Charles University Faculty of Science

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Kari Egyetem ötödik karán 1920-ban alapították a Tudományi Karot. Jelenleg 29 osztály, 3 múzeum és egy nagy botanikus kert, ahol a Tanulmányi Osztály és néhány diák létesítményei találhatók.

Napjainkban a kar tudományos és szervezeti szempontból négy részre oszlik: biológiai, földrajzi, földtani és kémiai. Ezen szakterületeken kívül a kar több szakembert oktató és kutató központot is magában foglal, köztük olyan interdiszciplináris intézményeket, mint a Környezetvédelmi Tanulmányok Intézete. A kar minden része aktív mind a tanításban, mind a kutatásban.

A tudományág fő feladata, hogy magasan képzett szakembereket hozzon létre a biológia, a kémia, a földrajz, a geológia és más interdiszciplináris területeken. Tudományos és kutatási erőfeszítései az emberi társadalom fejlődésével kapcsolatos kulcsfontosságú problémák megoldására irányulnak. Néhány kiemelt fontosságú hosszú távú tantárgy az emberi egészség, az ökoszisztémák és a bioszféra kifejlesztésének funkciója és előrejelzése, valamint a megújuló erőforrások hasznosításán alapuló környezetbarát anyagok kifejlesztése.

A Tudományi Kar három oktatási szintet, főiskolát, mestert és doktort kínál. Minden alap- és mesterképzés magában foglalja mind az elméleti oktatást, mind a gyakorlati gyakorlatokat a laboratóriumokban, és egyes kurzusok kombinálják a természettudományi tudományos tanulmányokat és a tanárképzést egy kiválasztott területen. Bachelor kurzusok bevezetése mélyebb tanulmányok, hogy kövesse a mester programok. A mester tanulmányi programjai a tudományos és kutatóintézeteket, a kormányzati karriereket, az iparágat és a magánszektort szakértők képzésére szakosodnak. A tanárképzésben részt vevő mesterképzésben végzettek képesek középiskolákban és szakközépiskolákban tanítani. A doktori tanulmányi programok magasan képzett személyzetet oktatnak tudományos és kutatási tevékenységekre.

Helyszínek

Prága

Address
Faculty of Science
Charles University in Prague
Albertov 6

128 43 Prága, Prága, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

PhD