Hivatalos Leírás

"Mivel az elején Munkám tette én elvet, hogy amikor találok egy helyes vélemény, én azonnal elhagyják a saját, kevésbé helyes vélemény és örömmel magáévá a véleményt, amely annál is inkább indokolt, tudva, hogy minden tudjuk, csupán egy elenyésző töredéke, amit nem tudom. "Jan Hus, filozófus és egyházi reformer, öregdiákjaként Bölcsészettudományi Kar a BTK Károly Egyetemen jelenleg az egyik legnagyobb és legfontosabb kutatási és oktatási intézmények, a művészetek és a humán Közép-Európában. A Kar-ben alakult 1348-ban a cseh király és később német-római császár IV Károly, aki létrehozta azt a négy karáról Prága egyetem, később róla elnevezett Charles University - a legrégebbi egyetem Közép-Európa keleti Franciaország és Észak- Alpok. Azóta ez volt a szellemi központja a cseh földek: alumni Kar, tetteik és ötletek, azóta alakítjuk a cseh társadalom és a kultúra, valamint a döntő pillanatokban a cseh történelem, a Bölcsészettudományi Kar mindig is a szívében az események.

A közel 1000 munkatárs, több mint 9000 diák és a növekvő nemzetközi hallgatói létszám csaknem 1000 diák a világ minden tájáról, a BTK egy élénk és változatos tudományos környezetben. A rugalmas rendszer több mint 700 lehetséges kettős tárgya fokú kombinációk, a BA és MA fok lehetővé teszi a diákok, hogy összpontosítson két tárgyak ugyanolyan mértékben, ami növeli az alkalmazkodóképességet és biztosít számukra több lehetőséget pályaválasztás. Az elfogadási szintje csak 27%, ami előfeltétele a pontosabb egyéni megközelítés szükséges, ha a humán arra kell megtanítani, és tanulmányozni komolyan.

A diákok és a kutatók arra a Bölcsészettudományi Kar dolgozni több mint hetven tárgyak - a száma nagyobb, mint a legtöbb hasonló intézmény a világon képes nyújtani. Károly Egyetem ekként közé a felső 2% egyetem a világon, és a kar maga közé az első 200 egyetem a világ számos disciplines.The Kar vonzza a legtehetségesebb diákok a Cseh Köztársaság és a vonatkozó kérelmek száma BA, MA és PhD programok összege 10.000 évente.

A rendkívül sokféle tudományág a BTK tartalmaz a filozófia és a vallási tanulmányok; történelem és a régészet; pszichológia; szociológia és politológia; színház, a film és a zene tanulmányok és számos filológiai programok, amelyek egyesítik a szigorú vizsgálat egy adott nyelv és kurzusok a kapcsolódó irodalmi, történelmi és kulturális háttérrel. A Kar kínál tanfolyamokat, több mint száz nyelven, halott és élő, mint például albán, akkád, arab, örmény, avesztán, azerbajdzsáni, baszk, bengáli, bolgár, cseh (is különleges fok a külföldiek és a siketek), katalán, egyházi szláv, kínai, horvát, dán, holland, angol, Eblaite, óegyiptomi, finn, francia, német, gót, görög (ősi és modern), héber (Ószövetség és modern), hindi, hettita, magyar, ír, izlandi , olasz, japán, koreai, latin, lett, litván, Lusatian szorb, macedón, mongol, norvég, óészaki, Régi ír, perzsa, lengyel, portugál, román, orosz, szanszkrit, szlovák, szlovén, szerb, spanyol, svéd, tamil, Tocharian, tibeti, török, ugariti, ukrán, jiddis és vietnami.

A kutatási eredmények szerint a kar, mért számos monográfia és cikk, nagyobb, mint bármely más intézmény a humán, a Cseh Köztársaság - amely tükrözi mind a kutatás minősége és szintje pártfogását. Minden évben, a kar ad otthont számos nemzetközi konferenciák általános kulturális jelentősége - kiállítások, koncertek, előadások, nyilvános viták. Az elmúlt néhány évben, a Bölcsészettudományi Kar kiadó megszerezte rangos díjat, és most részt a legnagyobb tudományos kiadók az országban.

Tudtad, hogy…

... Tanszék egyiptomi Tanulmányok óta dolgozik Egyiptomban az elmúlt ötven évben, és már jelentős felfedezést? Felfedezéséért a sír egy ismeretlen egyiptomi királynő Abusir ősszel 2014-ben megszavazta az egyik a 10 legnagyobb régészeti leletek 2014-ben.

