Ph.D. a közgazdaságtanban

A közgazdaságtudományi doktori (PhD) fő célja az, hogy olyan szakmához jusson, amely magas szintű műszaki és tudományos képzettséget igényel, miközben lehetővé teszi a diplomások számára, hogy nemzetközi karriert folytassanak a közgazdaságtanban.

Cél


Azok, akik korszerű képzést keresnek, és akik a közgazdaságtanban kutatni kívánnak, felkészülve egy magasan képzett szerepre az állami szektorban vagy a magánszektorban. Ilyen pozíciót jelent az egyetemi oktatás és kutatás, a nemzeti és nemzetközi szervezetek vezetése és irányítása, tanácsadás, képzés, kutatási projektek és tanulmányok. .

Miért válassza az ISEG-t?


Az ISEG kutatóközpontokban zajló tudományos kutatás fontos eleme ennek a programnak a tudományos támogatásához, kiemelve a közgazdaságtan (UECE) és az alkalmazott matematika (CEMAPRE) területeket. Ezek a kutatóközpontok a PhD hallgatók otthona.

Belépési feltételek és kiválasztási kritériumok erősek


A pályázatokat az ISEG Masters in Economics vagy az azzal egyenértékű Masters diplomásoktól kapják. Azok a pályázók, akik mester vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkeznek egy másik területen, csak akkor vehetnek részt, ha sikeresen tanulmányoztak az ISEG Masters in Economics 1. félévének tantervei számára. A jelöltek kiválasztását a PhD Program tudományos testülete teszi ki, a következő kritériumok alapján: Masters és a megfelelő végső osztály; Bachelors és a megfelelő végső fokozat; Tudományos tanterv és megfelelő szakmai tapasztalat.

Tanulmányi téma


A közgazdaságtudományi doktori programban a gazdasági természetű tantárgyakat haladó szinten (makro és mikroökonómia) tanulmányozzák, valamint alkalmazásukat matematikai, statisztikai és ökonometriai módszerekkel. .


Az alkalmazással vagy a beiratkozást követően a pályázó pályázhat ösztöndíjra a Tudományos és Technológiai Alapítványtól, amelynek pályázati határideje összeegyeztethető a programba való beiratkozással.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

5 további kurzus ISEG - Lisbon School of Economics & Management »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
3 Év
Nappali
Price
7,000 EUR
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő