Hivatalos Leírás

Az UCD Clinton Intézet PhD-programjait kéri. Magas színvonalú doktorjelölteket keresünk bizonyított tudományos kiválósággal, és olyan doktori projekteket várunk, ahol az Intézet szakértői felügyeletet nyújt:

 • Média és konfliktus
 • Amerikai tanulmányok
 • Amerikai-ír kapcsolatok
 • Amerikai külpolitika
 • Cyber Security - Ez a kutatás és felügyelet új szakasza, amely az információs és kommunikációs technológiák (IKT) fejlődésének hatását vizsgálja az amerikai nemzetbiztonságra, különösen a belbiztonság, a védelem és a külpolitika területén. Minél számítógépesebbé válik az életünk, annál nagyobb szükség lesz arra, hogy ne csak a számítógépes interakciók technikai, hanem társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális aspektusait is megértsük.

Bár az intézet finanszírozása jelenleg nem érhető el, készen állunk arra, hogy teljes mértékben támogassák a hallgatókat a külső finanszírozási folyamok (Irán Kutatási Tanács, Európai Unió vagy más) pályázataiban.


Az UCD strukturált PhD programok lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy a lehető legjobb tapasztalatokat szerezzék a diplomás kutatás és képzés terén. A doktori tanulmányok alapvető célkitűzése továbbra is a tudáshoz való jelentős és eredeti hozzájárulása, amely rendszerint szakértői értékelésű kiadványokhoz vezet. A kutatási fokozat elsősorban egy olyan kutatási projekten alapul, amelyet általában a hallgató javasol és fejleszt, aki kutatást felügyelő és doktori testület felügyelete alatt végez.

A PhD általában 4 év teljes munkaidőben és 6 éves részmunkaidőben vesz részt. A fokozatot vizsgáló vizsga a pályázónak a viva voce-ben (szóbeli vizsgán) megfogalmazott és disszertációként felírt kutatásának leírásán alapul.

A strukturált PhD-program részeként a Művészeti és Bölcsészettudományi Főiskola megköveteli, hogy a doktori értekezésen kívül minden doktori hallgatónak legalább 30 kreditet szerezzen a doktori képzés előtt. Húsz kreditet általában előzetes tanulásra (MA vagy azzal egyenértékű) lehet odaítélni, a Művészeti és Művészeti Főiskolai Doktori Iskola Igazgatóságának jóváhagyásával. A fennmaradó 10 kredit kiválasztását a felügyelővel kell megvitatni. A hallgatóknak a tanulmányok megkezdése után 12-18 hónappal is meg kell vizsgálniuk az értekezésben elért előrehaladást (egy átviteli panel). Az átviteli panel eldönti, hogy a hallgató a doktori program 1. szakaszából a 2. szakaszba halad-e. A PhD mindkét aspektusának részletei.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a PhD-pályázatok most már minden évben szeptemberben, januárban és májusban indulnak.


Jogosultsági

Általában a doktori pályázóknak BA és MA vagy azzal egyenértékű képesítéssel kell rendelkezniük. Azonban nincsenek olyan automatikus kritériumok, amelyek lehetővé teszik a diákok számára a kutatási fokozatot. Az Intézet figyelembe veszi az alkalmazás összes elemét, különös figyelmet fordítva a pályázók pályázati űrlapjának minőségére, a kutatási javaslatokra, a játékvezetői ajánlásokra és a tudományos tanulmányaikra. A befejezett posztgraduális diplomával nem rendelkező diákok pályázatait csak kivételes körülmények között lehet figyelembe venni. Az ilyen kérelmeket eseti alapon vizsgálják meg.

Javasoljuk, hogy a kérelem benyújtása előtt lépjen kapcsolatba az Intézettel, mivel hasznos lehet a kutatási javaslat kialakításában, és előzetesen azonosíthatja a megfelelő felügyelőt.

Az online jelentkezési lap kitöltése mellett a diákok felkérést kapnak a következő dokumentumok feltöltésére:

 • Kutatási javaslat (4-5 oldal). A javaslatnak tartalmaznia kell az értekezés ideiglenes címét, meg kell magyaráznia a központi ötletet, kérdést vagy problémát, amelyet kutatni kíván, és meg kell indokolnia a tanulmányozni kívánt választási anyagot. Azt is jeleznie kell, hogy a kutatása milyen módon járul hozzá a kiválasztott témához és a szélesebb körű tanulmányi területekhez kapcsolódó ismeretekhez. Meg kell magyarázni, hogy milyen módszereket fog használni a kutatás során.
 • A kutatás tárgyát képező témakörben a főbb tudományos publikációk ideiglenes bibliográfiája - a bibliográfiának átfogó listát kell nyújtania a kutatással kapcsolatos témakörökről, illetve a kutatás általános területéről. Ez azt jelzi, hogy előzetes felmérést végeztek a meglévő kutatásokról, és megértsék, hogy a kutatás hogyan építhet a meglévő kutatásokra és ösztöndíjakra.
 • A kutatás és a disszertáció négy éven belül történő befejezésének javasolt ütemterve. Ez évekre vagy félévekre osztható.
 • Akadémiai képesítések hivatalos átiratainak másolata
 • Útlevél vagy születési anyakönyvi kivonat másolata
 • Ha az angol nem az Ön első nyelve, akkor az IELTS tanúsítványt 8-as vagy azzal egyenértékű szabványnak kell előállítania, és 7-nél kisebb szekció nélkül.
 • Két tudományos referencia, amely támogatja az alkalmazást
 • Minden további képesítés vagy bizonyíték másolata a szakértelemről, amely előnyös lehet a tanulmányaiban.

Az Intézet fenntartja magának a jogot, hogy Skype-interjút kérjen a pályázókkal, és jogot kérjen írásos munkájának mintájára.

Ha helyet foglal el a programban, akkor minden dokumentumot be kell nyújtania a vizsgálathoz.

Zárás dátuma - nincs határidő. Ha a kérelmet elfogadja, tanulmányai szeptemberben, januárban vagy májusban kezdődhetnek.

DDDC 2 - Miért a diaszpóra? az UCD Clinton Intézetétől a Vimeo-nál.

Program oktatási nyelve:
Angol
Utoljára frissítve January 31, 2019
This course is Campus based
Start Date
Május 2019
szept. 2019
Duration
4 - 6 Év
Részidős oktatás
Nappali
Deadline
Kérj Információt
There is no closing date.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Május 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
There is no closing date.
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
There is no closing date.
Start Date
jan. 2020
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
There is no closing date.

Május 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
There is no closing date.
End Date

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
There is no closing date.
End Date

jan. 2020

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
There is no closing date.
End Date