Program áttekintése

A HKBU School of Business kínálja kutatási posztgraduális programokat (RPG), vagy MPhil vagy PhD öt fő szakterületen, nevezetesen a számviteli és jogi (ACLW), a közgazdaságtan (ECON), a pénzügyi és döntési tudományok (FDS), a menedzsment (MGNT) és a marketing (MKT). Az akadémiai szigorúság és a határozottan nemzetközi megközelítés ötvözésével ezek a programok ideálisak a jövőbeli üzleti vezetők vagy tudósok számára.

PhD hallgatók szoros együttműködésben dolgoznak a világszínvonalú kar doktori témavezetőkkel, de mentorral és edzővel is, akik támogatják Önt ebben a szellemi utazásban. A diákok lehetőséget kapnak arra, hogy részmunkaidős oktatóként tevékenykedjenek az egyetemi programban. Ez a lehetőség, amely a tanulmány utolsó évében áll rendelkezésre, ideális lépés az akadémiai pályafutásukat keresők számára. A különböző formájú pénzügyi támogatás a hongkongi PhD ösztöndíjprogramon keresztül érhető el.

Tanulási célok

Az RPG-programok (MPhil és PhD) tanulási céljai (LGs) hármasak:

 • LG1: A hallgatók speciális tudással és elméletekkel rendelkeznek szakosodásuk és kutatási készségeik terén, amelyek a kiválasztott témák független kutatásának folytatásához szükségesek.
 • LG2: A hallgatók képesek lesznek kialakítani és kivitelezni az eredeti kutatást szakterületükön.
 • LG3: A hallgatók szakképesítési területeiken főiskolai szintű tanfolyamokat tudnak biztosítani.

Kutatási terület

Az iskola két felsőfokú végzettséggel kapcsolatos tanulmányokat kínál:

 • MPhil - Filozófia Mester
 • PhD - Filozófiai Doktor

A posztgraduális kutató hallgatók felügyelete szerves részét képezi az egyes tanszékek tevékenységeinek. Ezek a diákok MPhil vagy PhD fokozatra irányuló kutatásokat végeznek. A tanulmányok lehetnek részidős vagy teljes munkaidőben. Hongkong és Kína hallgatói elfogadták ezt a programot.

A tanulmányi és kutatási területek kiválasztását csak a hallgató érdekei és az egyes osztályok erőforrásai korlátozzák. A lehetséges tanulók azonosításához a leendő hallgatóknak segítséget nyújtanak, az alábbiakban felsoroljuk a tanszékek által kínált tudományágakat / tanulmányi területeket.

 • Számviteli és Jogi Tanszék
 • Közgazdasági Tanszék
 • Pénzügyi és döntéshozó tanszék
 • Tanszékvezetés
 • Marketing osztály

Számvitel és jog

Pénzügyi Számviteli; Nemzetközi számvitel; könyvvizsgálat; Vezetői számvitel; Adózás; Számviteli információs rendszerek; Vállalatirányítás; Üzleti pénzügyi menedzsment; Számvitel és tőkepiac; Számviteli oktatás; Reklám jog; Munkajog; Kína törvény; Társasági jog

Közgazdaságtan

Kínai gazdaság; Hong Kong gazdaság; Monetáris gazdaság; Gazdasági növekedés és fejlődés; Munkaügyi közgazdaságtan; Ipari gazdaságtan; Pénzügyi közgazdaságtan; Matematikai közgazdaságtan; Nemzetközi gazdaságtan; Államháztartás; Ökonometria; Egészséggazdaságtan; Energia-gazdaságtan

Pénzügyi és döntési tudományok

Pénzügyi derivatívák; Kockázat kezelés; Portfóliókezelés és értékpapírelemzés; Viselkedési pénzügy; Befektetési stratégia; Piaci mikroszerkezet; Vállalati pénzügyek; Vállalatirányítás; Vállalati szerkezetátalakítás; Vezetői információs rendszer; Menedzsmenttudomány; E-Commerce; Műveleti kutatás; Információs rendszer etika; Informatika elfogadása; Informatikai viselkedési szempontok; Informatika az oktatásban; Információs rendszerek a kkv-kban; Távközlés és multimédia menedzsment; Üzleti intelligencia; Tudásmenedzsment; e-logisztika és ellátási lánc menedzsment; e-marketing és ügyfélkapcsolat-kezelés; Információs rendszerek auditálása

vezetés

Nemzetközi vezetőség; Stratégiai menedzsment; Szervezeti viselkedés; Humán erőforrás menedzsment; Munkavállalói kapcsolatok; Kereszt-kulturális menedzsment; Vállalati társadalmi felelősségvállalás és üzleti etika; Általános menedzsment; Menedzsment Kínában

értékesítés

Stratégiai marketing és tervezés; Szolgáltatások Marketing; Marketing kérdések Kínában; Kulturális Marketing; Marketing kommunikáció; Ipari marketing; Értékesítési menedzsment; Kisvállalati marketing; Vállalkozói szellem; Etikai kérdések a marketingben; Marketing és társadalom

Felvételi követelmények

A pályázóknak kérésre GMAT vagy GRE pontszámot kell adniuk.

Tanulmányi időszak

A School of Business négyéves teljes munkaidős doktori programot kínál, melynek lehetősége 6 éves tanulmányozásra.

Tandíj 2017/18 (MPhil / PhD)

Teljes idő

 • 42 100 USD / tanév (UGC által finanszírozott)
 • 84 200 USD / tanév (önfinanszírozott)

Részidő

 • 42.100 $ / tanév (önfinanszírozott)
Program oktatási nyelve:
Angol
Utoljára frissítve October 10, 2018
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2020
Duration
4 - 6 Év
Nappali
Price
42,100 HKD
Teljes munkaidős: 42.100 dollár / tanév (UGC által finanszírozott) $ 84.200 / tanév (önfinanszírozott)
Deadline
ápr. 15, 2020
HKPFS track: 1 Dec 2019, regular track: 15 Apr 2020. Applications are processed on a rolling basis and early applications are encouraged.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2020
End Date
Június 2026
Jelentkezési határidő
ápr. 15, 2020
HKPFS track: 1 Dec 2019, regular track: 15 Apr 2020. Applications are processed on a rolling basis and early applications are encouraged.

szept. 2020

Location
Jelentkezési határidő
ápr. 15, 2020
HKPFS track: 1 Dec 2019, regular track: 15 Apr 2020. Applications are processed on a rolling basis and early applications are encouraged.
End Date
Június 2026

Introducing Hong Kong Baptist University

Go Global with HKBU School of Business