Charles University Faculty of Education

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Pedagógiai Kar az egyik tizenhét karok kapcsolódó égisze alatt a prágai Károly Egyetem. Elsődleges célja, hogy a tanárok és egyéb oktatási személyzet minden típusú iskolák és oktatási rendszerek, a különböző szintű tanulmányi (bachelor és master) és formák. Míg öt másik karon belül, a Károly Egyetem is hivatalosan képzett tanárok képzése, ami a Kar oktatási egyedülálló kalibrációs és összetettségét oktatási téren. A Kar rendelkezik egyetemi szintű alap- és tanártovábbképzésüket a következő területeken: a humán- és társadalomtudományokat, a művészeti nevelés, Testnevelés, Matematika és Természettudomány.

A Kar jelenleg képzés mintegy 4200 diák mind a BA és MA szakok, valamint közel 10 000 diák tanítják széles kombinált formák tanulmányi programok, elsősorban a részét a tanárok szakmai fejlődését.

A Kar is nyitott tandíjat fizető külföldi diákok, akik beiratkozik a program tanítani angol nyelven. A Kar részt vesz a nemzetközi Erasmus Mundus program célja, hogy megkönnyítse a diákok és a tanárok mobilitásának.

A BA és MA szakok

2006-ban a kar elfogadta az ECTS kredit rendszer, amely elismeri az EU minden országában, és ezáltal könnyebbé teszi a hallgatói mobilitás az EU-ban. A hallgató a Pedagógiai Kar jellemzően azt vizsgálja kombinációja két téma.

Bachelor tanulmányi programok

A 3 éves BA tanulmányi program célja, hogy a diákok alapos ismeretekkel a két választott tárgyak, de ez nem jelent tanári diplomát - a BA diplomások nem hivatalosan képzett tanítani. Ezért a szerkezet a kötelező és választható kurzusok keretében program szabott módon, hogy épül fel a szakmai, a választott tantárgyak helyett az oktatási készségek és oktatási kompetenciák a diákok. A BA tananyag következtében magában csak néhány tanfolyamok pedagógiai és pszichológiai tudományok. Ugyanakkor a tananyag magában foglalja a kötelező motivációs tanítási gyakorlat, amely segít a diákoknak eldönteni, hogy folytatni kívánja a nyomon követési MA tanulmányi keresni tanári diplomát.

Mester tanulmányi programok

A végzettek a 2-éves követési MA program lesz megszerzett jelentős szakértelemmel rendelkeznek a szakmai területen, amelyre a két fő választott témákban, és ezen túlmenően, azok is kialakultak pedagógiai, pszichológiai és módszertani kompetenciákat, kulcsfontosságú egy tanári pályára. Így eltekintve a kötelező és választható kurzusok, amelyek célja, hogy megszilárdítsa a hallgatók szakmai, a MA tanterv is magában foglalja, amelyet kifejezetten didaktikai kurzusok és a teljes körű hallgatói tanítási gyakorlat, amelyek mindegyike integrált szerves és összekapcsolt rendszer. A diploma a nyomon követési MA tanulmány teljes mértékben felkészült tanítani a magasabb általános és középiskolákban.

történelem

A Pedagógiai Kar a Károly Egyetem Prága novemberében alakult 1946 alapján az egyik első elnöki rendeletek átadandó után újra létrehozása a független csehszlovák állam, valamint függ az újonnan elfogadott törvény, amely annak megállapítására törekedett, oktatás karok minden egyetemen, hogy a nap . Ez volt a csúcspontja a tartós erőfeszítéseket annak érdekében, jelentős egyetemi oktatás a tanárok minden szinten, mind az elsődleges és másodlagos. A Pedagógiai Kar a Károly Egyetemen hivatalosan is megnyílt november 15-én, 1946-ban az Prága Rudolfinum (The House of Artists), és az ünnepélyes elindítása részt vett a cseh elnök, Dr. Edvard Beneš.

Azonban az 1953-as iskolai reform sikerült lebontása minden cseh karok oktatás. Az újonnan létrehozott intézmény a tanárok képzésére közismereti hívták a Pedagógiai Egyetemen - a magasabb iskolai Pedagógiai.

Még egy reform a cseh oktatási rendszer (végzett 1959-ben) szült pedagógiai intézetek Prágában és Brandýs nad Labem amelyek célja, hogy a vonat az általános iskolai tanárok, míg a jövőben a középiskolai tanárok kellett tanulni a fő témák a különböző egyetemi karok, mint volt a helyzet 1946 előtt. A cseh karok oktatás nem helyreállt 1964-ig. Érdemes megemlíteni, hogy a középiskolai tanárok a művészet, a zene és a testnevelés kezdetben kiképzett más megfelelő Károly Egyetem képességeknek alsoattending néhány pedagógiai és pszichológiai kurzusok a Kar oktatási.

Az 1970-es évek látta az egységesítés és összevonása a képzési hálózatok általános és középiskolai tanárok és a kiterjesztése a megfelelő hosszúságú tanulmány legfeljebb 5 év. Azok voltak inkább boldogtalan időkben annyi osztályok leépítették, illetve ahhoz csatolni egyéb University karok.

Az elmúlt 50 évben a Kar fennállása számos említésre méltó szakemberek különböző területeken már tanítják a soraiban, mint a Cyril Bouda, V. Hrabal, J. Charvát, Otakar Chlup, L. Kopeckij J. Plavec, V. Tardy és F. Vodička, hogy csak néhányat említsünk.

Helyszínek

Prága

Address
Pedagogická fakulta UK v Praze
Street: Magdalény Rettigové 4


116 39 Prága, Prága, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket