Hivatalos Leírás

A humán tudományokról

Kik vagyunk mi? A Bölcsészettudományi Kar több mint 125 teljes és részmunkaidős oktatót foglal magában kilenc tanszéken. Több mint 3000 hallgató, mester és Ph.D. Kanadából és a világ minden tájáról hallgatókat vesznek fel programunkba. Csatlakoznak ahhoz a sok ezerhez, akik az 1887-es alapítása óta végezték a McMaster humanitárius képzését.

Az intézmény bejelentett elképzelése jó mutatója annak legmélyebb értékeire és legerősebb törekvéseire. Karunk jövőképe a kutatás, az innováció és az oktatás területén rejlik. A látomások természetesen semmit nem érnek el eredmény nélkül. A McMaster Humanities eredményei mindenütt jelen vannak: a kutatómunkáktól és az oktatók innovatív oktatásától kezdve a tanulók szellemi és társadalmi elkötelezettségéig a McMasterben és a tágabb világban.

A mi történelmünk

A Bölcsészettudományi Kar először az 1976. évi McMasteri Egyetemi Törvény eredményeként jött létre. A törvény hivatalosan elindította a modern korot, létrehozva az üzleti, a mérnöki, az egészségtudományi, a humán, a tudományos és a társadalomtudományi karokat. Az 1976 előtti humán tudományokra vonatkozó összes hivatkozás a Művészetek kontextusába került, 1968-tól 1976-ig, és a Művészeti és Tudományos Kar 1930-tól (amikor az egyetem kinyitotta kapuit Hamiltonban, Ontario) 1968-ig.

Humanitárius látás

vezetői összefoglaló

A szabad művészet minden nagy egyetem középpontjában áll. A McMasteri Egyetemen hiszünk egy liberális művészeti küldetésben, amely különféle tudományágaink erősségeire épül.

Karunk elkötelezett:
 • Kiválóság keresése a kutatásban, az oktatás innovációjában és a kreativitás terén az előadóművészetben.
 • A kritikus gondolkodás és a logikus gondolkodás ösztönzése írásbeli és szóbeli kifejezéssel.
 • Elismerve egyetemi, nemzetünk és világunk kulturális sokszínűségét.
 • A hallgatóknak felhívjuk a felelősségteljes és érzékeny globális állampolgárság fontosságát a kulturális önreflexió, az etikai érvelés és a történelmi megértés révén.
 • Ismerve a nyelvek és az új média értékét, mint eszközt, amely megnyitja a fejünket az új kommunikációs és megértési módoknak.
 • Belépés a kutatás új területeire, ideértve a zene, a nyelv és a kommunikáció kognitív dimenzióit.
 • A liberális művészeti oktatás meghatározása a 21. században, amely felkészíti hallgatóinkat a következő generáció legnagyobb kihívásaira.

124203_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Látomás

A Bölcsészettudományi Kar elkötelezett a tudományágaink legmagasabb színvonalát tükröző oktatási és kutatási környezet kialakításában, valamint az interdiszciplináris kutatás és a pedagógia új területein való vállalkozáson. A Művészetek területén továbbra is törekszünk az egyensúly megteremtésére a humanitárius oktatás legjobb hagyományai és a tudomány új formái között, amelyek a tudományágak területén és azok kereszteződésén jelentkeznek. A mai globális világ előtt álló, múltbeli és sürgető kérdésekből tanulva elősegítjük a tudás olyan fejlődését, amely innovatív, pozitív különbségeket eredményez a hallgatók sokszínű életében.

Küldetés

Az Akadémiai Tanácsadó Iroda feladata, hogy segítse a Bölcsészettudományi Kar hallgatóit teljes potenciáljuk kiaknázásában. Az akadémiai tanácsadói személyzet különféle körülmények között működik együtt a hallgatókkal, felmérve igényeiket és megtanítva nekik, hogyan kell navigálni a felsőoktatási rendszerben. A hallgatókkal dolgozunk az egyéni tervek kidolgozásában és végrehajtásában, mind az akadémiai, mind a személyes célok elérése érdekében.

A karba való belépéskor a hallgatók egy olyan tanácsadóval párosulnak, aki az első évtől a végzettségig támogatja őket minden akadémiai igényük kielégítésével.

Az akadémiai tanácsadók támogatást nyújtanak a következő területeken:

 • Az egyéni oktatási célok meghatározása.
 • Program és kurzus regisztráció.
 • A tudományos előírások értelmezése.
 • Tudományos munkavégzés.
 • További erőforrások feltárása az egyetemen, ha szükséges.

Főbb új kezdeményezések és átjárók

A kar öt új kezdeményezést javasolt a szabad művészet területén ezen izgalmas menetrend előmozdítására. Az erősségeinkre építve a kezdeményezések jelentős új kapukat jelentenek a tanuláshoz és a felfedezéshez. Ezeknek a kezdeményezéseknek egy része otthont fog találni az új Liberális Művészetek épületében: mások máshol találkoznak. Mindegyik keresztezi és támogatja egymást, mindegyik összhangban van a kampánydokumentumokban felvázolt irányokkal és a saját látásgyakorlatunkkal.

