandíj támogatás.
 • A lakhatási költségek támogatása.
 • Helyi egészségbiztosítás.
 • Támogatás az Izraelbe / Izraelbe irányuló utazásokhoz.

A tanulmányi követelményeknek való megfelelés függvényében a támogatást három évre nyújtják. Lehetőség van a támogatás negyedik évre történő meghosszabbítására az akadémiai kritériumok szerint.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-20 ... Tovább

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-205 best out of the top 800 institutions in the 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, published by the British magazine Times Higher Education. HUJI was the only Israeli university to place in the world’s top 200 universities in the rankings. Kevesebb