Keystone logo
Hollandia

Tanulmány PHD ban ben Hollandia 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  611
 • Közművek részesedése

  70
 • Internet előfizetés

  40
 • Helyi közlekedés

  79

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  10
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  5

Vízumkövetelmények

MVV (ideiglenes tartózkodási engedély) – beutazási vízum.

VVR (tartózkodási engedély) – ha több mint három hónapot tervez Hollandiában tartózkodni, a beutazási vízumon kívül tartózkodási engedélyt (VVR) is igényelni kell – egy személyi igazolványt, amely tanulmányi vízumként használható.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

MVV (ideiglenes tartózkodási engedély); VVR (tartózkodási engedély)

Ár és pénznem

EUR 311

Jelenleg 311 eurós vissza nem térítendő díjba kerül a hollandiai tanuláshoz szükséges MVV és tartózkodási engedély iránti kérelem feldolgozása. A díjakat évente kétszer felülvizsgálják, és év közben változhatnak.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön egy EU- vagy EGT-tagállam vagy Svájc állampolgára, nincs szüksége diákvízumra vagy tartózkodási engedélyre a Hollandiában való tartózkodáshoz.

Az EU-n kívüli, EGT-n kívüli vagy svájci állampolgároknak tartózkodási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy 90 napnál hosszabb ideig Hollandiában tartózkodhassanak – rövidebb ideig csak turistavízum szükséges. Két dokumentumra van szüksége. A legtöbb esetben ideiglenes tartózkodási engedélyre (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) lesz szüksége ahhoz, hogy Hollandiába utazzon. Ezenkívül tartózkodási engedélyre (VVR) lesz szüksége ahhoz, hogy az országban maradhasson.

Néhány ország polgárai vagy bizonyos körülmények között bizonyos személyek mentesülnek a VVR kérelmezése alól. Erről itt olvashat bővebben: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Hol lehet jelentkezni?

oktatási intézmény

Az oktatási intézménynek kell jelentkeznie az Ön nevében, ezért az eljárás részleteiért hozzá kell fordulnia. Ha nem, kérjen segítséget a fogadó intézmény nemzetközi irodájához (vagy ha Ön kutató, akkor a HR osztályához).

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízumkérelmezési eljárást az egyetem kezdeményezi, amint a hallgató hivatalosan felvételt nyer a tanulmányi programba.

A vízumkérelemhez szükséges dokumentumokat az egyetem által a leendő hallgatóknak küldött levél tartalmazza. Általában a következő dokumentumokra van szükség:

 • érvényes útlevél első oldalának (azonossági oldalának) másolata;
 • annak igazolása, hogy anyagilag el tudja tartani magát;
 • további útlevél méretű fényképek (méret: 35 mm x 45 mm, lásd az IND követelményeket a.pdf-ben);
 • tandíj és vízumkérelem befizetésének igazolása;
 • legalább 1 tanévre (10 hónapra) biztosított szállás igazolása;
 • a kínai diákok számára NESO bizonyítványra lehet szükség.

A jelölt anyagi önellátásának érvényes igazolása az alábbiak szerint igazolható:

 • A fogadó holland intézmény levele, amelyben megemlítik a gyakornoki díját vagy a gyakornoki ösztöndíját.
 • Felvételi levél a holland egyetemtől, amely tartalmazza a hallgatói ösztöndíj, a tandíjmentesség vagy az ösztöndíj részleteit.
 • Nemzetközi banknál vezetett bankszámlakivonata, amely elegendő fedezetet jelez a Hollandiában javasolt költségeinek kifizetéséhez.

Mikor kell jelentkezni?

A Hollandiába irányuló diákvízumkérelem feldolgozási ideje általában egy hónap, bár néha akár 3 hónapot is igénybe vehet.

A tartózkodási engedélyt a hallgató tanulmányi programjának időtartamára plusz 3 hónapra, de legfeljebb 5 évre adják ki. Ha a hallgató felkészítő tanfolyamot kíván elvégezni, annak időtartama hozzáadódik a vízum időtartamához. Ha az oktatás 5 évnél tovább tart, a tartózkodási engedély további egy évvel meghosszabbítható.

A VVR érvényességének egy másik feltétele is van. Érvényes marad, ha a hallgató a kredit 50%-át eléri a tanfolyam teljes időtartama alatt.

A felsőoktatási vagy egyetemi tanulmányokat (bachelor, master, Ph.D. fokozat) végzettek a diploma megszerzésétől számított három éven belül orientációs évfolyamot igényelhetnek diplomás engedélyért. Ez egy évet ad az álláskeresésre, ezalatt minden korlátozás nélkül dolgozhat, és nem kell munkavállalási engedélyt kérnie a munkáltatótól.

Feldolgozási idő

1 Month

Munkalehetőségek

Minden nemzetközi diák dolgozhat tanulmányai mellett.

Az EU-n és az EGT-n kívüli hallgatók számára munkavállalási engedély szükséges a munkához. Ezt az engedélyt a leendő munkáltatónak kell beszereznie az Ön nevében. A hallgatók ezzel a munkavállalási engedéllyel is csak korlátozott óraszámban, azaz heti 10 órában dolgozhatnak. Júniusban, júliusban és augusztusban teljes munkaidőben dolgozhatnak.

Az EU-ból, az EGT-ből (Horvátország kivételével) és Svájcból érkező diákoknak nincs szükségük munkavállalási engedélyre.

Óra hetente

10

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.