Posztgraduális doktori tanulmány a közgazdaságtan és üzleti gazdaságtan területén

Általános információk

Program leírás

Posztgraduális doktori tanulmány a közgazdaságtan és üzleti gazdaságtan területén

A Rijekai Közgazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságtudományi Kar doktori tanulmányi programja a két rangos doktori hálózat / szövetség tagja: Közép- és Délkelet-európai Ph.D. Hálózat (CESEENET) és Európai Doktori Szövetség a menedzsment és üzleti adminisztráció (EDAMBA). Ez lehetővé teszi diákjaink számára, hogy kiegészüljenek a diákcserével, részt vegyenek kiemelkedő nyári iskolákban és műhelyekben. A professzoraink mellett a külföldi professzorok is részt vesznek a programban, és doktori jelöltünk felveheti felügyelőit a világ minden tájáról származó kiváló minőségű professzoroktól.

Minden magas színvonalú doktori tanulmányok alapja a Kar kutatási kapacitása, amelyet a következő tények és adatok (2017/2018) dokumentálnak:

 • több mint 100, a WoS és a Scopus adatbázisában indexelt tudományos folyóiratokban megjelent cikkek
 • körülbelül 300 , a Horvát Tudományos és Oktatási Minisztérium által felsorolt ​​folyóiratokban;
 • több mint 220, az EFRI Ph.D. diákok
 • 7 uniós projekt által finanszírozott kutatási projekt
 • 5 kutatási projekt, amelyet a Horvát Tudományos Alapítvány támogat
 • 24 kutatási projekt, amelyet az Egyetemi Tudományos Alapítvány támogat
 • 73 alap- és alkalmazott kutatásban részt vevő oktatók és alkalmazottak;
 • mintegy 100 konferencia, ahol az EFRI kar részt vett
 • 16 könyv megjelent
 • a kutatási projektek külső finanszírozásának növelése: 50%
 • több mint 100 Ph.D. és Postdoc diákok
 • mintegy 40 Ph.D. a teljes munkaidős kutatásban részt vevő hallgatók
 • 22 Ph.D. tézisek finanszírozott kutatási projektekből származnak

Az EFRI tevékenységének igen fontos szegmense a kiadványt szolgálja. A Budapesti Közgazdaságtudományi Kar folyóiratának folyóiratát folyamatosan szerkesztik, melyet 1971 óta folyamatosan publikálnak az intézet tudományos publikációjaként. A folyóirat a gazdasági elméletekkel és gazdaságpolitikákkal foglalkozó cikkek középpontjában áll, és a legnépszerűbb bibliográfiai adatbázisokban szerepel, mint például a JEL, az EconLit, az IBSS, a CAB Abstracts, az SSCI, a JCR, a ProQuest, a Scopus és az EBSCO.

A karnak magas színvonalú kutatási erőforrásai vannak, összhangban a tudományos fegyelem követelményeivel, amelyben a doktori tanulmányi programot nyújtják. A karnak egy nagyméretű számítógépes tanterme van a régi épületben és a főépületben 3 számítógépes helyiséggel, amelyek alkalmasak a kutatásra, hiszen a számítógépes programok hozzáférhetősége miatt a Kar saját forrásból szerezte meg a számítástechnikai programokat. Valójában a Kar az egyetlen olyan régióban, ahol van egy Amadeus adatbázis , a Bureau van Dijk , amely az egész Európát lefedő körülbelül 21 millió vállalkozás számára széles körű üzleti adatokat tartalmaz. A Statisztikai Statisztikai csomag beszerzésével a Kar korlátlan számú licencet kapott, így elérhető a doktori jelöltek személyi számítógépére történő telepítésre. A kar továbbá statisztikai és ökonometriai adatfeldolgozásra alkalmas egyéb programokhoz is hozzáférést biztosít, ilyen például a Stata, az EViews, a DEA Solver Pro, a LISREL, a RATS stb. A Computer Center kezeli a helyi hálózatot, a számítástechnikai infrastruktúrát és a CARNet horvát tudományos és kutatási hálózatot.