 • Globális Állampolgársági és Kulturális Központ.
 • Nyelvtanulás.
 • Wilson kanadai történelem intézet.
 • Előadóművészeti Központ
 • Humán és Társadalomtudományi Kutatóintézet.
Program oktatási nyelve:
 • English (Canada)

Az intézmény további kínálata:

PhD

McMaster University Faculty of Humanities

A mai kihívások - társadalmi és környezeti igazságtalanság, éghajlatváltozás, bizonytalan munka, felügyelet és egyre csökkenő közszféra - nagyok, összetettek és sokrétűek ... [+]

A mai kihívások - társadalmi és környezeti igazságtalanság, éghajlatváltozás, bizonytalan munka, felügyelet és egyre csökkenő közszféra - nagyok, összetettek és sokrétűek. Számos egyéb dimenziója között a kommunikáció és a kultúra kérdései vannak, amelyek sürgős beavatkozást igényelnek. Ph.D. A Kommunikáció, Új Média és Kulturális Tanulmányok (CNMCS) olyan kreatív hallgatók számára szól, akik átfogják a bonyolultságot, szeretik a nehéz kérdéseket, és érezzék a pozitív társadalmi változások irányába mutató intellektuális, művészeti és pedagógiai kockázatvállalást.

Ez a program három olyan interdiszciplináris területet von össze, amelyek mindegyike a nagy problémák megértésének és vitatásának kísérletéből származik, a művészetek, a humán és a társadalomtudomány eszközeivel: a kulturális tanulmányok azzal kezdődtek, hogy megpróbálják megfogalmazni a kultúra jelentőségét az egyetem privilegizált terein túl, a kommunikációt A tanulmányok meg akarják érteni, hogy a tömegtájékoztatás hogyan változtatja meg a modern társadalmat, az új médiatudósok és művészek meg akarják vizsgálni, hogy a számítástechnika és a digitális kommunikáció miként változtatják meg az emberi tudást és a kreativitást. E területek mindegyike megérti, hogy a manapság tapasztalt problémák, változatos technológiai, gazdasági, ökológiai és politikai következményeikkel, alapvetően a kommunikáció és a kultúra problémái. Az olvasás , a kritika és a kultúra, a média és a kommunikáció megteremtésének megtanulása elengedhetetlen a dolgok látásához és új módszerekhez.... [-]

Kanada Hamilton
Szeptember 2020
English (Canada)
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
McMaster University Faculty of Humanities

A McMaster filozófia doktori programja Ph.D fokozathoz vezető tanulmányokat kínál. a filozófiában. A programot úgy tervezték meg, hogy a hallgatók gyorsan beléphessenek s ... [+]

A McMaster filozófia doktori programja Ph.D fokozathoz vezető tanulmányokat kínál. a filozófiában. A programot úgy tervezték meg, hogy a hallgatók gyorsan beléphessenek saját kutatásaik izgalmába, miközben folyamatosan szilárd alapot teremtenek az átfogó tudáshoz.

Belépés

Felvétel a Ph.D. program megköveteli filozófia MA vagy azzal egyenértékű diplomát. Lehetőség van arra is, hogy a McMaster filozófia MA programjába beiratkozott hallgatók felvegyék Ph.D. program a MA fokozat befejezése nélkül, feltéve, hogy teljesítik bizonyos feltételeket az első évben elért kiváló haladáshoz. A kiválasztást a Ph.D. A Filozófia Tanszék Programbizottsága és minden hallgató, aki felvételt nyer, a McMasteri Egyetem általános szabályai alá tartozik.... [-]

Kanada Hamilton
Szeptember 2020
English (Canada)
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
McMaster University Faculty of Humanities

Ez egy négyéves interdiszciplináris program, amelyet a francia nyelvű világ irodalmainak és kultúráinak köré szerveznek, ideértve Franciaországot is. Meghívunk olyan jelö ... [+]

Ez egy négyéves interdiszciplináris program, amelyet a francia nyelvű világ irodalmainak és kultúráinak köré szerveznek, ideértve Franciaországot is. Meghívunk olyan jelölteket, akiknek hagyományos francia tanulmányaik vannak, valamint olyan jelölteket is, akiknek a kurzusa kevésbé jellemző, feltéve, hogy az iratok megfelelnek a Graduate Studies School (SGS) követelményeinek. A program célja, hogy segítse a hallgatókat a frankofón világ átfogó képének megszerzésében az időben, térben és a különböző társadalmi-kulturális diskurzusokon és gyakorlatokon keresztül. A program célja az is, hogy megkönnyítsék szakmai integrációjukat az egyre globalizálódó világba. Az értekezés bizottsága segítségével a sikeres jelölteknek lehetősége nyílik saját akadémiai háttér megteremtésére.... [-]

Kanada Hamilton
Szeptember 2020
French (Canada)
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul

Welcome Week 2019

Address
1280 Main Street West Hamilton
Hamilton, Ontario, Kanada