Charles University Faculty of Law

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Jogi Kar Károly Egyetem alakult 1348-ban, mint egy négy kara újonnan létrehozott Károly Egyetemen.

Jelenleg több mint 4500 diák, a jogi kar a legnagyobb akkreditált jogi kar a Cseh Köztársaságban. Ez egy teljesen akkreditált Master program tanított cseh; a Doktori Program lehet venni akár a cseh vagy angol nyelven. A Kar is biztosít LLM kurzusok angol nyelven.

Sok Jogi Karának öregdiák tartsa prominens posztokat az igazságszolgáltatási rendszer, a központi és a helyi közigazgatás, a Külügyminisztérium, a közszolgálati és a magán joggyakorlat és magánvállalkozások.

Az ELTE Jogi Karának épület egy emlékmű a modern építészet. Épült cseh építész Ladislav Machón (1888-1973), a képviselő modern klasszicizmus és a funkcionalizmus. Az építőiparban került sor a között 1926 és 1929 szerint a fejlesztési terv 1914 által készített Jan Kotera (1871-1923) építész, a nemzetközi jelentőségű, aki vezető alakja volt a cseh modern építészet. A belső tér az épület Machón saját munkája.

Történeti mérföldkövek Jogtudományi Prágában

1347-1348

Károly Egyetem jött létre. Úgy készült, amely négy karral - a karok az Arts, orvostudomány, jog és teológia. A Jogi Kar a vezető téma volt a kánonjog. Mivel a kezdetektől a Károly Egyetem nézetkülönbségek lehetett látni a Jogi Kar, másrészről pedig a maradék három kar között. Nem értettek egyet leginkább a szabályok az egyetem igazgatási és ellenőrzési.

1372

A nyílt konfliktus a Law School és a másik három kar kialakulását eredményezte független Egyetem Jogi (azaz a University of egyházjogászok), amelyek különösen az első 20 éves fennállása, volt kiemelkedő intézménye nemzetközi hírnevét. A turbulencia fordulóján a 14. és a 15. században, és eltérő attitűdök átformáló törekvések egyes egyházi vezetők vezetett a betetőzése a konfliktus a két prágai egyetem és ennek következtében a visszaesés a Jogi Egyetem, amely aztán a vége az év 1419.

1654

A létesítmény a Karl-Ferdinand Egyetem (az egyesülő a Jezsuita Kollégium és az újbóli létrehozását Universitatis Carolinae 1638) kezdeményezett új fejlesztések jogi oktatás. Emellett a kánonjog, egy új ága, a természeti törvény kezdett formát ölteni.

1754

A hossza jogi tanulmányokra öt évre meghosszabbítható, és fokozatosan, új tantárgyak és székek alakultak (például a természetes jog, büntetőjog, állami törvény).

1792

A helyzet rendkívüli professzora cseh állami törvény hozta létre.

1802

A felvilágosodás, a abszolutizmus Mária Terézia és II József uralkodása fokozatosan csökkent a társasági jellegét az egyetem és a karok, és végül is a bevezetése egy új hivatali oktatási igazgató, mint eszköz a bürokratikus kontroll alatt az oktatás és áttérés államilag irányított egyetemi tanulmányait. A karok és egyetemek alakultak át az állami oktatási szervek szolgáló Elsősorban oktatási jövőben az állami és közszolgálati tisztviselők. A négy éves jogi tanulmányait a következőképpen határozta meg tanulmányok, a jogi és politikai természetű.

1810

A kérdés a polgári törvénykönyv Ausztria tett kulcsfontosságú hatással jogi tanulmányai előidézésében felé történő elmozdulás pozitív jog használati Prágában, valamint más helyeken.

1848

A forradalmi események az időszak vezetett egy bizonyos fokú kikapcsolódást formái állami ellenőrzés alatt az egyetem; fokozatosan státuszát, mint a Testület vált vissza, és jogi tanulmányok határozták meg a tanulmányok a jog és államelmélet.

1849-1856

A reform a jogi tanulmányok érvényesült Leo Thun-Hohenstein, miniszter "Cult és oktatás". Ez volt a lényege a) a jogszabályok közelítése karok Ausztriában és azok Németországban ami több kapcsolat a tudományos világ, valamint a jótékony hatása jogpozitivizmus érkező német és b) a bevezetése egy új program tanulmányok, amelyek megosztották a használati két tömb: történelmi (beleértve a római jog), és a pozitív jog.

1866

A kereslet a párhuzamos utasítás Cseh mellett német nyelvű emelték. Az 1870-es években voltak már előadások zajlanak a cseh és a kari lett osztva mentén nyelv vonalak.

1882

A szétválás a Karl-Ferdinand Egyetem a cseh és a német egyetemeken lépett hatályba. Közötti időszakban 1882 és 1918 volt úttörő korszak történetében cseh jogtudomány, amely végül a egy független Csehszlovákia.

1918

A formáció egy független csehszlovák állam hozott egy új dimenziót a fejlesztés a jogi kar, amely a kutatóközpont hozzájárult a kodifikáció és egységesítése a jogrendszer az új államban.

1931

Az új épület a Jogi Karának-én nyílt meg a pesti Moldva folyó Prága központjában. Azt tervezték, a kiváló világszerte ismert építész Kotěra és építette kollégája építész Machón.

Helyszínek

Prága

Address
Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze

nám. Curieových 7
116 40 Praha 1
Czech Republic

Prága, Prága, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: