Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze többszörös PHD Programok ban ben Botanika 2023

1 PHD Programok ban ben Botanika 2023

Áttekintés

Mi az a botanika?
A botanika a növények tanulmányozása. Ez magában foglalja a növények életének vizsgálatát és a növények osztályozását. A botanikusok tanulmányozzák a növények szerkezetét, működését, növekedését és fejlődését. Azt is vizsgálják, hogy a növények hogyan lépnek kapcsolatba környezetükkel, és hogyan használják őket az emberek.

Mit kezdhetek botanika diplomával?
A botanikus végzettség számos különböző területen karriert eredményezhet, beleértve a mezőgazdaságot, a kertészetet, az erdészetet és a környezettudományt. A botanikusok kormányzati szerveknél, magáncégeknél vagy kutatóintézeteknél találhatnak munkát. Független tanácsadóként is dolgozhatnak.

Miért fontos a botanika tanulmányozása?
A botanika azért fontos, mert segít megérteni a természeti világot és azokat a növényeket, amelyekre élelmiszerként, gyógyszerként és egyéb termékekként támaszkodunk. A botanikusok a növények növekedését és fejlődését tanulmányozzák, ami segíthet javítani a terméshozamot, új gyógyszereket fejleszteni, és módokat találni a veszélyeztetett növényfajok megőrzésére. A botanika abban is segít, hogy megértsük a növények evolúcióját és az ökoszisztémákban betöltött szerepüket.

Milyen végzettségeket lehet szerezni a botanikából?
Számos különböző típusú botanikai diploma érhető el egyetemi és posztgraduális szinten. Az alapképzési programok jellemzően botanikai alapképzést (BS) kínálnak, míg a posztgraduális programok mesterképzést (MS) vagy filozófia doktorát (Ph.D.) kínálnak botanikából. A programok eltérőek, de mindegyik átfogó növénybiológiai oktatást nyújt a hallgatóknak.

Mit fogok tanulni a botanika diplomám alatt?
A botanika szakon a hallgatók növényélettani, ökológiai, taxonómiai és evolúciós kurzusokon vesznek részt. A terepmunka és a laboratóriumi kutatás terén is képzésben részesülnek. A hallgatóknak lehetőségük nyílik szakmai gyakorlatokon vagy független kutatási projektekben való részvételre.

Olvass tovább

Szűrők

 • Élettudomány
 • Botanika
Szakirányok
 • Élettudomány (1)
  • Vissza a fő kategóriához
  Helyszínek
  További helyszínek keresése
  Végzettség típusa
  Időtartam
  Tanulási tempó
  Nyelv
  Nyelv
  Tanulmányi formátum

  Kapcsolódó tanulmányi területek