Charles University Second Faculty of Medicine

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A diákok választhatnak a második Kar a kivételes kutatási és oktatási kiválóság, mert egy büszke hagyomány a barátság és az egység között előadók, diákok és adminisztratív személyzet, és az egyedülálló hallgató tapasztalata, amit kínálnak. Elkötelezettségünket, hogy készül a sikeres szakemberek elsődleges vagy kórházi alapú egészségügyi ellátás teszi, hogy a kar egy kiváló választás a vizsgálatok.

Kutatás és oktatás kiválóság

A második kar hasznot napi kapcsolatot nemzetközileg elismert tudós, valamint a kutatás vezetői számos orvosi területen a Cseh Köztársaságban. Mi kiemelt figyelmet fordít a kutatás területén a humán genetika és genomika, a gyermekkori onkológia és hematológia, oncogynaecology, a neurológia és gyermekgyógyászat. Mi rendszeresen közzéteszi az eredményeink a legjobb nemzetközi tudományos folyóiratokban. Sok oktatók és PhD hallgatók kitüntetettek a nemzeti vagy nemzetközi díj és kitüntetés, és a mi elismert szakemberek gondozása nemzeti sport ábrázolások. Mindez biztosítja az Ön számára a legjobb lehetőséget válás kiemelkedő egészségügyi szakember.

A tapasztalat a legnagyobb egyetemi kórházban az országban

A diákok töltik a legtöbb gyakorlati képzés Motol Egyetemi Kórház, a klinikai alapja a második Orvostudományi Kar és az egyik legnagyobb és legfejlettebb kórházak Közép-Európában. Motol Egyetemi Kórház rendelkezik ellátást minden orvosi területen élők számára Prága és az egész Cseh Köztársaságban. Ez a híres kezelésére előkelő VIP betegek, köztük a cseh elnök. Ez összesen több megközelítőleg 2 300 ágy, ebből 690 a gyermekgyógyászati ​​szakaszban, míg a felnőtt szakasznak 1 230 ágy. Évente több mint 70 000 beteget kórházba, és több mint 750 000 járóbetegek kezelik. Összesen 3 000 egészségügyi személyzet dolgozik, köztük 800 orvos. Minden gyermekgyógyászati ​​osztályok magasan specializált, néhány orvosi szolgáltatások nem egyedülálló a Cseh Köztársaságban (Oncology, hemodialízis, epileptológia, stb.)

A hallgatók a gyakorlati képzés is zajlik Na Bulovce Kórház és a Katonai Egyetemi Kórház Prága.

Gyermekgyógyászat - egyedülálló hozzáadott bónusz szintű oktatás

A második Orvostudományi Kar történelmileg továbbra Kar Gyermekgyógyászati. Bár ez biztosítja az általános orvosi képzés és végzettek sikeres belgyógyász valamint gyermekorvosok (vagy szakemberek más tudományágak), a tananyag megőrizte széles köre Gyermekgyógyászat. Összehasonlítva más karok, a diákok jobban ismerik gyermekgyógyászati ​​szakterületek, mint például a neurológia, hematológia, onkológia, pszichiátria, Ortopédia, Kardiológia, fogtechnika, többek között.

State-of-the-art tanítási és tanulási környezet

Diákként, akkor előnyös, jól felszerelt, és technikailag fejlett laboratóriumi berendezések és bonyolult kutatási eszközök. Az új épület (az úgynevezett "Žížala" - "földigiliszta) előírja a state-of-the-art oktatási és kutatási létesítmények. Minden elméleti, preklinikai és klinikai tantárgyat jelentős használatával up-to-date audiovizuális és számítógépes technikák.

Kiváló lehetőség és egyebek

Arra törekszünk, hogy az Ön számára a szolgáltatások és támogató személyzet, amire szükség van egy nagy tanulási és élő tapasztalat. Mivel a diákok, akkor az Ön rendelkezésére tantermeket a számítógéppel rendelkező való hozzáférést lehetővé tevő bibliográfiai hálózati adatbázisokhoz, könyvtár jól tele idegen nyelvű szakirodalom és a pihenőhely, a kávézó és a hallgatói klub. A nemzetközi diákok koordinátor mindig kész válaszolni minden kérdésre, hogy törődik az Ön igényeinek, és segít megoldani a mindennapi hallgatói élet problémáit.

