PhD a tengerészeti ügyekben

A Világ Tengerészeti Egyetemen (WMU) az ENSZ Nemzetközi Tengerészeti Szervezete 1983-ban alapították, és az IMO csúcstechnológiai intézménye a posztgraduális képzésnek és a tengerészeti kutatásnak. Ez azt jelenti, hogy a WMU egyedülállóan alkalmas arra, hogy betekintést és megértést nyújtson az IMO egyezményeinek, műveleteinek és politikáinak. A program lehetőséget kínál a tengerészeti területen végzett kutatások elvégzésére, de az IMO tengeri biztonsággal, biztonsággal és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseire összpontosít. Doktori programunk páratlan hozzáférést biztosít a nemzetközi tengerészeti szakemberekhez mind az egyetemeken belül, mind a külföldön, valamint a kutatás és fejlesztés élvonalában működő szervezetek számára. A doktori hallgatók az iparágtól, az egyetemektől és a kormányzati szektortól érkeztek a WMU-hoz, és széles körű témákban töltötték el az értekezésüket, az olajcsordulás mérséklését, a hajózási vállalatok szervezeti tanulásának elemzését.

A PhD program 240 ECTS kreditből áll, általában három-hat éves regisztrációs időszak alatt. A jelöltek az egyetemen vagy máshol, általában a munkavégzés helyén találhatók. A határidőkön belül a pályázók saját tempójukban dolgozhatnak, ami a beiratkozási időszakuk alatt is változó lehet. A jelölt, aki máshol doktori fokozatot végzett, átállhat a WMU programba, fejlett állással. A WMU-ban való beiratkozási idő a korábban elvégzett kutatások mennyiségétől függően változik, de a beiratkozás minimális megengedett időtartamának tartalmaznia kell legalább a regisztrálást, egy előretekintő szemináriumot és a disszertációt (120 EC).


A kutatás fő területei

Tengeri környezetgazdálkodás: óceánok és tengerpartok környezetvédelmi kérdései, különös tekintettel a tengerészeti kérdésekre, például a hajózásra. Az óceánelemzéssel, a környezetszennyezéssel és a környezetgazdálkodással kapcsolatos interdiszciplináris kérdések is ebbe a kutatási területbe tartoznak.


Tengerészeti igazgatás: Jog, politika és biztonság: a kormányok és igazgatások jogalkotási, szabályozási és végrehajtási szerepe a tengeri iparral szembeni különleges problémákkal összefüggésben. Ezek közé tartozik a biztonság, a tengerjog, a tengerészek jogai, a munkaügyi normák, a tengeri környezetvédelmi törvény stb.


Szállítási és portmanagement: ez a kutatási terület a hajózás és a kikötői menedzsment minden területét felderíti, és lehetőséget nyújt a tengeri gazdaság, a hajó vagy a kikötői műveletek és a menedzsment, valamint a hajózási és kikötői politika területén végzett mélyreható vizsgálatok elvégzésére mint a logisztika, a hajófinanszírozás, a rakománykezelés és a kikötői irányítás kapcsolódó területein.


Tengerészeti technológia és oktatás: a hajózási ágazat műszaki fejlődése és az oktatási folyamatok, beleértve a kulturális, nemi és nyelvi kérdéseket. Ez magában foglalja az interdiszciplináris munkát, amely összekapcsolja a műszaki innovációt és az oktatást, mint például a szimulációs képzés, az információs / kommunikációs technológia és a szervezeti tudásmenedzsment.


Tengeri kockázat és rendszerbiztonság: multidiszciplináris kutatási szögek a tengeri kockázatok irányításában és irányításában, különös tekintettel a tengeri biztonságra és az emberi vonatkozású kérdésekre. Ebbe beletartozik a technikai fejlesztések is, mint például az e-navigáció fogalma vagy a szimuláció alkalmazása a tengeri kockázatértékeléshez.

Program oktatási nyelve:
  • Angol
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
3 - 6 Év
Nappali
Price
50,000 USD
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date