Charles University Third Faculty of Medicine

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Vinohrady egészségügyi campus indult a fejlődés az elején a 20. században, majd a város szélén. Az 1902-ben I. Ferenc József császár avatta fel az Vinohrady kórház, mint az elsődleges kórházi polgárainak Královské Vinohrady és Žižkov kerületek. 1925-ben az Állami Egészségügyi Intézet megnyitására környékén. Mindkét intézmény hamarosan elkezdett játszani kulcsszerepet tölt be az egészségügyi ellátás fejlesztésére Prága, Csehország és Csehszlovákiában. A felosztás előtt a Általános Orvostudományi Kar 1953-ban, mind insitutions szolgált, hogy a képzés medikusok alapuló rendszeres tevékenységéhez figyelemre méltó személyzet.

A Vinohrady Kórház voltak nevezetesen a Prof. Szemészeti Josef Janku, felfedezője szemészeti toxoplazmózis (M. Jankumi); Prof. Tüdő és hasi sebészet Emerich Polák; az alapító cseh plasztikai sebészet Prof. František Burian. Miután a második világháború: az alapító csehszlovák diabetológia Prof. Jiří Syllaba, a híres kardiológus professzor Vratislav Jonas alapítója cseh gyermekgyógyászati ​​hematológiai Dr. Jiří Janele, Prof. Neurológiai J. Šebek, Prof. Törvényszéki Orvostani E. Knobloch vagy a Head of Psychiatric Institute doc. V. Petran.

Az Állami Egészségügyi Intézet munkatársai nevezetesen: Prof. Ivan Honl, aki létrehozta az első terápiás Pasteur Intézet a terrritory államunk. A személyzet az intézet részt vett számos világszerte programokat az Egészségügyi Világszervezet a második világháború után, többek között a globális felszámolása a himlő (Prof. Karel Raška). Ennek alapján egy ilyen gazdag hagyomány, hogy lehetséges volt, hogy egy új orvosi kar a Vinohrady egészségügyi campus.

Karunk utal, hogy a hagyomány az orvosi tanulmányait Charles University mert ez volt az egyik a négy alapvető tantárgyak az alapításakor 1348. A tanév 1882-1883, az Általános Orvostudományi Kar, mint ahogy a többi egyetem volt, két részre osztott - német és cseh. A november 17, 1939, valamint minden más, a cseh oktatási, a Cseh Egyetem része lett zárva. Ez átmeneti felfüggesztés Cseh oktatásban tartott 1945-ig. Aztán együtt az egész német egyetem, a német ÁOK eltörölték. A tulajdon átadták a cseh Orvostudományi Kar. 1953-ban a felsőoktatási minisztérium osztva az Általános Orvostudományi Kar Prága három különböző karok: a ÁOK (beleértve a fogászat), a Kar Gyermekklinika és a Kar Hygiene. Az utóbbi átalakult a jelenlegi 3. Általános Orvostudományi Kar a 1990.The a tény, hogy egy új, független Kar Egészségügyi jött létre 1953-ban hozott alapvető változásokat: ez a Kar megőrizte alapvető orvosi hangsúly, bár szakosodott a higiéniát és megelőzés. Egyrészt ez a specializáció lehetővé tette, hogy dolgozzon minden ágát higiéniai mi a háború utáni orvostudomány, de a másik, hogy ugyanabban az időben korlátozott, és korlátozta a tanulók megvalósítása a klinikai gyakorlatban.

Az orvosi utasítást a kommunista korszak márkás meglehetősen formális és káder alapú megközelítés. Mivel november 1989 tudtunk végezni az összes lényeges változások a szervezet a kar megfelelő megvalósításához az új tanterv és tanulmányi reform. A név a kar változtatták 3. Orvosi Kar, Károly Egyetem, amely hangsúlyozta, hogy elsődleges általános hangsúly. Assoc. Prof. Cyril Höschl, MD, volt az első kar dékánja választják meg a szabad választások után a forradalom 1989-ben. Az Akadémiai Szenátus ekkor alakult együtt a Tudományos Tanács, amely manapság vonultatja sok kiváló külföldi tagja. Voltak versenyek minden vezető pozíciókat adott intézetek, klinikák, valamint más egyetemi pozíciókat. A tananyag átalakították úgy, hogy a vizsgálati terv tükrözi az általános tájékozódás a Kar integrálása fejlett térségben megelőző tárgyak. Rengeteg alkalmazottak a különböző szakaszait az Egészségügyi Minisztérium és a Tudományos Akadémia, a Cseh Köztársaság közvetlenül részt vesznek a pedagógiai és kutatási tevékenységet a Kar.

1992 szeptemberében egy új kar épület Ruská utcai megnyílt. Itt található a Dékáni Hivatal, a különböző elméleti osztályának, megyék higiénia és a megelőző témák, és végül, de nem utolsósorban, a Center for Scientific Information, az újonnan létrehozott 1992-ben. 1991 májusában Mrs. Margaret M. Bertrand, egy kanadai professzor az angol nyelv, díjat alapított a legjobb tanuló a Kar évente kerül kiosztásra a Diplomaosztó. A feltételek a tanulmányi és tudományos munka javultak a nyitó az újonnan épített 6. emeleten a fő kari épület 2000 májusában elhelyezésére többek között a Department of Nutrition és laboratóriumok a kémia és a molekuláris biológia. További javulás jött 2006 májusában a recontructed részét Nursing College Ruská 91, ahol a Department of Medical Ethics, ápolási és idegen nyelvek most alapul. Students' külföldi utak egyre kitörölhetetlen része a tanítás Karán. Részvétel nemzetközi tudományos és kutatási programok, előadások külföldi szakemberek lehetővé teszi a kar, hogy elterjedt a szárnyait és új, kölcsönösen előnyös tudományos ösztöndíjak. Ez megkönnyíti javítását az oktatás minőségének anyagok, tanulmányok, új módszerek, eljárások és módszerek, ezáltal a műszaki feltételek eléréséhez elengedhetetlen a magasabb szintű oktatás.

A 3. Általános Orvostudományi Kar ruházott tanításának fokkal számos kiemelkedő egyéniségei az elmúlt három évben, többek között a legjelentősebb a következők voltak: Prof. Zdeněk Neubauer biológia, Doki. Ivan M. Havel a mesterséges intelligencia, és Prof. Ľuboslav Stárka endokrinológiai. Ugyanakkor, több tucat előadás neves külföldi szakemberek került sor környékén a Kar. Említsük meg legalább a Nobel-díjas neurofiziológiai Prof. J. Eccles, híres specialista pszichiátria Prof. P. Grof, és daseins-analitikus Prof. Condrau. A javaslat szerint a Tudományos Tanács Kar, Sir Karl Raimund Popper (1902-1996), episztemológus nyílt társadalom szószólója, az egyik legnagyobb filozófusok a huszadik század, elnyerte a mértéke díszdoktora gyógyászatban május 25-én 1994 között. A 3. Orvostudományi Kar részese volt odaítélésekor díszdoktora egyik felfedezője a DNS-t, a Nobel-díjas professzor James Watson. Hasonlóképpen, az alkalomból a 650. évfordulója a Károly Egyetem alapot, azt javasoltuk, hogy a másik Nobel-díjas, világszerte ismert neurofiziológus, Huxley Nagy-Britannia, szintén elnyerte a tiszteletbeli doktori, 1998-ban.

MUDr. P. Čech Karunk kezdeményezett elhelyezése tiszteletbeli plakkok emlékezik a Nobel-díjasok az orvostudományban Mr. és Mrs. Cori, hogy szülőföldjét házak Salmovska és Petrska utcák Prágában a projekt Prága-Európa kulturális városa 2000. Az együttműködés többek között az egyes karok az egyetem, különösen orvosi karok, növekvőben van. Az egyetem támogatja az egészséges versenyt sporttevékenységek körében karok, és a diákok is részt vesznek a különböző társadalmi és kulturális események nem csak ebben az országban, de külföldön is. A Kar közzé VITA NOSTRA magazin, ami a tudományos élet és a közösség képviseletében különböző oldalán a kar két funkcionálisan eltérő kérdés: VITA NOSTRA Revü, negyedévente gyűjteménye cikkek, kommentárok, és a tükröződés, és VITA NOSTRA Servis, tájékoztató lapot ami jön ki hetente. A tanév 1991-1992 Kar vette a külföldi hallgatók Általános Orvostudományi a Focus on Prevention. Az oktatás nyelve az angol. Jogait és kötelességeit a külföldi hallgatók kikötött között aláírt szerződések tanuló és a dékán.

Új igények a modern orvostudomány az orvosoknak tükröződnek az új tanterv of Medicine, amely a kar már végrehajtási mivel a tanév 1996-1997.

A tanítás alapja a 3. LF tartalmazza az Egyetemi Kórház Královské Vinohrady, Pszichiátriai Központ Praha, Kórház Na Bulovce, Thomayer Kórház Intézet anya és gyermek ellátás, kórházi Na Homolce, Központi Katonai Kórház és az Országos Közegészségügyi Intézet. Prominens szakemberek a Cseh Tudományos Akadémia és Intézet Klinikai és Kísérleti Orvostudományi is részt vesznek a tanítás.

Helyszínek

Prága

Address
Third Faculty of Medicine
Charles University in Prague
Ruská 87, 100 00 Prague 10
Czech Republic

Prága, Prága, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket