Hivatalos Leírás

EMBL helyszíneken

EMBL Európa hat telephelyén működik:

 • Heidelberg, Németország - fő laboratórium
 • Hinxton, Egyesült Királyság - Európai Bioinformatikai Intézet ( EMBL EBI)
 • Grenoble, Franciaország - kutatás és szolgáltatások a strukturális biológiában
 • Hamburg, Németország - kutatás és szolgáltatások a strukturális biológiában
 • Róma, Olaszország - epigenetika és neurobiológia
 • Barcelona, ​​Spanyolország - szövetbiológia és betegségmodellezés

Az EMBL irányítása

EMBL egy olyan kormányközi szervezet, amely az élettudományok alapkutatására szakosodott, amelyet több mint 20 tagállam, köztük Európa és Izrael, valamint két társult tag, Argentína és Ausztrália közfinanszírozási forrásból finanszíroz. EMBL t a főigazgató vezeti, jelenleg Iain Mattaj professzor, amelyet az EMBL tanács irányító testülete nevez ki. A Tanács tagjai az összes tag- és társult tagnak.

EMBL küldetései

Az EMBL küldetésének sarokkövei a következők:

 • végezzen alapkutatást a molekuláris biológiában;
 • vonat a tudósok, a diákok és a látogatók minden szintjén;
 • a tagállamok tudósai számára létfontosságú szolgáltatásokat nyújtanak;
 • új eszközök és módszerek kidolgozása;
 • aktívan részt vesznek a technológiaátadásban;
 • és integrálja az európai élettudományi kutatásokat.

Az EMBL kutatása

Az EMBL kutatásai a biológiai szervezet különböző szintjeire, a molekuláról a szervezetre, valamint a számítási biológiára, a bioinformatikára és a rendszerbiológiára vonatkozó kísérleti elemzést hangsúlyozzák.

A kutatást több mint 80 független csoport végzi, amelyek a molekuláris biológia spektrumát fedik le. EMBL nemzetközi, innovatív és interdiszciplináris. Több nemzetből álló 1600 alkalmazottja tudományos tudományokat képvisel, beleértve a biológiát, a fizikát, a kémiai és a számítástechnikát.

Képzési lehetőségek

Kiemelkedő képzés több szinten áll rendelkezésre: PhD hallgatók, posztdoktorok és vendégkutatók. EMBL a tanfolyamok, konferenciák és workshopok átfogó ütemezését szervezi, sokan az EMBL testvér szervezetével, az EMBO-val (az Európai Molekuláris Biológiai Szervezet rövidítésével) együttműködve szerveznek. Ezenkívül a laboratórium különböző tudományos kommunikációs tevékenységekkel, például előadássorozattal, nyilvános látogatói programokkal és a tudományos eredmények terjesztésével platformot kínál a nyilvánossággal folytatott párbeszéd számára.

Tudományos szolgáltatások

Az EMBL által nyújtott szolgáltatások a következők:

 • alapvető biomolekuláris adatbázisok és bioinformatikai eszközök, különösen az EMBL EBI;
 • a Hamburg-Grenoble-i és a Grenoble-i kivonásokban a strukturális biológiának a beamlines, a műszerek és a nagy áteresztőképességű technológiák biztosítása;
 • Core Berendezések, amelyek költséghatékony és hatékony hozzáférést biztosítanak olyan módszerekhez és technológiákhoz, amelyek költségesek a létrehozásához vagy fenntartásához, vagy amelyek jelentős költségeket igényelnek.

További információ az iskola honlapján.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

PhD

European Molecular Biology Laboratory

Egyedülálló a világon és vár rád! Az EMBL Nemzetközi Ph.D. Az eredetileg 1983-ban létrehozott program az EMBL elkötelezettségének az első osztályú képzés és oktatás iránt ... [+]

A következő tudományos generáció képzése és inspirálása - az EMBL kiválósági hagyománya

Mint Európa egyetlen kormányközi kutatóintézete az élettudományokban és a molekuláris biológia egyik vezető laboratóriumaként, az EMBL elkötelezett a molekuláris élettudományok kiválóságának előmozdításában Európa-szerte. Ennek a célnak az egyik legjobb módja a tehetséges fiatal tudósok inspirálása és elősegítése, hogy képzett és kreatív jövőbeli vezetőkké alakíthassák őket.

Az EMBL Nemzetközi Ph.D. A program Európa legjobb "osztályú" doktora. program az élettudományok számára. A 40 országból 240 diák vesz részt Ph.D. bármikor az EMBL nél. Évente átlagosan 60 új hallgatót ismerünk el, akik az országuk legmagasabb tudományos fokozatai közé tartoznak. Őket gondosan kiválasztják egy nagy, többnemzetiségű pályázókból álló csoportból, amely 2012-ben több mint 1700 pályázatot nyert ki.... [-]

Németország Heidelberg
Nyílt Beiratkozás
Angol
4 év
Campus
Bővebben magyarul