Hivatalos Leírás

A Pedagógiai Kar az egyik tizenhét karok kapcsolódó égisze alatt a prágai Károly Egyetem. Elsődleges célja, hogy a tanárok és egyéb oktatási személyzet minden típusú iskolák és oktatási rendszerek, a különböző szintű tanulmányi (bachelor és master) és formák. Míg öt másik karon belül, a Károly Egyetem is hivatalosan képzett tanárok képzése, ami a Kar oktatási egyedülálló kalibrációs és összetettségét oktatási téren. A Kar rendelkezik egyetemi szintű alap- és tanártovábbképzésüket a következő területeken: a humán- és társadalomtudományokat, a művészeti nevelés, Testnevelés, Matematika és Természettudomány.

A Kar jelenleg képzés mintegy 4200 diák mind a BA és MA szakok, valamint közel 10 000 diák tanítják széles kombinált formák tanulmányi programok, elsősorban a részét a tanárok szakmai fejlődését.

A Kar is nyitott tandíjat fizető külföldi diákok, akik beiratkozik a program tanítani angol nyelven. A Kar részt vesz a nemzetközi Erasmus Mundus program célja, hogy megkönnyítse a diákok és a tanárok mobilitásának.

A BA és MA szakok

2006-ban a kar elfogadta az ECTS kredit rendszer, amely elismeri az EU minden országában, és ezáltal könnyebbé teszi a hallgatói mobilitás az EU-ban. A hallgató a Pedagógiai Kar jellemzően azt vizsgálja kombinációja két téma.

Bachelor tanulmányi programok

A 3 éves BA tanulmányi program célja, hogy a diákok alapos ismeretekkel a két választott tárgyak, de ez nem jelent tanári diplomát - a BA diplomások nem hivatalosan képzett tanítani. Ezért a szerkezet a kötelező és választható kurzusok keretében program szabott módon, hogy épül fel a szakmai, a választott tantárgyak helyett az oktatási készségek és oktatási kompetenciák a diákok. A BA tananyag következtében magában csak néhány tanfolyamok pedagógiai és pszichológiai tudományok. Ugyanakkor a tananyag magában foglalja a kötelező motivációs tanítási gyakorlat, amely segít a diákoknak eldönteni, hogy folytatni kívánja a nyomon követési MA tanulmányi keresni tanári diplomát.

Mester tanulmányi programok

A végzettek a 2-éves követési MA program lesz megszerzett jelentős szakértelemmel rendelkeznek a szakmai területen, amelyre a két fő választott témákban, és ezen túlmenően, azok is kialakultak pedagógiai, pszichológiai és módszertani kompetenciákat, kulcsfontosságú egy tanári pályára. Így eltekintve a kötelező és választható kurzusok, amelyek célja, hogy megszilárdítsa a hallgatók szakmai, a MA tanterv is magában foglalja, amelyet kifejezetten didaktikai kurzusok és a teljes körű hallgatói tanítási gyakorlat, amelyek mindegyike integrált szerves és összekapcsolt rendszer. A diploma a nyomon követési MA tanulmány teljes mértékben felkészült tanítani a magasabb általános és középiskolákban.

történelem

A Pedagógiai Kar a Károly Egyetem Prága novemberében alakult 1946 alapján az egyik első elnöki rendeletek átadandó után újra létrehozása a független csehszlovák állam, valamint függ az újonnan elfogadott törvény, amely annak megállapítására törekedett, oktatás karok minden egyetemen, hogy a nap . Ez volt a csúcspontja a tartós erőfeszítéseket annak érdekében, jelentős egyetemi oktatás a tanárok minden szinten, mind az elsődleges és másodlagos. A Pedagógiai Kar a Károly Egyetemen hivatalosan is megnyílt november 15-én, 1946-ban az Prága Rudolfinum (The House of Artists), és az ünnepélyes elindítása részt vett a cseh elnök, Dr. Edvard Beneš.

