Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Ausztriai Tudományos és Technológiai Intézet (IST Austria) egy fiatal, a természettudomány és a matematika tudományának alapkutatásának és posztgraduális képzésének szentelt nemzetközi intézet, amely Bécs külvárosában, Klosterneuburgban található.

Az IST Austria elkötelezett amellett, hogy világszínvonalú kutatást végezzen. 2026-ig legfeljebb 90 kutatócsoport végez kutatást egy nemzetközi színvonalú környezetben.

Az IST Austria PhD program egyik jellemzője a megosztott posztgraduális iskolai tapasztalat. A feltárás kezdeti szakasza ösztönzi a fontos tudományos megközelítések és problémák széleskörű kitettségét. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy szilárd alapot teremtsenek az intenzív kutatás számára a PhD program második szakaszában.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Dedikáció az alaptudományi kutatáshoz

Az IST Ausztria oktatói stratégiáját az Emberek előtti mottó foglalja össze ; a sebesség előtti minőség . Elkötelezettek vagyunk azért, hogy a világ legjobb elméit eljuttassuk az IST Austria-hoz, hogy élvonalbeli alapvető tudományos kutatást folytasson. Az intézetet 2009-ben nyitották meg, és 2026-ig kb. 90 kutatócsoportra nő. Ezt az izgalmas lendületet minden csapatainkba felvetett tudós halad tovább, beleértve minden doktorandusz hallgatót is.

Nemzetközi és változatos tudományos közösség

Tudósaink, a professzoroktól a doktordokumentumokig a hallgatókig érkeznek, a világ minden sarkából, több mint 70 különféle nemzetiséggel, és a legfinomabb globális tudományos intézetekben és egyetemeken szerzett kutatásokra és diplomákra építve.

Angol nyelvű

Az intézet egész területén angolul használjuk oktatási és kommunikációs nyelvet.

interdiszciplináris

Amerikai stílusú diplomás programunkat modern átfogó képzés jellemzi, különös tekintettel az interdiszciplinaritásra .

Az alábbi grafikon a csoportok közötti együttműködéseket mutatja be az IST Austria-n, társszerző publikációk alapján 2016-tól 2019 júniusáig. A PDF letölthető innen .

141173_Cross-Group-Collaboration-Interdisciplinarity-2016-Nov-2019-IST-Austria-with-SSUs_730x9001.png

Élvonalbeli kutatási képzés

A hallgatók szorosan együttműködnek a kis kutatócsoportok kiemelkedő oktatóival és első osztályú létesítményekhez férnek hozzá. A hallgatók az első évet tanfolyamok és rotációk elvégzésével töltik, mielőtt csatlakoznának egy csoporthoz.

A feltárás ezen első szakasza lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kutatási téma, valamint a kutatócsoport a legmegfelelőbb számukra, mielőtt a második szakaszban elmélyült téziskutatásba kezdenének.

Belépés alapképzéssel vagy mester fokozattal

Üdvözöljük a hallgatókat, akik alap- vagy mesterképzéssel rendelkeznek a természettudományi doktori programban való jelentkezésre.

6 A tanulmány nyomai

A PhD tanulmánynak hat pályája van :

 • Biológia
 • Számítástechnika
 • Adattudomány és tudományos számítástechnika
 • Matematika
 • Neuroscience
 • Fizika

Kutatócsoportok

 • 53 kutatócsoport 2019-ben
 • 90 kutatócsoport 2026-ig

Tudományos szolgálati egységek

A tudományos szolgálati egységek (SSU-k) támogatják a tudósok kutatási igényeit. Az IST Austria a következő SSU-kat üzemelteti:

 • Bioképet készítő eszköz
 • Elektronmikroszkópia
 • Könyvtár
 • Élettudományi Alap
 • Miba Gépüzlet
 • Nanogyártó létesítmény
 • Preklinikai létesítmény
 • Tudományos számítástechnika

finanszírozás

A kutatás minden területén a finanszírozás nagyon fontos téma. Az IST Austria különféle finanszírozási forrásokra támaszkodik valamennyi kutatójának támogatására. A Grant Office az IST tudósainak támogatására szolgál, akik külső finanszírozásra szeretnének pályázni.

Az IST Ausztria alapításánál 2006-ban 95 millió eurót a szövetségi kormány vette félre, mint feltételes, teljesítményfüggő költségvetést, amelyet csak akkor lehetne biztosítani, ha az Intézet 2016-ig ugyanazt az összeget szerezné harmadik fél forrásaiban. az elmúlt években kivételesen sikeres volt harmadik felek pénzeszközeinek gyűjtésében. A jelenleg szerződött 53 professzor közül 34 professzor - kétharmaduk - kapott támogatást az Európai Kutatási Tanácstól. Csak 2016-ban három előrehaladott ösztöndíjat, két konszolidációs ösztöndíjat és öt induló ösztöndíjat ítéltek oda az IST Austria tudósai számára. A végzettségű intézmény az eddig megszerzett egyik legnagyobb díjnak részesült az Intézetben: 4,4 millió eurót 2015-ben az IST Ausztria interdiszciplináris doktori programjának ítéltek oda az Európai Unió Marie Skłodowska-Curie ösztöndíja révén.

Az intézet összesen több mint 120 millió eurót szerez harmadik felek tudományos finanszírozásában. Ezen túlmenően az IST Austria körülbelül 18,5 millió euró értékű adományokat kapott a magánszektor részéről. Ez együttesen több mint 130 millió eurót jelent harmadik fél általi finanszírozásban.

A doktoranduszok az IST Austria alkalmazásában állnak, és nemzetközileg versenyképes fizetésben részesülnek, és teljes társadalombiztosítási fedezetet kapnak. A hallgatók pénzügyi támogatást kapnak a tudományos konferenciákon és workshopokon való részvételhez tanulmányaik során.

Colloquia Intézet

A heti Institute Colloquium az IST Austria fő kutatási szemináriuma. A világ minden tájáról és a természettudományok minden tudományágának tudósát felkérjük, hogy mutassa be legújabb eredményeit.

Intézeti értékelések

Az intézetet rendszeresen a világ minden tájáról vezető tudósokból (köztük a Nobel-díjasokból) álló nemzetközi áttekintő testületek látogatják meg, hogy az intézet független értékelését készítsék.

Karrier

Kiváló öregdiákjaink sikeres karriert folytattak, miután PhD tanulmányaikat az IST Austria-n folytatták.

A doktoranduszok támogatást kapnak mentori és karrierfejlesztési programjainkon keresztül, amelyek az átadható készségek oktatására összpontosítanak az egyetemi és más területeken. Tanulmányaik során a doktoranduszokat a Career Services támogatja, amely karrierfejlesztési tanácsadást és képzést nyújt.

Rendszeresen tartanak TWIST beszélgetéseket is a Technológiai Transzfer Iroda által, amelyek célja a kutatók támogatása kutatási eredmények kereskedelmi fejlesztése és felhasználása terén.

Hová mennek az öregdiákok?

Ez az infographic megmutatja, hol megyünk öregdiákunk, miután elvégezték a diplomát.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Hol van az IST Austria?

Az Intézet mindössze 25 perces buszútra van Bécstől, amelyet folyamatosan a világ egyik legjobb városának választanak. Hallgatóink választhatnak, hogy Klosterneuburgban élnek, egy csendes környéken, gyönyörű erdőkkel, vagy közvetlenül a bécsi nyüzsgés. Számos lakhatási lehetőségünk is van az egyetemen.

Helyszínek

Klosterneuburg

Address
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Alsó-Ausztria, Ausztria

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket