Posztgraduális doktori tanulmány a közgazdaságtan és üzleti gazdaságtan területén

A Rijekai Közgazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságtudományi Kar doktori tanulmányi programja a két rangos doktori hálózat / szövetség tagja: Közép- és Délkelet-európai Ph.D. Hálózat (CESEENET) és Európai Doktori Szövetség a menedzsment és üzleti adminisztráció (EDAMBA). Ez lehetővé teszi diákjaink számára, hogy kiegészüljenek a diákcserével, részt vegyenek kiemelkedő nyári iskolákban és műhelyekben. A professzoraink mellett a külföldi professzorok is részt vesznek a programban, és doktori jelöltünk felveheti felügyelőit a világ minden tájáról származó kiváló minőségű professzoroktól.

Minden magas színvonalú doktori tanulmányok alapja a Kar kutatási kapacitása, amelyet a következő tények és adatok (2017/2018) dokumentálnak:

 • több mint 100, a WoS és a Scopus adatbázisában indexelt tudományos folyóiratokban megjelent cikkek
 • körülbelül 300 , a Horvát Tudományos és Oktatási Minisztérium által felsorolt ​​folyóiratokban;
 • több mint 220, az EFRI Ph.D. diákok
 • 7 uniós projekt által finanszírozott kutatási projekt
 • 5 kutatási projekt, amelyet a Horvát Tudományos Alapítvány támogat
 • 24 kutatási projekt, amelyet az Egyetemi Tudományos Alapítvány támogat
 • 73 alap- és alkalmazott kutatásban részt vevő oktatók és alkalmazottak;
 • mintegy 100 konferencia, ahol az EFRI kar részt vett
 • 16 könyv megjelent
 • a kutatási projektek külső finanszírozásának növelése: 50%
 • több mint 100 Ph.D. és Postdoc diákok
 • mintegy 40 Ph.D. a teljes munkaidős kutatásban részt vevő hallgatók
 • 22 Ph.D. tézisek finanszírozott kutatási projektekből származnak

Az EFRI tevékenységének igen fontos szegmense a kiadványt szolgálja. A Budapesti Közgazdaságtudományi Kar folyóiratának folyóiratát folyamatosan szerkesztik, melyet 1971 óta folyamatosan publikálnak az intézet tudományos publikációjaként. A folyóirat a gazdasági elméletekkel és gazdaságpolitikákkal foglalkozó cikkek középpontjában áll, és a legnépszerűbb bibliográfiai adatbázisokban szerepel, mint például a JEL, az EconLit, az IBSS, a CAB Abstracts, az SSCI, a JCR, a ProQuest, a Scopus és az EBSCO.

A karnak magas színvonalú kutatási erőforrásai vannak, összhangban a tudományos fegyelem követelményeivel, amelyben a doktori tanulmányi programot nyújtják. A karnak egy nagyméretű számítógépes tanterme van a régi épületben és a főépületben 3 számítógépes helyiséggel, amelyek alkalmasak a kutatásra, hiszen a számítógépes programok hozzáférhetősége miatt a Kar saját forrásból szerezte meg a számítástechnikai programokat. Valójában a Kar az egyetlen olyan régióban, ahol van egy Amadeus adatbázis , a Bureau van Dijk , amely az egész Európát lefedő körülbelül 21 millió vállalkozás számára széles körű üzleti adatokat tartalmaz. A Statisztikai Statisztikai csomag beszerzésével a Kar korlátlan számú licencet kapott, így elérhető a doktori jelöltek személyi számítógépére történő telepítésre. A kar továbbá statisztikai és ökonometriai adatfeldolgozásra alkalmas egyéb programokhoz is hozzáférést biztosít, ilyen például a Stata, az EViews, a DEA Solver Pro, a LISREL, a RATS stb. A Computer Center kezeli a helyi hálózatot, a számítástechnikai infrastruktúrát és a CARNet horvát tudományos és kutatási hálózatot.

Könyvtári állományaink adatai (2017. január 1-jétől) a következők:

 • A monográfiák publikációinak száma 51,644
 • Naplócikkek száma 23.895
 • Doktori disszertációk száma 923
 • Mester tézisek száma 681
 • Szakosodott mesterképzések száma 286

A Kar 57 külföldi és 83 hazai folyóiratot ingyenesen jegyez be vagy szerez be. A könyvek és folyóiratok elektronikus közzétételével jelentősen megnőtt a könyvtáron belüli elérhető folyóiratok száma. Az egész könyvtári gazdaságok elérhetők és láthatóak az online könyvtári katalógusban. Ezenkívül a felhasználók saját számítógépükön kereshetik a könyvtárat, és adatokat kaphatnak a rendelkezésre álló irodalomból. Bizonyos modulok a hitelprogram, a kategorizálás, a kontroll statisztikák és a késedelmes jegyek között a könyvtárközi kölcsönzés mellett jól fejlettek. A Horvát Tudományos Közösségek Elektronikus Forrás portálja - A zágrábi Nemzeti és Egyetemi Könyvtár portálja hozzáférést biztosít a legfontosabb világi adatbázisokhoz a nemzeti licenc-bibliográfiai, citációs és adatbázisokkal, teljes szövegekkel és online folyóiratokkal. Magában foglalja a nagy bibliográfiai adatbázis-szolgáltatásokat és adatbázisokat, mint például az EBSCOhost és a Web of Knowledge, valamint az egyedi bibliográfiai adatbázisokat, mint a Scopus és a nagy és híres kiadók elektronikus folyóiratok szolgáltatásai: ScienceDirect , SpringerVerlag , Wiley-Blackwell , MathSciNet és mások.

Ráadásul a Rijekai Egyetem a régió legnagyobb szuperszámítógépe, a világ 32. helyezettje a szuperszámítógépek közül. A Bura szuperszámítógép Bull DLC B720 vízhűtéses szervereken alapul. 288 csomópontból áll, mindegyik csomópont két Intel Xeon E5-2690 v3 processzort tartalmaz, egy olyan rendszerhez, amely összesen 6912 processzor magot tartalmaz, és teljes kimenete 239,64 Teraflops (Rmax). A szuperszámítógép több mint 18 terabájt RAM-mal és lemezrendszerek kapacitása 850 terabájt. A Mellanox InfiniBand FDR 56GB hálózati rendszer gyors kommunikációt biztosít a Bura szuperszámítógép-fürt összetevői között.

A Rijeka Egyetem új adatközpontja az egyetlen ilyen jellegű olyan régióban, amely 40 ° C-os melegvízzel közvetlen vízhűtőt kínál. A BURA egy zöld "számítógép", amelyet a Green 500 által végzett vizsgálatnak vetett alá, és 175-es pozícióba helyezi világszerte.

Doktori hallgatóink hároméves kétpályás (gazdasági és üzleti) kutatás-orientált program keretében, csak hat tanfolyammal (felét választani) és aktív részvétel nemzetközi konferenciákon, workshopokon és kollokvián, valamint külföldi egyetemeken és papír kiadványokon a rangos nemzetközi folyóiratokban a legmagasabb szintű kompetenciák szerezhetők be, amelyek a tudományos kutatás területén új fogalmak, módszerek, elvek és elméletek létrehozásával és értékelésével kapcsolatosak, amelyek kiterjesztik az ismert tudás határait. Szociális készségeket, függetlenséget és felelősséget fejlesztenek munkájuk során. Ők a professzoraink által vezetett tudományos projektek közé tartoznak, valamint további finanszírozást kapnak külföldön való tartózkodáshoz, magas színvonalú konferenciákhoz, workshopokhoz és papír kiadványokhoz.

A rangos nemzeti intézmények és vállalatok szakértőként, felső vezetőként vagy tanácsadóként, valamint oktatási és kutatási személyzetként dolgoznak.

Jelenlegi Ph.D. a diákok üzleti szektorok szerint

Jelenlegi Ph.D. diákok munkakörökön keresztül

ALKALMAZÁSI HATÁRIDŐK

A program minden év első felében kezdődik, a pályázati folyamatok a Tél végén kezdődnek.

Megjegyzés: Kérjük, forduljon a Nemzetközi Irodához további információért a szükséges dokumentációról és a beiratkozási folyamatról.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
University Of Rijeka - Faculty of Economics and Business
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
okt. 2020
Duration
3 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2020
Jelentkezési határidő

okt. 2020