Azonban az 1953-as iskolai reform sikerült lebontása minden cseh karok oktatás. Az újonnan létrehozott intézmény a tanárok képzésére közismereti hívták a Pedagógiai Egyetemen - a magasabb iskolai Pedagógiai.

Még egy reform a cseh oktatási rendszer (végzett 1959-ben) szült pedagógiai intézetek Prágában és Brandýs nad Labem amelyek célja, hogy a vonat az általános iskolai tanárok, míg a jövőben a középiskolai tanárok kellett tanulni a fő témák a különböző egyetemi karok, mint volt a helyzet 1946 előtt. A cseh karok oktatás nem helyreállt 1964-ig. Érdemes megemlíteni, hogy a középiskolai tanárok a művészet, a zene és a testnevelés kezdetben kiképzett más megfelelő Károly Egyetem képességeknek alsoattending néhány pedagógiai és pszichológiai kurzusok a Kar oktatási.

Az 1970-es évek látta az egységesítés és összevonása a képzési hálózatok általános és középiskolai tanárok és a kiterjesztése a megfelelő hosszúságú tanulmány legfeljebb 5 év. Azok voltak inkább boldogtalan időkben annyi osztályok leépítették, illetve ahhoz csatolni egyéb University karok.

Az elmúlt 50 évben a Kar fennállása számos említésre méltó szakemberek különböző területeken már tanítják a soraiban, mint a Cyril Bouda, V. Hrabal, J. Charvát, Otakar Chlup, L. Kopeckij J. Plavec, V. Tardy és F. Vodička, hogy csak néhányat említsünk.

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Cseh

Az intézmény további kínálata:

PhD

Charles University Faculty of Education

A tanulmány a filozófia és a társadalomtudományok elméleti és filozófiai továbbképzése iránt érdeklődők számára készült. Az előfeltétel a mesterképzési program megfelelő ... [+]

A tanulmány a filozófia és a társadalomtudományok elméleti és filozófiai továbbképzése iránt érdeklődők számára készült. Az előfeltétel a mesterképzési program megfelelő befejezése, amelynek középpontjában a releváns vagy a kapcsolódó témakör áll.

A filozófiai doktori tanulmányok célja a magasan képzett tudományos személyzet képzése, az adott társadalom általános törvényeinek tanulmányozásával az ontológia, a gnoseológia és az etika szempontjából. Fel kell hatalmazni, hogy holisztikus, univerzális jellegű problémákat oldjanak meg. A legtöbb diplomázott egyetemi tanárként dolgozik, és fontos feladata, hogy a diákokat olyan újfajta felelősséggel oktassa, amely minden területen biztosítja a megfelelő társadalmi fejlődést.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol,Német
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A doktori tanulmányok célja, hogy a cseh és csehszlovák történelem területén képzett kutatókat készítsenek, akik a további történelmi kutatás alapjává válnak. A tanulmány ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A doktori tanulmányok célja, hogy a cseh és csehszlovák történelem területén képzett kutatókat készítsenek, akik a további történelmi kutatás alapjává válnak. A tanulmányok a doktori hallgatók speciális ismereteit fejlesztik, és mélyebb megértést adnak a kiválasztott szakterületről. Előadásokon és szemináriumokon keresztül a doktori hallgatók megismerkedhetnek a történelmi tudomány legújabb ismereteivel, valamint a jelenlegi módszertani trendekkel. A doktori tanulmányok középpontjában az eredeti forrásalapon alapuló eredeti tudományos munka írásbeli értekezésének bemutatása áll. Ph.D. a dolgozatnak ki kell terjesztenie a korábbi kutatási eredményeket, és a doktori hallgatók azt is bizonyították, hogy képesek a megfelelő módszerekkel és nemzetközi szinten kezelni a témát.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A kémiai didaktika doktori program célja, hogy szakembereket készítsen a kémiai oktatás minőségének javítására a Cseh Köztársaságban a jelenlegi társadalmi igényeknek meg ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A kémiai didaktika doktori program célja, hogy szakembereket készítsen a kémiai oktatás minőségének javítására a Cseh Köztársaságban a jelenlegi társadalmi igényeknek megfelelően és a fejlett európai országok oktatási programjainak megfelelően, tudományos kutatási eredmények alapján. A doktori program a kémiai oktatás elmélete szakembereinek felkészítésére összpontosít, összhangban a kémia, a pedagógia, a pszichológia, a szociológia, az informatika és más tudományágak jelenlegi ismereteivel. Ez egy specializáció nélküli program.

Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Szóbeli megbeszélés az írásbeli munkáról és a kutatási projekthez benyújtott kérelemmel együtt. A felvételi vizsga során a pályázónak bizonyítania kell a kémiai didaktika, a kémia és a pedagógiai-pszichológiai tudományok, az információ és a nyelvtudás (az angol vagy más világnyelv ismereteinek ellenőrzése) és a kutatási munka előfeltételeit (a téma mélyebb ismeretének ellenőrzése) , amelyet a jelölt doktori tanulmányokban kíván tanulni).... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A Ph.D. A matematikai oktatásban végzett tanulmányok a gyermekek és felnőttek matematikai oktatásának elméleti és alkalmazási problémáira egyaránt foglalkoznak, és mind t ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A matematika didaktikája doktori tanulmányok pályázói:

érdeklődés mutatkozik a matematikai oktatás iránt általában (például a tudományos konferenciákon és konferenciákon való részvétel révén), \ táttekintheti a matematikai oktatással kapcsolatos legfontosabb tudományos folyóiratokat és könyveket, \ tötlete van a matematikai oktatás területéről, akik hajlandóak a tanulmányaikban összpontosítani, és akár 10 oldalas írásbeli projektben is meg tudják határozni (beleértve a kísérleti kutatási kérdéseket, a módszertant és az elméleti hátteret és a hivatkozási listát) .

Program szakosodás nélkül

Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása... [-]
Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A vizuális művészeti oktatás programja, mint a művészet és a kultúra oktatási területének szerves része, nagy interdiszciplináris potenciállal rendelkezik. A diplomások n ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A vizuális művészeti oktatás kortárs területe beágyazódik az emberi ontogenezis, a kultúra és az általános oktatás sajátos jellemzőjeként értelmezett vizuális megjelenítés (bemutatás, elképzelés és teremtés) társadalmi és kulturális feltételeinek vizsgálatába. A tanulmány hozzájárul a kreatív gondolkodás, a tanulás és a tanítás mély megértéséhez a vizuális kultúra és a kortárs művészet új együttműködési és oktatási funkciói terén.

A vizuális művészeti oktatás programja, mint a művészet és a kultúra oktatási területének szerves része, nagy interdiszciplináris potenciállal rendelkezik. A diplomások nemcsak a vizuális és képzőművészeti szakterületen, hanem a pedagógia, a speciális pedagógia, a fejlődési pszichológia, a média és a kulturális tanulmányok, a komparatív kulturális és pedagógiai tanulmányok, a vizuális szemiotika, a kognitív tudomány, az esztétika, a vizuális elmélet, a kutatócsoportok képviselői. és mások.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A doktori képzés végzője a speciális oktatásban elméleti ismeretekkel és kutatási készségekkel rendelkezik a speciális oktatás területén. A diplomás kész a tudományos kut ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A doktori tanulmányok tartalma főként a fogyatékkal élők társadalomban való részvételének növelésére és életminőségének javítására összpontosít. Különös figyelmet fordítanak a társadalmi szempontokra.

A Ph.D. A tanulmányi program a speciális oktatási szakterületek széles körében kínál oktatást. A program diákjai készek a fent említett új perspektívában a speciális oktatás tudományos tudományágának fejlesztésére és a fogyatékossággal élő emberek életminőségével kapcsolatos korszerű problémák megoldására.