... 2014-ben professzor Tomáš Halík ben elnyerte a rangos Templeton-díjat, mivel az emberek, akik "tett kiemelkedő hozzájárulása megerősítve az élet spirituális dimenzióját"?

... Professzor Martin Hilský fordította a teljes Shakespeare cseh?

történelem

A Művészeti Kar ben alakult, mint az egyik a négy eredeti karok Károly Egyetem - a legrégebbi felsőoktatási intézménye Közép-Európában - a kérdés az Alapítvány Chartájának 7. április 1348. IV Károly, a törekvés az ő állapota és a dinasztikus politika, arra törekedett, hogy létrehozzák a Cseh Királyság a központja a Szent Római Birodalom. A terve az volt, hogy koncentrálni tudósok a hazai és külföldi Prága, vált a lakossági város, és így támogassa az alapja a hatalmát. Előtti huszita időkben kétharmada minden diák az egyetem diákjai voltak a művészeti kar, ahol megszerezte a szükséges tudást, hogy képes tanulni a másik három kar (teológia, orvostudomány, jog). Az egyik kiváltságokat élvezett a kari volt a joga, hogy levezesse a mester és doktori fokozatot, amely jogosult a hordozói tanítani bármely európai egyetemen.

A két évszázados követő huszita háborúk, a Bölcsészettudományi Karának volt a szíve az egész egyetemen. Mivel a tizenhetedik században ez volt az úgynevezett Filozófiai Kar. A kezdetektől egészen a tizenkilencedik század közepén, ez szolgált a kar, amelynek program célja az volt, hogy az előkészítő felsőoktatás a jövőben a diákok a más karokon. A tizennyolcadik század óta, a több tudományág növekedni kezdett: amellett filozófia, lehetett tanulni az esztétika, a matematika, a csillagászat, a természettudományok, műszaki, gazdasági, oktatási és történelmi. A tizenkilencedik században, eltekintve orientalisztika, a régészet és a vallási tanulmányok jelentős fejlődés ment végbe a birodalmában filológia és fokozatok cseh, olasz, francia, angol és héber vezettek be. Miután a reformok a 1849-1850, a kar-ben szabadult fel a bevezető funkciója és szerzett egyenlő a más karokon. 1897-ben a nők hagytuk, hogy tanulmányozza a Filozófiai Kar.

A Kar megőrizte jelentőségét a cseh korona országaiban még a felosztás után a prágai egyetem egy cseh részét és a német részt 1882-ben. Az úgynevezett első Csehszlovák Köztársaság (1918-1938), az élet az egyetem alakú különösen az elszakadás a Természettudományi Kar 1920-ban, és a megszerzése egy új épületben, a Moldva partján - az egyetlen, ahol a még találni a legtöbb osztályok és előadótermek. A lezárás a kar által a náci megszállás 1939-ben, majd brutális üldözését a tanárok és a diákok. A termékeny, lelkes év után vége a második világháború jött egy erőszakos vége 1948-ban a kommunista államcsíny és a következő negyven év kommunista rezsim. A kényszerű távozását tucat kiváló tanárok és bevezetése marxista-leninista alanyoknál a gyors csökkenése a kutatás és az oktatás. Reméli, hogy széles körű társadalmi változások, az 1960, az úgynevezett "prágai tavasz", amelynek során a kar elkezdett meghívni vissza jelentős személyiségei az időben, mint a filozófus Jan Patočka, zúzta össze a szovjet invázió 1968 augusztusában. 1969 januárjában, Jan Palach, a hallgató a Kar, öngyilkosságot követett el önáldozat politikai tiltakozás. A tér, ahol a főépületben található, és a Bölcsészettudományi Kar központi könyvtár viseli a nevét. Bukása után a kommunista rendszer és a távozása a kompromittált követői 1989-ben, a kar ki magát ismét, mint az egyik legtekintélyesebb intézménye a humán mind a Cseh Köztársaságban és Közép-Európában.

