Egyetemek

Részletes információk a különböző továbbtanulási helyszínekről

Kattints az alábbi linkekre, és tudj meg még többet a külföldi továbbtanulásról! Nálunk megtalálod az országokról elérhető általános információkat és a helyi felsőoktatási rendszer sajátosságait beleértve a tandíjakat, a tanév felépítését, a nemzetközi diákok lehetőségeit és sok minden mást. Hasznos tudnivalókkal szolgálunk az betegbiztosítást és a vízumot illetően, továbbá a megélhetési költségekkel kapcsolatban is.

Egyetemek országok szerint - PhD a világ körül

Mi az a PhD?
A filozófia doktora (PhD) a tanulmányok lezárását jelenti a legtöbb tudományágban a világ minden táján. Az egyetemek Természettudományi, Bölcsészettudományi, Társadalomtudományi, Menedzsment, Egészségtudományi, Pedagógiai, Művészeti, Mérnöki, stb. karain szerzett PhD bizonyítja, hogy a pályakezdő a lehető legjobb képesítéssel rendelkezik az adott szakterületen. A PhD egy posztgraduális diploma, melynek előfeltétele legalább egy alapdiploma, általában azonban inkább egy mesterdiploma, vagy egy azzal egyenértékű végzettség. A PhD megszerzésével a pályakezdő doktori címet is kap.

Mik a külföldi PhD előnyei?
Sok hallgató jelentkezik külföldi egyetemek PhD képzéseire. A külföldi PhD képzéseknek számos előnye van. Ezek közül az egyik például, hogy a hallgatók értékes tapasztalatokra tehetnek szert egy másik kultúrában, amely számos előnnyel jár. Ezáltal a külföldön tanuló PhD hallgatók lehetőséget kapnak interkulturális kommunikációjuk fejlesztésére, mely elengedhetetlen napjaink globalizálódó piacán. A különböző egyetemek doktori képzései tudományos igényességüknek, sikeres publikációiknak és elismert tanáraiknak köszönhetik nemzetközi hírüket. A külföldön tanuló PhD hallgatóknak lehetősége nyílik rá, hogy egy olyan országban végezzék a kutatásaikat, amelynek természeti, társadalmi, politikai és gazdasági környezete nagyban eltér a hazájukban tapasztaltaktól. A külföldi doktori tanulmányok felé való nyitottságnak megvan az az előnye, hogy a leendő hallgató a világ legjobb egyetemei közül választhat, szemben a limitált hazai kínálattal.

Mit tanulunk egy külföldi doktori képzésen?
A világszerte PhD képzéseket kínáló intézményeket különböző kategóriákba sorolhatjuk: egyetemek(, ahol a legkülönbözőbb tudományágakban kínált képzéseken a hangsúly a kutatómunkán és a kurzusokon van), üzleti iskolák, műszaki egyetemek, művészeti intézmények és pedagógiai karok, melyek általános- és középiskolai tanárokat képeznek. Világszerte minden tudományág szinte bármely területén találunk PhD képzéseket. A PhD képzések többsége önálló kutatómunkát és egy olyan disszertáció megírását követeli meg, mely jelentősen hozzájárul az adott tudományág fejlődéséhez.

Milyen karrierfejlődést várhatok egy külföldi doktoritól?
A pályakezdő doktori hallgatók tanulmányaik befejeztével remek karrierlehetőségek elébe néznek a világ minden táján. A PhD előnyt jelent függetlenül attól, hogy a pályakezdő tudományos vagy kutatói pályára, esetleg egy állami- vagy magánszervezet vezető pozíciójára pályázik, de akkor is, ha saját vállalkozásban gondolkodik. A külföldi doktori tanulmányokat végzett diplomások további előnye, hogy megtapasztalhatták egy másik kultúra mindennapjait, egy másik ország rangos intézményében tanulhattak, továbbá egy idegen, bizonyos szempontból nagyobb kihívásokkal teli környezetben végezhették önálló kutatásukat.

Mennyibe kerül egy PhD képzés külföldön?
A külföldi PhD tanulmányok költsége egyetemenként és országonként változik. Sok jelentkező pályázik pénzügyi támogatásokra az egyetemtől, valamely állami- vagy magánszervezettől vagy alapítványtól. Az egyetemek felvételi osztályai általában információval, útmutatóval és tanácsokkal segítik a hallgatókat a PhD elvégzéséhez szükséges anyagi fedezet előteremtésében.

Miért végezzem külföldön a PhD-t?

A külföldi doktori tanulmányok egyik népszerű módja az online PhD. Az online PhD lehetővé teszi a hallgató számára, hogy a legkorszerűbb e-learning technológiák segítségével végezze el a kurzusokat, dolgozzon a kutatásán és kommunikáljon a témavezetőjével. Évente több ezer diák jelentkezik online PhD-re külföldi egyetemeken. A külföldi egyetemek online PhD képzését választó hallgatók a külföldi PhD számos előnyét élvezhetik anélkül, hogy maguk mögött kéne hagyniuk a családjukat, a munkát, a barátaikat, vagy egyéb otthoni kötelezettségeiket.

Miben különböznek országonként a PhD képzések?
A PhD képzések országonként különböznek. Például az Egyesült Államokban legalább öt év a PhD képzés, melyből az első két év a kötelező kurzusok elvégzését jelenti, még a kutatás megkezdése előtt. Az Egyesült Királyságban és Franciaországban a jelölteknek gyakran előírják néhány kurzus elvégzését, de a hallgatóknak jórészt szabad kezet adnak a konkrét kurzusok megválasztásánál. A német és az ausztrál egyetemek arra ösztönzik a hallgatóikat, hogy szinte kizárólag a kutatásukra összpontosítsanak és általában nem támasztják a diákok elé követelményként kurzusok elvégzését. További tudnivalókért az általad választott ország PhD képzéseiről olvass tovább, és igényelj részletesebb információkat az egyetemtől mindössze néhány kattintással a képzés oldalán!

Tovább Kevesebb