Read the Official Description

A QBM arra törekszik, hogy olyan fiatal tudósok csoportját képezze, akik otthoni fegyelmükben szilárdan be vannak vonva, sokféle megközelítés és gondolati stílus ismeretében. A cél az, hogy a diákok kényelmesen kommunikáljanak a hagyományos határokon, különösen a kísérlet és a mennyiségi elmélet közötti szakadékban, hogy ténylegesen tudományosan két- vagy többnyelvűvé váljanak. Ennek érdekében az iskola integrált interdiszciplináris Ph.D.-t kínál. program, amely három fő összetevőből áll: \ t

 1. Egy interdiszciplináris kutatási projekt, amely egyesíti a különböző területek fogalmát és módszereit.
 2. A formális kurzusok lényeges programja egy általános és egyéni összetevővel, amely egy interdiszciplináris alapkurzusra összpontosít, amely több szempontból is kiterjed a biológiai tudomány legfontosabb problémáira.
 3. További tevékenységek a diákok más, átruházható készségeinek növelése érdekében, hogy a tudomány mint versenyképes szakma sikeres legyen.

A QBM doktori program teljes mértékben Bologna kompatibilis, és Dr. rer-hez vezet . nat. vagy Ph.D. fokozat. A hallgatók írásbeli értekezleteiket a szakiskolai karnak adják meg, és megvédik ugyanazon kar rendelkezéseit.

Interdiszciplináris kutatás

A hallgatói kutatási projektek két tudományterületen találhatók, és tipikusan a QBM két PI között folyamatos együttműködés részét képezik, akik tanácsadóként és tanácsadóként szolgálnának. A projekt a hallgató elsődleges szakterületén van rögzítve, amely rendszerint a fő tanácsadó szakterülete, de szoros együttműködést igényel a második szakterülettel, amelyet általában a társtanácsos képvisel. Míg a diákok határozottan a tanácsadói laboratóriumban helyezkednek el, erős szakmai és személyes kapcsolatokat is kialakítanak a társ-tanácsadóval és csoportjával, ha alkalmazható.

A hallgatónak van egy disszertációs tanácsadó bizottsága (TAC), és évente jelentést tesz neki. A TAC ideális esetben legalább három tagból áll (tanácsadó, társ-tanácsadó / QBM 2. tagja, QBM 3. tagja), és ha szükséges, vagy további külső tagokat kíván.

Tanfolyammunkák

A QBM tanfolyam célja, hogy a hallgatók számára kereszt- és interdiszciplináris képzést nyújtson a biológiai tudományok mennyiségi és minőségi megközelítései közötti szakadék áthidalására.

 • Primer kurzusok: A diákok elsődleges képzési területein kívüli tudományágak erősebb alapjainak megteremtése érdekében célzott feeder tanfolyamokat kínálunk, amelyek kifejezetten a nem szakemberek számára releváns alapismeretek tanítására szolgálnak. Attól függően, hogy a háttér és igényeit, élettudományi hallgatók primerek biofizika és s tatistics / bioinformatika és a programozás (Matlab és R). Math / fizika hallgatók primerek az élettudományok és adott esetben a bioinformatika. A bioinformatika területén a diákok biofizikai és opcionális statisztikákat használnak .
 • Előadássorozat: A QBM diákok javasolják, meghívják és fogadják a külső hangszórókat ezen a havi eseményen. A QBM-vel kapcsolatos témákról szóló előadásokat egy naplóklub egészíti ki a vendégelőadóval. Minden doktorandusz hallgatónak legalább egy alkalommal el kell fogadnia a hangszórót a Ph.D. és legalább tíz előadássorozatot kellett volna meglátogatnia.
 • Vendég előadások: Két QBM PI bemutatja az interdiszciplináris projektet előadásként egy későbbi Journal Club-val kombinálva. Ez lehetőséget ad a diákok számára, hogy benyomást és áttekintést kapjanak a QBM-hez kapcsolódó kutatásokról. Minden QBM hallgatónak legalább tíz vendég előadást kell tartania.
 • Puha készségtanfolyamok: Még a legjobb kutatási eredményeket sem ismeri el a közösség, ha nem világos és koherens módon kerül sor. Ahhoz, hogy megtanulhassuk, olyan Soft Skill tanfolyamokat biztosítunk, mint a tudományos írás, a prezentációs készségek és a jó tudományos gyakorlat.
 • QBM visszavonulás: Ez az éves rendezvény az összes QBM diákot egy informális tudományos környezetbe hozza, ahol rövid tárgyalásokon és posztereken mutatják be kutatásaikat, és részt vesznek a meghívott előadók előadásain.

Külső események:

Arra is ösztönözzük a diákokat, hogy vegyenek részt nemzetközi konferenciákon, workshopokon, nyári iskolákon az LMU-n vagy más intézményeken, valamint a kutatási munkájukhoz kapcsolódó fejlett kurzusokon. Emellett a hallgatóknak számos lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek a müncheni tudományos közösségen belüli eseményeken saját kutatási érdekeik figyelembevételével. Ezek az események közé tartozik az öt együttműködési kutatóközpont (SFB) által szervezett előadássorozatok, szimpóziumok és workshopok, a NanoScience Központ (CeNS) és a kiválósági klaszterek, a Nanosystems Initiative Munich (NIM) és az Integrált Fehérje Tudomány Központ (München). CIPSM), a Max-Planck-Biokémiai Intézet és a München Helmholtz Központja.

követelmények

Meghívjuk az MSc diplomások alkalmazását bármely releváns tudományágból (biokémia, biofizika, (fizikai) kémia, elméleti fizika, matematika, statisztika, (bio) informatika) és bármely olyan országot, amely az interdiszciplináris kutatás iránt érdeklődik; különösen ösztönözzük a nők alkalmazását.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a QBM-program elindításának időpontjában, de nem feltétlenül az alkalmazás időpontjában kell elvégeznie a mesterképzését.

Ahhoz, hogy jogosultak legyenek a programra, egy minimális fokozat / pontszám szerint kell teljesítenie az MSc diplomát: a német osztályozási rendszeren belül ez 2,5 pont; általánosabban, a minimális besorolás az egyetem és a legalacsonyabb járulékossági fok között elért legmagasabb fokozat közötti félút.

A pályázóknak be kell nyújtaniuk:

 • akadémiai feljegyzések (középiskola, főiskolai és mestertanúsítványok és átiratok)
 • 2 ajánlólevél
 • 2 rövid esszék - az egyik a hallgató korábbi kutatási tapasztalatát írja le, a másik a QBM program és a kutatási célok iránti érdeklődés okait ismerteti.
 • a sajátos kutatási érdekeik jelzése

Kiválasztási eljárás

Írásbeli kérelem alapján kiválasztott jelöltek meghívást kapnak egy interjúba Münchenbe, hogy felfedezzék a kölcsönös érdeklődést a fogadó laboratóriummal és a végzős iskolával. A pályázóknak, akik megfelelnek a kritériumainknak és megfelelnek a PI és a fogadó laboratóriumnak, meghívást kapnak a programhoz.

Az utazási költségeket és az interjúhét szállását a QBM fedezi.

Program taught in:
Angol
Graduate School of Biosciences Munich
Last updated March 14, 2019
This course is Campus based
Start Date
márc. 2020
Duration
3 Év
Nappali
Deadline
aug. 1, 2019
Exact date TBA
By locations
By date
Start Date
márc. 2020
Application deadline
aug. 1, 2019
Exact date TBA

márc. 2020

Location
Application deadline
aug. 1, 2019
Exact date TBA
End Date