Öregdiák és egykori munkatársak közé:

Az egyház reformátor és filozófus Jan Hus (c. 1370-1415), akinek gondolatai inspirálták Martin Luther A matematikus, logikus és filozófus Bernard Bolzano (1781-1848) A nyelvész Josef Jungmann (1773-1847), az egyik az alkotók a modern cseh nyelv A nyelvész és orientalista bedřich hrozný (1879-1952), decipherer az ősi hettita nyelven alapítói és tagjai a befolyásos prágai nyelvészeti kör, mint a Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) és René Wellek (1903-1995 ) A vegyész Jaroslav Heyrovský (1890-1967), feltaláló, a polarográfiás módszer és a kedvezményezett a Nobel-díj 1959-ben A híres író Alois Jirásek (1851-1930), Karel Čapek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) és Michal Ajvaz (1949) A politikus Milan Rastislav Štefánik (1880-1919), Tomáš Garrigue Masaryk (1850-1937) és Edvard Beneš (1884-1948), az utóbbi két csehszlovák elnök A szociológus, politikus Alice Masaryková (1879-1966), alapítója a szociális oktatás Csehszlovákiában művészettörténész és régész Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), az egyik legfontosabb közép-európai filozófusok a huszadik század hallgató Martin Heidegger, Edmund Husserl és Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), diák, aki tépte magát tiltakozásul a szovjet invázió 1968 A pszichológus Zdeněk Matějček (1922-2004), a szerző úttörő tanulmány a gyermekek pszichológiai

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Cseh

Az intézmény további kínálata:

PhD

Charles University Faculty of Arts

A diplomásoknak jó alapja van a humán tudományok kutatási módszereinek, különösen a nyelvek / kultúrák közötti kapcsolatok tanulmányozásában; az információforrások ismere ... [+]

A diplomásoknak jó alapja van a humán tudományok kutatási módszereinek, különösen a nyelvek / kultúrák közötti kapcsolatok tanulmányozásában; az információforrások ismerete és annak képessége, hogy értékeljék azok relevanciáját a választott nyelvek / kultúrák párjához; a fordítás és tolmácsolás elméleti elképzeléseinek alapos megalapozottsága és a fordítás / tolmácsolás piacának és eljárásainak elemzésére való alkalmassága. Felkészültek és kiterjedt tudományos szövegek készítésére és szerkesztésére, valamint a fordítási és tolmácsolási tanulmányok minőségének értékelésére. A nyelvi, kulturális, történelmi és társadalmi kontextusban képesek elméleti megfontolásokra fordítani a fordítási tanulmányokkal kapcsolatos bizonyos termékeket / helyzeteket, és képesek az eredményeket bemutatni az akadémiai közösségeknek.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol,Francia
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

Diplomások a Ph.D. A klasszikus filológia programja a klasszikus nyelvek / ősi irodalom szakemberei, akik képesek kreatív módon fejleszteni tudásukat. Az értekezés tézise ... [+]

Diplomások a Ph.D. A klasszikus filológia programja a klasszikus nyelvek / ősi irodalom szakemberei, akik képesek kreatív módon fejleszteni tudásukat. Az értekezés tézisei igazolják, hogy a diplomások kiváló szakértelemmel rendelkeznek a klasszikus filológia szakterületén végzett szakosodás terén, beleértve az irodalmi vagy nyelvi elméletek megbízható megalapozását. A diplomások rendelkeznek olyan ismeretekkel, módszerekkel és nyelvi készségekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a független kutatói karrierhez, képesek bemutatni kutatási eredményeiket konferenciákon, folyóiratokban, monográfiákban és az ősi szövegek kiadásaiban. A diplomások kutatóként, egyetemi tanárként, szerkesztőként és szakirodalmi fordítókként kereshetnek munkát.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A diplomások jól ismerik a helyszín aktuális trendjeit, és kreatív megközelítést tudnak alkalmazni a megfelelő forrásanyaghoz. A diplomások az eredeti latin dokumentumokk ... [+]

A diplomások jól ismerik a helyszín aktuális trendjeit, és kreatív megközelítést tudnak alkalmazni a megfelelő forrásanyaghoz. A diplomások az eredeti latin dokumentumokkal, azaz irodalmi és diplomáciai kéziratokkal, inkunabulával, paleotípusokkal és régi nyomatokkal rendelkeznek, így képesek lesznek közzétételre és fordításra készíteni őket. A diplomások filológia és irodalomtörténeti képzésben részesültek, és megszerzik a releváns történelmi tudományterületek alapjait (kodikológia, paleográfia, diplomáciai) és a kultúrtörténetet, és alkalmasak arra, hogy a középkori és a korai modern munkákat idejük kontextusába helyezzék és értelmezzék. a következő korok kultúráját és társadalmát befolyásoló tényező.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A logikai doktori képzésben végzett diplomások szakképzett kutatók a logika és a kapcsolódó tudományágak területén. Alapos ismeretekkel rendelkeznek a modern logika módsz ... [+]

A logikai doktori képzésben végzett diplomások szakképzett kutatók a logika és a kapcsolódó tudományágak területén. Alapos ismeretekkel rendelkeznek a modern logika módszereiről és trendjeiről, és szakterületük egyik aspektusára és alkalmazására specializálódnak - tiszta matematikai logika, a matematika, a számítástechnika vagy a nyelvészet logikájának alkalmazása és a logika, vagy kizárólag a filozófiai szempontok. logika. Képesek önálló tudományos kutatást végezni és eredményeit nemzetközi szinten közzétenni, és nyitottak az interdiszciplináris együttműködésre. Ph.D. a diplomások képzése a felsorolt tudományterületekre szakosodott intézményekben végzett kutatási és felsőfokú oktatási szakmák számára.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

Diplomások a Ph.D. A Romance Literatures programban magasan képzett szakemberek képzettek, akik kutatási munkát végeznek a saját területükön (egy vagy több román nyelvű t ... [+]

Diplomások a Ph.D. A Romance Literatures programban magasan képzett szakemberek képzettek, akik kutatási munkát végeznek a saját területükön (egy vagy több román nyelvű terület irodalma). Képes módon képesek a kiválasztott román nyelvű terület irodalmát elemezni, szinkronikus vagy diachronikus megközelítést alkalmazva, modern irodalmi módszerekkel és kutatási eljárásokkal. Továbbá szakértelmük az általános irodalomelmélet ismerete, az összehasonlító irodalom és az irodalomelmélet alapjai és a kritika, különös hangsúlyt fektetve a választott román nyelvű területre. A diplomások az egyetemek (egyetemek, kutatóközpontok stb.) Pozícióira jogosultak; nyelvtudásuk és széleskörű oktatásuk a diplomásokat a kulturális intézményekben, a médiában, a diplomáciában és más területeken foglalkoztatják.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A történelem / általános történelem doktori képzésének diplomái magasan képzett szakemberek, akik független és kritikus kutatásra alkalmasak, és mélyen ismerik az emberi ... [+]

A történelem / általános történelem doktori képzésének diplomái magasan képzett szakemberek, akik független és kritikus kutatásra alkalmasak, és mélyen ismerik az emberi társadalom politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését; rendelkeznek a közzétett és nem publikált forrásokkal kapcsolatos készségekkel, valamint a szakirodalom kritikus megközelítésének képességével, az alapkutatások elvégzésével, az elméleti általánosítások készítésével és a kreatív gondolkodás alkalmazásával a történelmi tények és folyamatok elemzésére. A diplomások minden olyan szakma számára vannak felszerelve, amelyhez a történelemben vagy a kapcsolódó tudományágakban egyetemi végzettség szükséges kereshet pozíciókat az egyetemeken, valamint a kultúra, a közszolgálat és a politika számos intézményében.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A diplomások az irodalmi és kulturális tanulmányok magasan képzett szakemberei az angol nyelvű országokra összpontosítanak, különösen a brit szigeteken és az észak-amerik ... [+]

A diplomások az irodalmi és kulturális tanulmányok magasan képzett szakemberei az angol nyelvű országokra összpontosítanak, különösen a brit szigeteken és az észak-amerikai szakirodalomban és kultúrákban. Jól tudják az elméleti és módszertani megközelítéseket, képesek független kutatást végezni és az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Írország és más angol nyelvű országok irodalmi és kulturális történeteinek tanítását, valamint az ehhez kapcsolódó irodalmi és kulturális tanfolyamokat felsőfokú szinten. Részt vehetnek a csapatkutatási projektekben, és nemzetközi kutatócsoportokban dolgozhatnak. A cseh diplomások anyanyelven jól ismerik a fegyelem terminológiáját és stílusát, és alapvető ismeretekkel rendelkeznek a cseh kultúrában az angol nyelvű irodalom fogadásáról.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A Ph.D. a végzősnek mélyreható elméleti ismeretei vannak az egyiptológia valamennyi fő területén, és részletes áttekintése és naprakész ismerete a kutatás jelenlegi helyz ... [+]

