Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Institute of Science and Technology Austria (IST Austria) egy fiatal, a természet- és matematikai tudományok alapkutatására és végzettségére szakosodott fiatal nemzetközi intézet, Klosterneuburgban, Bécs szélén.

Az IST Austria elkötelezett amellett, hogy világszínvonalú kutatást végezzen. 2026-ig legfeljebb 90 kutatócsoport végez kutatást egy nemzetközi színvonalú környezetben.

Az IST Austria PhD program egyik fő jellemzője a diplomás iskolai tapasztalatok megosztása. A feltárás kezdeti szakasza ösztönzi a fontos tudományos megközelítések és problémák széles körű kitettségét. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy szilárd alapot teremtsenek az intenzív kutatáshoz a PhD program második szakaszában.123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Dedikáció az alaptudományi kutatáshoz

Az IST Ausztria oktatói stratégiáját az Emberek előtti mottó foglalja össze ; a sebesség előtti minőség . Elkötelezettek vagyunk azért, hogy a világ legjobb elméit eljuttassuk az IST Austria-hoz, hogy élvonalbeli alapvető tudományos kutatást folytasson. Az intézetet 2009-ben nyitották meg, és 2026-ig kb. 90 kutatócsoportra nő. Ezt az izgalmas lendületet minden csapatainkba felvetett tudós halad tovább, beleértve minden doktorandusz hallgatót is.

Nemzetközi és változatos tudományos közösség

Tudósaink, a professzoroktól a doktordokumentumokig a hallgatókig érkeznek, a világ minden sarkából, több mint 70 különféle nemzetiséggel, és a legfinomabb globális tudományos intézetekben és egyetemeken szerzett kutatásokra és diplomákra építve.

Angol nyelvű

Az intézet egész területén angolul használjuk oktatási és kommunikációs nyelvet.

interdiszciplináris

Az amerikai stílusú diplomás programunkat modern, átfogó képzés jellemzi, különös tekintettel az interdiszciplinaritásra.

Az alábbi ábra a csoportközi együttműködést mutatja be az IST Ausztriában, a 2018-tól kezdődő társszerző publikációk alapján.

Cross_Group_Collaboration_2018_IST-Austria_Interdisciplinarity-1.png

Élvonalbeli kutatási képzés

A hallgatók szorosan együttműködnek a kis kutatócsoportokban levő kiemelkedő oktatókkal, és hozzáférhetnek első osztályú létesítményekhez. A hallgatók az első évet tanfolyamok és rotációk kitöltésével töltik, mielőtt egy csoporthoz csatlakoznak.

A feltárás ezen első szakasza lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kutatási téma és a kutatócsoport a legmegfelelőbb számukra, mielőtt a második szakaszban alapos téziseket kutatnának.

Belépés alapképzéssel vagy mester fokozattal

Üdvözöljük a hallgatókat, akik alap- vagy mesterképzéssel rendelkeznek a természettudományi doktori programban való jelentkezésre.

6 A tanulmány nyomai

A doktori tanulmány hat pályája van:

 • Biológia
 • Számítástechnika
 • Data Science
 • Matematika
 • Neuroscience
 • Fizika

Kutatócsoportok

 • 53 kutatócsoport 2019-ben
 • 90 kutatócsoport 2026-ig

„A hallgatók a tudomány életmentője. Hallgassa meg, mit mond prof. Daria Siekhaus a hallgatók fontosságáról az IST Ausztriában.

Tudományos szolgálati egységek

A tudományos szolgálati egységek (SSU-k) támogatják a tudósok kutatási igényeit. Az IST Austria a következő SSU-kat üzemelteti:

 • Bioképet készítő eszköz
 • Elektronmikroszkópia
 • Könyvtár
 • Élettudományi Alap
 • Miba Gépüzlet
 • Nanogyártó létesítmény
 • Preklinikai létesítmény
 • Tudományos számítástechnika

támogatások

A kutatás minden területén a finanszírozás nagyon fontos téma. Az IST Ausztria különféle finanszírozási forrásokra támaszkodik valamennyi kutatója támogatására. A Grant Iroda támogatja az IST tudósokat, akik külső finanszírozásra kívánnak pályázni.

Az IST Ausztria alapításánál 2006-ban 95 millió eurót a szövetségi kormány vette félre, mint feltételes, teljesítményfüggő költségvetést, amelyet csak akkor lehetne biztosítani, ha az Intézet 2016-ig ugyanazt az összeget szerezné harmadik fél forrásaiban. az elmúlt években kivételesen sikeres volt harmadik felek pénzeszközeinek gyűjtésében. A jelenleg szerződött 53 professzor közül 34 professzor - kétharmaduk - kapott támogatást az Európai Kutatási Tanácstól. Csak 2016-ban három előrehaladott ösztöndíjat, két konszolidációs ösztöndíjat és öt induló ösztöndíjat ítéltek oda az IST Austria tudósai számára. A végzettségű intézmény az eddig megszerzett egyik legnagyobb díjnak részesült az Intézetben: 4,4 millió eurót 2015-ben az IST Ausztria interdiszciplináris doktori programjának ítéltek oda az Európai Unió Marie Skłodowska-Curie ösztöndíja révén.

Az intézet összesen több mint 120 millió eurót szerez harmadik felek tudományos finanszírozásában. Ezen túlmenően az IST Austria körülbelül 18,5 millió euró értékű adományokat kapott a magánszektor részéről. Ez együttesen több mint 130 millió eurót jelent harmadik fél általi finanszírozásban.

Colloquia Intézet

A heti Institute Colloquium az IST Austria fő kutatási szemináriuma. A világ minden tájáról és a természettudományok minden tudományágának tudósát felkérjük, hogy mutassa be legújabb eredményeit.

Intézeti értékelések

Az intézetet rendszeresen a világ minden tájáról vezető tudósokból (köztük a Nobel-díjasokból) álló nemzetközi áttekintő testületek látogatják meg, hogy az intézet független értékelését készítsék.

Karrier

Kiváló öregdiákjaink sikeres karriert folytattak doktori tanulmányaik után az IST Ausztriában.

A doktoranduszok támogatást kapnak mentori és karrierfejlesztési programjainkon keresztül, amelyek az átadható készségek oktatására összpontosítanak az egyetemi és más területeken. Tanulmányaik során a doktoranduszokat a Career Services támogatja, amely karrierfejlesztési tanácsadást és képzést nyújt.

Rendszeresen tartanak TWIST beszélgetéseket is a Technológiai Transzfer Iroda által, amelyek célja a kutatók támogatása kutatási eredmények kereskedelmi fejlesztése és felhasználása terén.

Hová mennek az öregdiákok?

Ez az infographic megmutatja, hol megyünk öregdiákunk, miután elvégezték a diplomát.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Hol van az IST Austria?

Az intézet mindössze 25 perces buszútra fekszik Bécstől, amelyet következetesen a világ egyik legjobb városának szavaztak. A hallgatók választhatnak, hogy Klosterneuburgban, egy gyönyörű erdő által körülvett csendes környéken, vagy közvetlenül a bécsi nyüzsgés. Számos szálláslehetőséget kínálunk az egyetemen.

Helyszínek

Klosterneuburg

Address
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Alsó-Ausztria, Ausztria