Hivatalos Leírás

Doktori Tanulmány Kémia Didaktika a betetőzése a háromszintű egyetemi oktatás. Egy olyan célzott alapozó kutatások középpontjában a tanítás és a tanulás kémia, amelynek alapja a tudásalapú kémiája didaktika és az érintett terület a kémia, a pedagógia, a pszichológia, a számítástechnika és más tudományágak, hogy megtanulják a módszereket a tudományos munka az említett területeken, és jelentősen hozzájárul majd egy átfogó munkájának javítása érdekében a kémia tanárok különböző szinteken az oktatási rendszer, a tananyag szakértők létrehozása és értékelése szerint a jelenlegi tudományos ismeretek és a kutatás. Branch tartalmaz egy sor téma, például az átalakulás a tudományos ismeretek a kémia folyamatokat kémia tanítás és tanulás, kutatás és fejlesztés az iskolai kémiai kísérletek, IKT-alkalmazások kémiai oktatás, környezetvédelmi és toxikológiai szempontból a kémia oktatás stb Kötelező a tanulmány részeként kapcsolódik megszerzése mély ismerete kémia didaktika (nevelési elmélet és gyakorlat kémia), a kiválasztott területek speciális kémia és a pedagógiai módszertan és különösen a kémia didaktikai kutatás. Egyéni tanulmányi terv lehetővé teszi, hogy több konkrét ismeretek és készségek, különösen a szabadon választható kurzusok.

kérelmező profil

Pályakezdő mester program Kémia Tanárképző Alsó és Felső Gimnázium, vagy a diplomások a mester tanulmányi program kémia és programok rokonok, akik kiegészítő pedagógiai tanulmányok vagy más módon megszerezni a tanári képesítést az alkalmazandó előírásoknak.

Felvételi vizsga

Az interjú igazolt kérelmező tudásszintet, a mély elméleti tudását, előfeltételei önálló alkotói tudományos munka területén Kémia didaktika. A kérelmező benyújtja a rövid tervet a disszertáció projekt igazolja a korábbi szakmai tapasztalat és kiadványok. A felvételi interjú ellenőrzi a tudás egy idegen nyelv (angol, német vagy orosz).

Abszolút profil

Pályakezdő doktori tanulmányokat kémia Didaktika széles körű ismeretekkel a komplex felhasználható oktatási, a tudományos kutatás és a menedzsment területén végzett tevékenységek általános és szakmai kémiai oktatás. Képesek kreatívan megoldani a problémákat az oktatásban; képesek tervezni és végrehajtani a kutatás, különösen a kémiai oktatás. A felsőfokú szakképzettséggel rendelkező egyetemi tanszékek a kémiai tanárok (és más tudományok), azaz a kémiai osztályok és a kémiai oktatás (természettudományi oktatás), a kutatóintézetek és a szervezeti-közigazgatási intézmények szakképzésével foglalkoznak. általános és speciális kémiai oktatás, megfelelő munkahely a döntéshozók körében (kémia tanárok továbbképzésének módszertana, személyzet, iskolai felügyelet, különböző szintű oktatók), nemzeti és nemzetközi intézmények és szervezetek, amelyek az általános és a speciális kémiai (tudomány) oktatásra koncentrálnak. Diplomások is működik a könyvkiadás, összpontosítva a termelés a tankönyvek és a vállalatok orientált fejlesztési és oktatási segédanyagok. A doktori tanulmányok jelentős elmozdulás a minősítési tanárok a középiskolák, ahol a tanítás a kémia egy általános képzés útján, hanem a szakiskolákban, ahol a tanítás a kémia szakmai képzés. Beszerzése kutatási és oktatási képesítések Ph.D. lesz az alapértelmezett helyzetben a további szakmai fejlődés (pl assoc. professzor és egyetemi tanár eljárások).

Ajánlott tanulmányi irodalom

BARKE, H.-D., HAZARI, A., YITBAREK, S. Hibás fogalmak a kémia területén. Berlin, Heidelberg, New York: Springer, 2009
BORG, WR, GALL, MD Oktatási Kutatás. New York: Longman, 1989
ABELL, SK, LEDERMAN, NG (szerk.) A tudománytudomány kutatási kézikönyve. Oxford: Routledge Taylor & Francis csoport, 2007
BILEK, M. (Szerk.) A kutatás, az elmélet és gyakorlat kémia Didaktika. Kutatás és kutatást tanulmányok. Proceedings of the 23. Nemzetközi Konferencia Kémiai oktatás. Hradec Kralove: Gaudeamus, 2014. [On-line] http://edu.uhk.cz/didchem/pdf/chemie.pdf [cit.15.10.2012]

BEADÁSI ELJÁRÁS:

Jelentkezési határidő: június 30-án (a szeptemberi tanulmányok megkezdéséhez)
A pályázóknak küldeniük kell

  • kitöltött jelentkezési lapot
  • az egyetemi oklevél egy példánya, amely igazolja, hogy a jelentkező befejezte a főiskolai tanulmányokat (ezt a dokumentumot angolra kell fordítani és közjegyző által hitelesített)

A felvételi vizsgák mértéke és tartalma:
Bejárat interjú.

Minden dokumentumot el kell küldeni a következő címre:
Nemzetközi Kapcsolatok Iroda
Hradec Králové Egyetem
Természettudományi Kar
Rokitanskeho 62
500 03 Hradec Kralove
Cseh Köztársaság

és az e-mail címre: study@uhk.cz

Program oktatási nyelve:
Angol
This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019