A Ph.D. a végzősnek mélyreható elméleti ismeretei vannak az egyiptológia valamennyi fő területén, és részletes áttekintése és naprakész ismerete a kutatás jelenlegi helyzetéről és a kapcsolódó problémákról. Az elfogadott Ph.D. disszertációjában kiemelkedő minőséget tud mutatni sajátos specializációjában. A diplomás tudományos, nyelvi és analitikus szakértelme és készségei teljes mértékben felkészültek a professzionális tudományos és pedagógiai tevékenységre nemzetközi szinten. A Ph.D. a végzős hallgatókat a legmagasabb szintű intézményekben alkalmazhatják, amelyek az ókor tanulmányozására összpontosítanak, valamint a hatékony felsővezetők szintjén a Cseh Köztársaság és Egyiptom közötti kulturális, politikai, gazdasági vagy kereskedelmi kapcsolatokban részt vevő intézményekben.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A doktori program egyénileg kialakított tanúsítási rendszere betekintést nyújt a diplomásoknak a téma kutatásának és módszertanának jelenlegi állapotára, különösen a kivá ... [+]

A doktori program egyénileg kialakított tanúsítási rendszere betekintést nyújt a diplomásoknak a téma kutatásának és módszertanának jelenlegi állapotára, különösen a kiválasztott szakterületen és a szorosan kapcsolódó tudományterületeken. A tanfolyam során a diplomások a doktori tantárgyaikhoz és témájukhoz kapcsolódó filozófiai kérdéseket is vizsgáltak, és idegen nyelvvizsgát tartottak. A doktori értekezés tudományosan értékes hozzájárulás a téma vizsgálatához, és megállapításait általában egy tudományos folyóiratban monográfiaként vagy tanulmányként teszik közzé.

A tanulmány időtartama: 4 év

Az oktatás nyelve az angol. A zeneológia egy díjfizető program.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

Az ázsiai történelem és kultúra doktori programjának diplomái magasan képzett szakemberek a szakterületük területén. Kiváló ázsiai nyelvű parancsnokságuk lehetővé teszi s ... [+]

Az ázsiai történelem és kultúra doktori programjának diplomái magasan képzett szakemberek a szakterületük területén. Kiváló ázsiai nyelvű parancsnokságuk lehetővé teszi számukra, hogy kritikusan dolgozzanak az elsődleges forrásokkal, és szilárd alapot kapnak a másodlagos irodalomban és a kortárs kutatásban. Kiváló szintű erudíciójuk lehetővé teszi számukra, hogy pályafutásukat folytassák az egyetemeken (egyetemek, kutatóközpontok stb.); ezenfelül kereshetnek munkát kulturális intézményekben, diplomáciában, tömegtájékoztatásban, szakosított gondolkodókban stb.

A tanulmány időtartama: 4 év

Az oktatás nyelve az angol. Ázsiai történelem és kultúra egy díjfizető program.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A diplomások általános ismeretei vannak a latin-amerikai problémákról a történeti fejlődésével és a 16. század vége óta kialakult jellegzetes kultúrával kapcsolatban, a k ... [+]

A diplomások általános ismeretei vannak a latin-amerikai problémákról a történeti fejlődésével és a 16. század vége óta kialakult jellegzetes kultúrával kapcsolatban, a kolumbiai közösségek és a gyarmati metropoliszok és Afrika bevándorlása alapján. A diplomások megismerik a latin-amerikai történelem alaptényeit és az új tények megtanulásának képességét, melyet a tudomány elméletének és módszereinek ismerete segített. A diplomások megismerkednek a régió történetének alapvető problémáival és a fegyelem intézményeivel, személyiségeivel, folyóirataival és kulcsszereplőivel kapcsolatos vélemények kialakításában. Nyelvi készségeket fejlesztettek ki spanyol és angol nyelven, lehetővé téve számukra a szakirodalom tanulmányozását és a nemzetközi tudományos közösségben folytatott megbeszéléseket.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Arts

A diplomások széles körű áttekintést nyújtanak a jelenlegi szociológiai elmélet és módszertan kulcskérdéseiről, a kvantitatív és kvalitatív kutatások elemzési módszereine ... [+]

A diplomások széles körű áttekintést nyújtanak a jelenlegi szociológiai elmélet és módszertan kulcskérdéseiről, a kvantitatív és kvalitatív kutatások elemzési módszereinek széles körének alapos megalapozottságáról, valamint az ezen eljárások alkalmazásának és kombinálásának képességéről. Képesek megfogalmazni és megoldani az igényes kutatási kérdéseket, meghatározni a releváns hipotéziseket, megtalálni a megfelelő módszereket és megfogalmazni a megfelelő szakértői véleményeket. A diplomások kutatóként és egyetemi tanárként, valamint állami és kereskedelmi szektorban szakember- és vezetői pozícióban kereshetnek munkát.

... [-]
Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul

Charles University in Prague

Location address
Faculty of Arts
Charles University in Prague
Jan Palach Square 2
116 38 Prague 1

Prague, Prága, CZ
Social Media