Charles University Catholic Theological Faculty

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Üdvözöljük Katolikus Teológiai Kar Károly Egyetem. Örülünk, hogy vették a fáradságot, hogy látogassa meg a lapok. Reméljük, hogy talál valamit az érdeklődés, ezeken az oldalakon.

történelem

A Katolikus Teológiai Kara (Cseh röv. KTF) volt az alapító kar a mai prágai Károly Egyetem. Ezt kánonilag elfogadott Kelemen pápa VI január 26, 1347. Következésképpen azt állapították meg cseh király és német-római császár IV Károly egy királyi rendelet 7. április 1348. Azóta a jogi létezését már folyamatos. Mivel a kommunista üldözés a katolikus egyház, a kar lekerült az egyetem 1950. A bársonyos forradalom után az 1989-es, a kar volt beilleszkedjen a Károly Egyetemen. A Grand Chancellor A kar az érsek Prága.

egyetemi szervezeti egységek

Filozófia Tanszék Tanszék dogmatikai és alapvető teológia Department of Theological Etikai és teológiája Spiritualitás Department of Biblical Sciences Tanszék Pasztorálteológia és Jogtudományi Kar Institute of Christian Art

A kar van tapasztalata a cseh és a nemzetközi tudományos támogatási programokat. Érdeklődés esetén a nemzetközi tudományos együttműködés a kari.

Acta Universitatis Carolinae - Theologica

Acta Universitatis Carolinae - Theologica az egyik teológiai folyóirat, a Cseh Köztársaságban, évente kétszer. A folyóirat elsősorban főleg a cseh teológiai kutatás, és nyitott minden tudományág a teológia, mint például az alapvető és dogmatika, biblikus és patrisztikus tanulmányok, egyháztörténet és a történelem a szent művészet, ökumenikus tanulmányokat. A papírok megjelent angol, német, francia, olasz, cseh és szlovák.

Tanulmányi ágak

katolikus teológia

A cél az MA program a tanulmány alapvető témákat, mint a filozófia, bibliai tanulmányok, rendszeres és Pasztorálteológia. Ahhoz, hogy a fő témák a gyakorlatban, azok kiegészíteni tárgyak, nevezetesen catechetic és pedagógiai.

A tudományos cím ThLic. után lehet megszerezni a védelmi szigorú dolgozat és a múló szóbeli államvizsga.

A doktori tanulmányokat készíti fel a tanulókat az önálló tudományos kutatás sajátos teológiai területeken.

Teológiát Laics (részmunkaidős)

A BA program biztosítja a hallgatók alapvető ismereteket a katolikus teológia, és ez is segít, egyedi személyes fejlődés. Ez branche tanulmányi alkalmas mindenki érdekelt a hittanban. Az ezt követő MA középpontjában a fejlesztés teológiai koncepciók és alkalmazásaik.

Alkalmazott Etika

Ez a kétéves MA program várja a pályázókat a BA rendeletében teológia számára Laics vagy a diplomások más humanisztikus és szociális témák karokon. Célja az, hogy kiegészítse és fejlesztése a korábbi ismeretek és betette etikai összefüggésben.

Története Christian Arts

A BA program középpontjában a tudás művészettörténet szélesebb teológiai, történelmi és kulturális kontextusban.

Az ezt követő MA program felkészíti a független tudományos kutatás és a problémák megoldására vonatkozó művészettörténeti szempontból az adott keresztény művészet. A doktori tanulmányokat készíti fel a tanulókat az önálló tudományos kutatás és az önálló alkotói tevékenységet a területen a művészet különböző korszakok egy esetleges hangsúlyt a kapcsolatot a kereszténységgel.

Története Az európai kultúra

A BA program négy modulból áll: történeti, művészettörténeti, irodalmi és filozófiai-teológiai. A cél a tanulmány célja, hogy felkészítse a tanulókat a szakmák, amelyek megkövetelik a jó ismerete a történelem, művészettörténet és irodalom és más hasonló témákról.

Az ezt követő MA program áttekintést nyújt a történelmi és kulturális fejlődés, és egyidejűleg kínál specializáció egy adott korszak tekintetében számos egyedi modulokat.

Egyház és Általános története

A doktori program felkészíti a diákokat az önálló tudományos kutatás és kreatív tevékenység a területen és az egyház általános történetét. A program hangsúlyozza a összekapcsoltságára egyes tudományágak, elsősorban a művészettörténet és kiegészítő tudományok történetében.

Könyvtár és Tanulmányi

A könyvtár található a harmadik emeleten az épület. A tanulmány kapacitása 52 fő, mely szabványos szolgáltatások, mint a nyomtatás, CD-író és a megküzdési. Vannak számítógépek és laptop kapcsolatot a hallgatók rendelkezésére.

Helyszínek

Prága

Address
Charles Univerzity in Prague Catholic Theological Faculty Thákurova 3 Prague 6 160 00
Prága, Prága, Csehország

Programok

Jelenleg nincs megjeleníthető program

Finomítsa a keresési fent, nézd meg a népszerű kategóriák alatt vagy végezzen kulcsszavas keresés.


... or simply by choosing your degree: