Hivatalos Leírás

A QBM arra törekszik, hogy olyan fiatal tudósok csoportját képezze, akik otthoni fegyelmükben szilárdan be vannak vonva, sokféle megközelítés és gondolati stílus ismeretében. A cél az, hogy a diákok kényelmesen kommunikáljanak a hagyományos határokon, különösen a kísérlet és a mennyiségi elmélet közötti szakadékban, hogy ténylegesen tudományosan két- vagy többnyelvűvé váljanak. Ennek érdekében az iskola integrált interdiszciplináris Ph.D.-t kínál. program, amely három fő összetevőből áll: \ t

  1. Egy interdiszciplináris kutatási projekt, amely egyesíti a különböző területek fogalmát és módszereit.
  2. A formális kurzusok lényeges programja egy általános és egyéni összetevővel, amely egy interdiszciplináris alapkurzusra összpontosít, amely több szempontból is kiterjed a biológiai tudomány legfontosabb problémáira.
  3. További tevékenységek a diákok más, átruházható készségeinek növelése érdekében, hogy a tudomány mint versenyképes szakma sikeres legyen.

A QBM doktori program teljes mértékben Bologna kompatibilis, és Dr. rer-hez vezet . nat. vagy Ph.D. fokozat. A hallgatók írásbeli értekezleteiket a szakiskolai karnak adják meg, és megvédik ugyanazon kar rendelkezéseit.

Interdiszciplináris kutatás

A hallgatói kutatási projektek két tudományterületen találhatók, és tipikusan a QBM két PI között folyamatos együttműködés részét képezik, akik tanácsadóként és tanácsadóként szolgálnának. A projekt a hallgató elsődleges szakterületén van rögzítve, amely rendszerint a fő tanácsadó szakterülete, de szoros együttműködést igényel a második szakterülettel, amelyet általában a társtanácsos képvisel. Míg a diákok határozottan a tanácsadói laboratóriumban helyezkednek el, erős szakmai és személyes kapcsolatokat is kialakítanak a társ-tanácsadóval és csoportjával, ha alkalmazható.

A hallgatónak van egy disszertációs tanácsadó bizottsága (TAC), és évente jelentést tesz neki. A TAC ideális esetben legalább három tagból áll (tanácsadó, társ-tanácsadó / QBM 2. tagja, QBM 3. tagja), és ha szükséges, vagy további külső tagokat kíván.

Tanfolyammunkák

A QBM tanfolyam célja, hogy a hallgatók számára kereszt- és interdiszciplináris képzést nyújtson a biológiai tudományok mennyiségi és minőségi megközelítései közötti szakadék áthidalására.

Primer tanfolyamaink erősebb alapot teremtenek a hallgató elsődleges szakterületén kívüli tudományágakban. Különböző szinteken célzott feeder tanfolyamokat, pl. Programozást, biokémiai (nem élet tudósok) , statisztikákat, bioinformatikát és matematikát és biofizikát kínálunk .

Az előadássorozatban a QBM diákok javasolják, meghívják és fogadják a külső hangszórókat a havi eseményen. A QBM-vel kapcsolatos témákról szóló előadásokat egy naplóklub egészíti ki a vendégelőadóval.

A diákok PhD-n való átruházható készségek támogatása érdekében Soft Skill Courses-t kínálunk . Még a legjobb kutatási eredményeket sem ismeri el a közösség, ha nem világos és koherens módon kerül sor. Ahhoz, hogy megtanulhassuk, olyan tanfolyamokat biztosítunk, mint a Tudományos írás, a prezentációs készségek és a jó tudományos gyakorlat.

Végül, az éves QBM visszavonulás az összes QBM diákot egy informális tudományos környezetbe hozza, ahol rövid beszélgetéseken és posztereken mutatják be kutatásaikat, és részt vesznek a meghívott előadók előadásain.

Külső események:

Arra is ösztönözzük a diákokat, hogy vegyenek részt nemzetközi konferenciákon, workshopokon, nyári iskolákon az LMU-n vagy más intézményeken, valamint a kutatási munkájukhoz kapcsolódó fejlett kurzusokon. Emellett a hallgatóknak számos lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek a müncheni tudományos közösségen belüli eseményeken saját kutatási érdekeik figyelembevételével. Ezek az események közé tartozik az öt együttműködési kutatóközpont (SFB) által szervezett előadássorozatok, szimpóziumok és workshopok, a NanoScience Központ (CeNS) és a kiválósági klaszterek, a Nanosystems Initiative Munich (NIM) és az Integrált Fehérje Tudomány Központ (München). CIPSM), a Max-Planck-Biokémiai Intézet és a München Helmholtz Központja.

Kiválasztási eljárás

Írásbeli kérelem alapján kiválasztott jelöltek meghívást kapnak egy interjúba Münchenbe, hogy felfedezzék a kölcsönös érdeklődést a fogadó laboratóriummal és a végzős iskolával. A pályázóknak, akik megfelelnek a kritériumainknak és megfelelnek a PI és a fogadó laboratóriumnak, meghívást kapnak a programhoz.

Az utazási költségeket és az interjúhét szállását a QBM fedezi.

Program oktatási nyelve:
Angol
Graduate School of Biosciences Munich
Utoljára frissítve April 8, 2019
This course is Nappali bejárós
Start Date
márc. 2020
Duration
3 Év
Nappali
Deadline
aug. 1, 2019
Exact date TBA
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
márc. 2020
Jelentkezési határidő
aug. 1, 2019
Exact date TBA

márc. 2020

Location
Jelentkezési határidő
aug. 1, 2019
Exact date TBA
End Date