Az egyes kurzusok a nemzetközi oktatásban a speciális oktatás aktuális kérdéseire is kiterjednek.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A zeneelmélet és az oktatás szakterülete a zenei és zenei oktatási tudományok kiválasztásán és szintézisén alapul, lehetővé téve a magasan képzett szakemberek kiegyensúly ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A zeneelmélet és az oktatás szakterülete a zenei és zenei oktatási tudományok kiválasztásán és szintézisén alapul, lehetővé téve a magasan képzett szakemberek kiegyensúlyozott felkészítését a kutatás és az oktatás terén. A zenei pedagógia széles spektrumával összhangban a specializáció a célnak megfelelő tanulmányi kört követi: szakemberek felkészítése az általános zeneoktatás, szakképzés és egyéb ilyen specializációt igénylő tevékenységek területén.

Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Beléptetési vizsgálat

A pályázók írásos kutatási projektjavaslatot (beleértve a bibliográfiát is) legfeljebb 10 oldalt adhatnak meg a jelölt kiválasztott szakmai témájáról. A kutatási projektet a kérelemmel együtt a Károly Egyetem Oktatási Karán, a Tudományegyetemen kell elküldeni. Várható, hogy a kutatási projektnek megvan a maga elképzelése, és bizonyítja, hogy képes a tudományos munkára. A projektnek tartalmaznia kell a kutatási probléma jellemzőit, a téma céljának és szerkezetének alapgondolatát, valamint az elméleti kutatás és a szakirodalom módszereit.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A doktori tanulmányokat előkészítő programnak tekintik azoknak a tudósoknak és kutatóknak, akiknek kreatív törekvései hozzájárulnak az elmélet és a kutatás fejlesztéséhez ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A doktori tanulmányokat előkészítő programnak tekintik azoknak a tudósoknak és kutatóknak, akiknek kreatív törekvései hozzájárulnak az elmélet és a kutatás fejlesztéséhez az oktatási tudományok területén. A program célszerűen növeli releváns szakértelmüket, terjeszti a releváns kutatási eredményeket és tendenciákat az oktatás területén, valamint a doktori hallgatók módszertani kompetenciáit. A tanulmányi program középpontjában a diákok mélyebben megismerkedhetnek a pedagógiai tudományágakkal. A doktori tanulmány fókuszpontja egy doktori értekezés / disszertáció, amelyet eredeti tudományos munkának neveznek, amelynek eredményei a szakterület tágabb kontextusában gazdagítják a szakterületet. Konzultációk A tanulmány jellegéből és tartalmából adódóan a pályázó a doktori tanulmányok lehetséges felügyeleteivel a témával, a projekt felépítésével és annak feldolgozásának lehetőségeivel konzultálhat.... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Charles University Faculty of Education

A Ph.D. Az oktatási pszichológia tanulmányai az oktatási pszichológia tudományos kutatási munkáját képezik, azaz az oktatási témákban alkalmazott pszichológiában. A tanul ... [+]

A tanulmányok jellemzői

A Ph.D. Az oktatási pszichológia tanulmányai az oktatási pszichológia tudományos kutatási munkáját képezik, azaz az oktatási témákban alkalmazott pszichológiában. A tanulmányok nem a pszichológia előfokú (Master Degree) oktatásának kompenzálására szolgálnak, ha a kamarák vagy a pszichológusok szövetségei ezt kérik, mint a pszichológiai gyakorlat feltételeit vagy további tanulmányokat (különösen az orvostudományban). A pszichológia és a más oktatási tudományok kontextusának megragadása révén hozzáadják a kutatók kompetenciáját az oktatás területén.

Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Beléptetési vizsgálat... [-]

Csehország Prága
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul

Charles University in Prague

Location address
Pedagogická fakulta UK v Praze
Street: Magdalény Rettigové 4

Prague, Prága, 116 39 CZ