Könyvtári állományaink adatai (2017. január 1-jétől) a következők:

 • A monográfiák publikációinak száma 51,644
 • Naplócikkek száma 23.895
 • Doktori disszertációk száma 923
 • Mester tézisek száma 681
 • Szakosodott mesterképzések száma 286

A Kar 57 külföldi és 83 hazai folyóiratot ingyenesen jegyez be vagy szerez be. A könyvek és folyóiratok elektronikus közzétételével jelentősen megnőtt a könyvtáron belüli elérhető folyóiratok száma. Az egész könyvtári gazdaságok elérhetők és láthatóak az online könyvtári katalógusban. Ezenkívül a felhasználók saját számítógépükön kereshetik a könyvtárat, és adatokat kaphatnak a rendelkezésre álló irodalomból. Bizonyos modulok a hitelprogram, a kategorizálás, a kontroll statisztikák és a késedelmes jegyek között a könyvtárközi kölcsönzés mellett jól fejlettek. A Horvát Tudományos Közösségek Elektronikus Forrás portálja - A zágrábi Nemzeti és Egyetemi Könyvtár portálja hozzáférést biztosít a legfontosabb világi adatbázisokhoz a nemzeti licenc-bibliográfiai, citációs és adatbázisokkal, teljes szövegekkel és online folyóiratokkal. Magában foglalja a nagy bibliográfiai adatbázis-szolgáltatásokat és adatbázisokat, mint például az EBSCOhost és a Web of Knowledge, valamint az egyedi bibliográfiai adatbázisokat, mint a Scopus és a nagy és híres kiadók elektronikus folyóiratok szolgáltatásai: ScienceDirect , SpringerVerlag , Wiley-Blackwell , MathSciNet és mások.

Ráadásul a Rijekai Egyetem a régió legnagyobb szuperszámítógépe, a világ 32. helyezettje a szuperszámítógépek közül. A Bura szuperszámítógép Bull DLC B720 vízhűtéses szervereken alapul. 288 csomópontból áll, mindegyik csomópont két Intel Xeon E5-2690 v3 processzort tartalmaz, egy olyan rendszerhez, amely összesen 6912 processzor magot tartalmaz, és teljes kimenete 239,64 Teraflops (Rmax). A szuperszámítógép több mint 18 terabájt RAM-mal és lemezrendszerek kapacitása 850 terabájt. A Mellanox InfiniBand FDR 56GB hálózati rendszer gyors kommunikációt biztosít a Bura szuperszámítógép-fürt összetevői között.

A Rijeka Egyetem új adatközpontja az egyetlen ilyen jellegű olyan régióban, amely 40 ° C-os melegvízzel közvetlen vízhűtőt kínál. A BURA egy zöld "számítógép", amelyet a Green 500 által végzett vizsgálatnak vetett alá, és 175-es pozícióba helyezi világszerte.

Doktori hallgatóink hároméves kétpályás (gazdasági és üzleti) kutatás-orientált program keretében, csak hat tanfolyammal (felét választani) és aktív részvétel nemzetközi konferenciákon, workshopokon és kollokvián, valamint külföldi egyetemeken és papír kiadványokon a rangos nemzetközi folyóiratokban a legmagasabb szintű kompetenciák szerezhetők be, amelyek a tudományos kutatás területén új fogalmak, módszerek, elvek és elméletek létrehozásával és értékelésével kapcsolatosak, amelyek kiterjesztik az ismert tudás határait. Szociális készségeket, függetlenséget és felelősséget fejlesztenek munkájuk során. Ők a professzoraink által vezetett tudományos projektek közé tartoznak, valamint további finanszírozást kapnak külföldön való tartózkodáshoz, magas színvonalú konferenciákhoz, workshopokhoz és papír kiadványokhoz.

A rangos nemzeti intézmények és vállalatok szakértőként, felső vezetőként vagy tanácsadóként, valamint oktatási és kutatási személyzetként dolgoznak.

Jelenlegi Ph.D. a diákok üzleti szektorok szerint

Jelenlegi Ph.D. diákok munkakörökön keresztül

ALKALMAZÁSI HATÁRIDŐK

A program minden év első felében kezdődik, a pályázati folyamatok a Tél végén kezdődnek.

Megjegyzés: Kérjük, forduljon a Nemzetközi Irodához további információért a szükséges dokumentációról és a beiratkozási folyamatról.

Utoljára frissítve May 2018

Az iskoláról

The Faculty of Economics and Business in Rijeka was founded in mid-1961. With first lectures starting on 1st November 1961, the Faculty has been educating economic experts especially for enhancing the ... Tovább

The Faculty of Economics and Business in Rijeka was founded in mid-1961. With first lectures starting on 1st November 1961, the Faculty has been educating economic experts especially for enhancing the economic development of Croatian Littoral and Istrian region. In 2001, the Faculty moved to the new address of I. Filipovi?a 4, Rijeka. Kevesebb