PhDTh - a teológia filozófia doktora (PhD)

Általános információk

Program leírás

A teológiai filozófia doktora (PhD) a Hittudományi Egyetemen egy 60 egységből álló (négyéves) program, amelynek célja szokatlan ígéretekkel és akadémiai képességekkel rendelkező hallgatók felkészítése a főiskolai teológiai iskolákban való tanításra, valamint az egyházi szakmai vezetésre és társadalom.

Teológiai fokozatról van szó. Széles teológiai ismereteket igényel, és célja, hogy felkészítse a hallgatót sajátos szakterületének kompetens tudományos fejlesztésére a teológiai tudományágak összefüggésében.

Ez egy kutatási fokozat. A hallgatótól elvárják, hogy megértse szakterületének módszertani és ismeretelméleti előfeltételeit, és képes legyen valódi kutatással előrelépni a szakterületen.

Ez egy szakmai diploma. Hangsúlyozza a kutatási terület szakmai alkalmazhatóságát az elméleti és gyakorlati tanfolyamok összefüggéseivel, valamint a szakmai elmélet és gyakorlat kölcsönös függőségének, valamint a számára releváns módszereknek és eljárásoknak a kritikai átgondolásával.

A teológiai filozófia doktora program tanulmányi eredménye:

Kritikusan és kompetensen értelmezze a bibliai szövegeket, magyarázva az adott szöveg jelentését az alkalmazható összefüggésekben.

Fedezze fel a kereszténység jelentős történelmi fejleményeinek és a keresztény hit legfontosabb és megkülönböztető tanításainak megbeszéléseinek kölcsönhatásait, különféle tényezők felismerésével, amelyek formálták őket.

Alkalmazza és értékelje a hit tanításainak - különösen a keresztény hitnek - az egyének életébe való beillesztését a hitközösségben, kezdve önmagával.

Kommunikáljon koherensen, szakmailag hozzáértő írásbeli formában (a szokásos stílus útmutató szerint) és hatékony szóbeli formában vallási kérdésekben, megvilágítva a történeti, teológiai és pasztorális vonatkozásokat a kortárs társadalmak számára.

A teológia filozófia doktora Felvételi:

Teológiai mesterképzés vagy azzal egyenértékű.

Utoljára frissítve jan. 2021

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Yuin University is a private Christian institute of higher education consisting of the School of Business Administration and the School of Theology. The University provides undergraduate and graduate ... Tovább

Yuin University is a private Christian institute of higher education consisting of the School of Business Administration and the School of Theology. The University provides undergraduate and graduate educational opportunities. Kevesebb