Egyéni megközelítés és a "család" környezet

A második kar közé sorolható a kisebb karok. A kedvező előadók vs diákok aránya 1: 2 (az angol program), valamint az egyéni megközelítés növeli a minőségi oktatás, lehetővé téve a diákok úgy érzik, teljesen otthon a kari. Mint egy nemzetközi diák, akkor megvan az az előnye, hogy tudjuk, gyakorlatilag minden a kollégák, így támaszkodhat barát és támogató csoporton belül.

Széles nemzetközi elismerést

A fok által odaítélt második Orvostudományi Kar teljes körűen elismerik valamennyi uniós országban, valamint az USA-ban a szövetségi szinten. (Bővebb információ az engedélyezési folyamat praktizálni, akkor kell felvenni a kapcsolatot a szakmai szervezet az adott országban.)

Globális tanulmány & képzési lehetőségek

Diákként a második Kar, akkor választhat a sokféle tanulmányi csereprogramok és szakmai külföldön. Akkor kiad egy szemesztert vagy az egész tanévben néhány partner egyetemeken Európában és az egész világon; alávetni gyakorlati szakmai gyakorlat a kórházak és egészségügyi intézmények a világ minden tájáról (olvashatnak a tanulók tapasztalataira); vagy részt vesz humanitárius egészségügyi feladatok.

Lehet fejleszteni az ember saját képességeinek

Ha nem tetszik csupán részt előadások, de szeretné, hogy bizonyítani a tehetségét, akkor vehet részt a tanítás a fiatalabb társaik. Tól a második évben, akkor is hasznos lehet, mint egy orvosi demonstrátor Anatómiai és Szövettani osztályok, mint te életkora, valamint szakma többi diák és megérti a problémáikat és igényeit.

Kitűnő közlekedési kapcsolatok

A Prága központjában van 15 percen belül elérhető metróval. A metróállomás kijárat vezet közvetlenül a bejáratnál a kari.

Elégedett a diákok és a sikeres diplomásokat

Szerint a saját értékelését a tanítás második Orvostudományi Kar, a hallgatók elégedettek a hosszú távú és a diplomások végre sikeresen a cseh és a nemzetközi munkaerőpiac.

Diákélet, szórakozás és kultúra

A kar biztosítja a kellemes hangulatot és a jó kapcsolatok körében a hallgatók és oktatók. A tanuló társadalom arra törekszenek, hogy fokozzák a hallgatói élet számos kívüli események, klasszikus és könnyűzenei koncertek, művészeti kiállítások és sportversenyek, beleértve a hagyományos nyári party a gőzös. Freshers Hete az év elején egy felbecsülhetetlen lehetőséget, hogy megfeleljen a diáktársak és megismerni Prágában, valamint a Cseh Köztársaságban.

Aktív és tanulója társadalmak

Tagjaként néhány diák társadalmak, akkor aktívan részt vesz minden ilyen tevékenységet. Emellett részt vesz rendezvények, akkor fejleszteni a kreativitást, mint egy riporter vagy fotós Motolák; segíti a menedzsment gyakorlati szakmai külföldön az International Federation of Medical Students Egyesületek Csehország (IFMSA); vagy vegyenek részt a nemzetközi hallgatói közösség segítségével az Association of International Medical Students (AIMS).

Kényelem az elektronikus dokumentumok

Mert, hogy elkerüljék a felesleges papírmunka, mi fut számos elektronikai alkalmazások, többek között tanulmányi alkalmazások vizsga felvételi, értékelési tanítási és elektronikus tananyagok.

Sport és fitness

Diákként, akkor lehetősége van arra hogy részt vegyenek a különböző egész évben sport tanfolyamok, valamint a nyári és téli tanfolyamok. A modern egyetemi sportközpont Hostivař kiváló szállást nyújt aqua-aerobic, atlétika, kosárlabda, floorball, evezés, úszás, body-building, softball, röplabda, golf, squash és a hegymászás. Ön is részt vehet a kajak-kenu, síelés, kerékpározás tanfolyamok és kurzusok is tartott a tengerparton.

Hozzáférhető és megfizethető diák csarnokok

Prága egy csodálatos hely, ahol élni és a Károly Egyetem hallgatói kollégiumokban találhatók városszerte. A legtöbb diák felfüggeszti Kajetánka Hall, közelében található Břevnov Kolostor és egy festői parkban, mindössze nyolc perc busszal a kar és gyalogosan is elérhető. Komenského Hall és a Hvězda terem is népszerű a nemzetközi diákok.

Helyszínek

Prága

Address
Charles University in Prague
2nd Faculty of Medicine
V Úvalu 84
150 06 Praha 5 - Motol

Prága, Prága, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: