University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Közgazdaságtudományi Egyetem, Prága

A Kar története 1953-ban nyerte el a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetemet, amelyen belül létrejött a Természettudományi Kar. az 1989-es átalakulást követően áttért a FBA-ba. A hatvanéves történelem során a Kar a mikroszférában elhelyezkedő posztokat, köztük a felsővezetést - a közgazdaságtan, az üzleti élet, a marketing, a személyzet és más üzleti területek, valamint a nonprofit szervezetek számára végzett végzettséggel és végzettséggel rendelkezik. A kar a Zizkov-i egyetemen működő, a prágai Közgazdaságtudományi Egyetem öt karának egyike; irodái a modern ún. Paradise épületben találhatók .

2017-ben az FBA, mint csak a Cseh Köztársaságban működő intézet, a rangos EQUIS nemzetközi akkreditációval került átadásra. Ez az akkreditáció csak azoknak a karoknak nyújtható, akiknek a legmagasabb szintű oktatási színvonalat, kiemelkedő tudósokat, magas színvonalú tudományos tevékenységeket és szoros kapcsolatokat alakítottak ki az üzleti gyakorlattal.

A közelmúltban az FBA legfőbb akadémiai középpontjában minden tanulmányi szinten ( Bachelor, Master's és Doctoral ) irányult a Business Administration és Management . Ez a középpontban a közelmúltban kiterjesztették a művészeti menedzsmentre összpontosító egyetemi és posztgraduális tanulmányokat .

A kar oktatása elsősorban cseh nyelven zajlik, de az FBA az alapképzést oroszul és angolul is oktatja. A graduális szinten az FBA a nemzetközi menedzsment mesterképzését kínálja angol nyelven , melyet a világ 28 vezető egyetemével együttműködve szerveznek, és amely a Financial Times által évek óta vezető pozíciókat kapott. Jelenleg a Kar számos folyamatos oktatási programot szervez, köztük MBA tanulmányokat .

Az FBA kutatási tevékenysége természeténél fogva több alkalmazott kutatás. Minden évben a karon számos jelenlegi gazdasági és vezetői kérdés foglalkozik. Az akadémikusok közismerten közhasznú tudományos publikációk szerzői az üzleti közgazdaságtan, a menedzsment, a marketing, a szociológia, a pszichológia, az emberi erőforrások, a logisztika stb . Területén .

Az FBA gyakorlatilag kezdettől fogva szoros kapcsolatot tart fenn a magán- és az állami szektorral . A vállalati partnerek széles körű témát kínálnak a kar tanulóinak, amelyekre a főiskolai és a mester szakdolgozatok összpontosulnak; emellett a felsővezetők gazdagítják a tanítási környezetet, számos vonzó témával a valós üzleti életben.

A modern felsőoktatási intézménynek kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal kell rendelkeznie. Karunknál részt veszünk a CEMS (Global Alliance in Management Education) nevű nemzetközi tanulmányi programban; számos ösztöndíjat nyújtunk diákok és előadások számára külföldi vendégtanárok, stb.

Az FBA menedzsmentjének ambíciója, hogy a Karon vezető szerepet vállaljon a közép-európai felsőoktatási intézmények között, amelyek középpontjában a gazdaságilag és a vezetés szempontjából hozzáértő szakemberek felkészítése áll. Az FBA ismételt bevonása a gazdaságilag orientált iskolák rangos rangsorába a Financial Times szerint a helyes irányba halad.

Tanulmányi és Pedagógiai Tevékenységek

Az alapképzésben és a mesterképzésben végzett képzés teljes munkaidős formában van . A Master of Business Administration programon végzett tanulmányok részmunkaidőben is elvégezhetők. Hasonlóképpen, a doktori programok tanítása teljes munkaidőben és részmunkaidőben is megvalósul. A cseh nyelven tanított programokért nem fizetik a tandíjat . Minden más program díjat számít fel. Az FBA az egész életen át tartó tanulás, többek között az MBA program keretében különböző képzési programokat is végez, hasonló pénzügyi feltételek mellett. Régóta jelentős érdeklődést tanúsít az FBA-ban való tanulás iránt.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol
  • Orosz

Megjelenítés PhD » Megjelenítés Alapképzés » Megjelenítés Mester »

Képzések

Az intézmény további kínálata:

PhD

PhD a közgazdaságtanban

Campus Nappali Részidős 3 év September 2019 Csehország Prague + 1 további

A tanulmányi ág A közgazdaságtan a tudósok és kutatók képzésére koncentrál, akik a makrogazdasági és a mikroökonómiai területeken szeretnék megszerezni vagy elmélyíteni meglévő ismereteiket és készségeiket. Ban ben [+]

A weboldalon a nappali tagozatos információ a PhD programokról a Business Administration-ben található .

Ph.D. Közgazdaságtan (angol)

A tanulmányi ág A közgazdaságtan a tudósok és kutatók képzésére koncentrál, akik a makrogazdasági és a mikroökonómiai területeken szeretnék megszerezni vagy elmélyíteni meglévő ismereteiket és készségeiket. A makrogazdaság területén a hangsúly az elemzés kérdéseire és az intézményi környezetnek a vállalatok makrogazdasági vezetői döntéshozatalra gyakorolt ​​hatására irányul. Mikroökonómia esetében mind az árak, mind a verseny elmélete a tanulmány tárgya, másrészt pedig a mikrogazdasági (strukturális) politikák vállalati szféra hatásának elemzése. A hallgatók tanulmányi területe a kötelező és fakultatív tantárgyak mellett magában foglalja a cseh és a külföldi szakirodalom független tanulmányozásán alapuló tudományos és kutatási munkát is, amely a legfrissebb információkat nyújtja a területen. Ezért a hallgató köteles a saját tanulmánya során részt venni a tanulmány során. A tanulmányokat az állam doktori vizsgálata és a doktori értekezés védelme végzi. Várható, hogy a diplomások a tudomány és a kutatás, valamint az oktatás (különösen az egyetemek) területén fognak dolgozni. A pénzügyi és nem pénzügyi vállalatok stratégiai és elemző részlegein is dolgoznak. A program felépítése a következő:A blokk: Az egész iskola közös tantárgyai:... [-]


PhD üzleti gazdaságtan és menedzsment (angol)

Campus Nappali Részidős 3 év September 2019 Csehország Prague + 1 további

Az üzleti gazdálkodás és menedzsment ágában a doktoranduszok kutatási tevékenységei olyan témákra összpontosulnak, mint a gazdasági szervezet új elméletei; új irányok a [+]

A weboldalon a nappali tagozatos információ a PhD programokról a Business Administration-ben található .

PhD üzleti gazdaságtan és menedzsment (angol)

Az üzleti gazdálkodás és menedzsment ágában a doktoranduszok kutatási tevékenységei olyan témákra összpontosulnak, mint a gazdasági szervezet új elméletei; új irányok az üzleti teljesítmény mérésében; üzleti stratégiát európai kontextusban; a globalizációnak az üzleti tevékenységre gyakorolt ​​hatását; a vállalatok szerkezetátalakítása és újjáélesztése; a multinacionális vállalatok innovációs és pénzügyi stratégiája; a nemzetközi üzleti környezetben való együttműködés formái; közös multinacionális vállalatok; cégek vezetése; és egyéb kapcsolódó ügyeket. A program felépítése a következő:... [-]


Videók

Sebastian: Why did I choose BBA?

Kathrin: Why did I choose CEMS?

Day of a Student at VŠE

Kapcsolat

University of Economics Prague Faculty of Business Administration

Cím Faculty of Business Administration University of Economics, Prague Nám. W. Churchilla 4
130 67 Prague, Prague, Csehország
Honlap http://fba.vse.cz/
Telefon 224 098 440