Keystone logo
Egyesült Királyság

Tanulmány PHD ban ben Egyesült Királyság 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  628
 • Közművek részesedése

  83
 • Internet előfizetés

  35
 • Helyi közlekedés

  79

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  8
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  5

Vízumkövetelmények

A Tier 4 (általános) diákvízumot az úgynevezett „diákútvonal” váltotta fel. A Student Route az Egyesült Királyság új diákvízuma, amely az EGT állampolgárok számára is elérhető lesz, akiknek a Brexit előtt nem volt szükségük vízumra az Egyesült Királyságban való tanuláshoz.

Diákút (18 éven felülieknek)

Child Student Route (4-17 éves korig, amely felváltotta a Tier 4 Child Student Visat)

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákútvonal

Ár és pénznem

GBP 348

A jelenlegi brit diákvízum díjak a következők:

 • 348 GBP, ha az Egyesült Királyságon kívülről jelentkezik.
 • 475 GBP, ha az Egyesült Királyságon belül jelentkezik diákvízum meghosszabbítására vagy átváltására.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Mindenkinek, aki tanulmányi céllal érkezik az országba, diákvízumot kell igényelnie, ha 2021. január 1. után érkezik. Ide tartoznak azok az EU/EGT állampolgárok, akiknek korábban nem volt szükségük vízumra az Egyesült Királyságba való beutazáshoz tanulmányaik céljából. A pontalapú rendszeren 70 pontot kell elérnie, amely azt méri, hogy megfelel-e az Egyesült Királyságban való tanulás követelményeinek. Ebbe beletartozik:

 • Felvettek egy engedélyezett intézménybe?
 • Rendelkezik-e pénzügyi forrásokkal az Egyesült Királyságban való tartózkodásának finanszírozásához?
 • Jártas vagy angolul?
 • A kurzusod megfelel a tanfolyam követelményeinek?

Azok, akik 2021 nyarán végeznek egy brit oktatási intézményt, igényelhetik a posztgraduális vízumot, amely lehetővé teszi számukra, hogy akár 2 évig is dolgozzanak/keressenek munkát az Egyesült Királyságban.

Hol lehet jelentkezni?

Egyesült Királyság vízumkérelmező központ / Online

Az Egyesült Királyság diákvízumát a hazájában található Egyesült Királyság vízumkérelmező központjában kérheti. Az Egyesült Királyság vízumkérelmező központjainak listáját világszerte itt találja: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Online is igényelhet brit diákvízumot az Egyesült Királyság Belügyminisztériuma Vízum- és Bevándorlási Szolgálatának webhelyén. Itt kezdheti: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationalality?p=student_out_uk

Weboldal:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Az Egyesült Királyság diákvízumának megszerzéséhez először fel kell vennie egy tanfolyamra. A legtöbb kurzusnál azt is bizonyítania kell, hogy a szükséges szinten érti az angol nyelvet.

Az Egyesült Királyság diákvízum-kérelmezési folyamata kissé eltér attól függően, hogy milyen típusú brit diákvízumot kér.

Az Egyesült Királyság diákvízumkérelméhez a következőket kell megadnia:

 • útlevél vagy úti igazolvány
 • bizonyíték arra, hogy fedezni tudja a tanfolyami és megélhetési költségeit
 • szülői vagy gyámi beleegyezés igazolása, ha Ön 18 éven aluli
 • igazolás a tanfolyamra való felvételről
 • egészségügyi pótdíj befizetésének igazolása

Származási országától függően előfordulhat, hogy tuberkulózistesztet is el kell végeznie.

Amikor megérkezik az Egyesült Királyságba, előfordulhat, hogy regisztrálnia kell a brit diákvízumot a rendőrségen. Az Egyesült Királyság Belügyminisztériumától tájékoztatást kell kapnia arról, hogy regisztrálnia kell-e az egyesült királyságbeli diákvízumbélyegben vagy levélben. Ha 6 hónapnál hosszabb ideig tartózkodik az Egyesült Királyságban, biometrikus tartózkodási engedélyt is kell kérnie.

Mikor kell jelentkezni?

A hallgatói vízumot legfeljebb 6 hónappal a kurzusok kezdete előtt igényelheti. Az egyesült királyságbeli diákvízum-feldolgozási idők a kérelmezés helyétől függően változnak, de általában 3 héten belül kapja meg a döntést, ha az Egyesült Királyságon kívülről, és 8 héten belül, ha az Egyesült Királyságon belül jelentkezik.

Az általános diákvízum hossza a kurzus időtartamától függ, és kérheti annak meghosszabbítását, ha az Egyesült Királyságban szeretne maradni munkavállalás vagy továbbtanulás céljából. A gyermek diákvízum a tanfolyam időtartamára, maximum 6 évig érvényes, és meghosszabbítható. A rövid távú diákvízum hossza nem haladhatja meg a tanfolyam hosszát, és nem hosszabbítható meg.

Feldolgozási idő

3 Weeks

Munkalehetőségek

A nemzetközi hallgatók bizonyos feltételek mellett az Egyesült Királyságban tanulhatnak. Az elvégezhető munka típusa attól függ, hogy mit tanul, és hogy az iskolai félévben vagy a szünetekben fog-e dolgozni.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

A diákvízum elutasításának fő okai a következők:

 1. Hiányzó vagy hibás dokumentumok;
 2. A pénzügyi követelmények teljesítésének elmulasztása;
 3. Helytelen dokumentumformátum.