Keystone logo

Szűrők

 • Egészségügy
 • Mentális egészségügyi ellátás
 • Pszichológia
Szakirányok
 • Egészségügy (3)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

3 PHD Programok ban ben Családpszichológia 2024

  PHD Programok ban ben Családpszichológia

  Mi az a családpszichológia?
  A családpszichológia a család dinamikájának és a családok egymás közötti kölcsönhatásainak tudományos tanulmányozása. Arra összpontosít, hogyan működnek a családok kapcsolataik, kommunikációjuk és általános szerkezetük szempontjából. A családpszichológusok azon dolgoznak, hogy megértsék, hogyan hatnak egymásra a családok, és hogyan javíthatják kapcsolataikat. Emellett azon dolgoznak, hogy segítsenek a családoknak olyan válsághelyzetekben, mint például válás vagy haláleset esetén. A családpszichológusok gyerekekkel és serdülőkkel is dolgoznak, hogy segítsenek nekik megbirkózni a családi problémákkal. Együttműködhetnek a szülőkkel, hogy hatékony szülői készségeket tanítsanak nekik, vagy segítsenek a családoknak olyan nehéz problémák kezelésében, mint a kábítószer-visszaélés vagy a családon belüli erőszak. a családpszichológusok terápiát is nyújthatnak azoknak a családoknak, akik nehéz időszakon mennek keresztül.

  Mit kezdhetek családpszichológiai diplomával?
  A családpszichológiai végzettség kutatási, oktatási vagy klinikai gyakorlati karrierhez vezethet. A családpszichológusok dolgozhatnak kórházakban, klinikákon, magánpraxisokban vagy kutatólaboratóriumokban. Dolgozhatnak iskolákban, kormányzati szervekben vagy családoknak szolgáltatásokat nyújtó szervezetekben is. Sok családpszichológus is úgy dönt, hogy az oktatásban vagy a közpolitikában folytat karriert.

  Különböző típusú családpszichológiai diplomák
  A családpszichológiai alapképzés általában négy évig tart. Tanulmányai során olyan kurzusokon vesz részt, mint a család dinamikája, az emberi fejlődés és a kommunikáció. Lehetősége lesz szakmai gyakorlatokon vagy helyszíni kihelyezéseken való részvételre is. A családpszichológiai mesterképzés általában két-három évig tart. Tanulmányai során haladó tanfolyamokon vesz részt olyan témákban, mint a pszichopatológia, az értékelés és a beavatkozás. Lehetősége lesz kutatást folytatni és szakdolgozatot írni. A családpszichológiai doktori fokozat felkészít a kutatási vagy klinikai gyakorlati karrierre. Tanulmányai során haladó tanfolyamokon vesz részt olyan témákban, mint a pszichopatológia, az értékelés és a beavatkozás.