Graduate School of Life Science Munich

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A müncheni végzettségű iskolai élettudomány a Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU) Biológiai és Vegyészeti, Biokémiai és Gyógyszerészeti Karának része. Ezeket a kiváló karokat a német biológiai és biokémiai oktatási intézmények közé sorolják. Az LMU Génközponttal és a Klinikum der Universtität München-rel (KUM) együtt a Grosshadern-Martinsried-ben található HighTechCampusLMU-hoz tartoznak, amely jól ismert az élettudományok nemzetközi korszerű kutatásában. A részt vevő kutatócsoportok gyakran együttműködnek a szomszédos Max-Planck Biokémiai és Neurobiológiai Intézetekkel és a Német Környezet-egészségügyi Kutatóközponttal (Helmholtz Zentrum München).

A rangos Ludwig-Maximilians-Universität München olasz ihletésű épületei München központjában helyezkednek el, az English Garden közelében, Európa első nagy városi parkjában. Az egyetem Németország egyik legrégebbi és legnagyobb egyike. 1472-ben alapították a gazdag Ludwig herceg alatt, Ingolstadt bajorországi városában, majd egy Landshut-i megállás után 1826-ban végül Münchenben telepedett le. Azóta számos jó hírű tudósot vonzott. Közülük voltak a röntgen feltaláló, Wilhelm Roentgen, a vegyész és a modern mezőgazdaság apja, Justus von Liebig, valamint a szociológus, Max Weber. Alkotása óta az egyetem 13 Nobel-díjas nyertese. Ma a 48 000 hallgatóval, akiknek 15% -a nemzetközi hallgató, a Ludwig-Maximilians-Universität élénk hallgatói életet kínál. Több mint 700 professzora és 3000 asszisztens professzora egyedülálló kutatási és oktatási tájat alkot.

2017-ben ismét a Ludwig-Maximilians-Universität München vezető helyet foglal el a Times Felsőoktatási Magazin világhírnevének rangsorában, ahol az LMU a 30. helyen áll. Ennek megfelelően az LMU Európa egyik legismertebb egyeteme. A világhírnév rangsorolja az egyetem hírnevét az oktatásban és a kutatásban, a világ minden tájáról híres tudósokkal konzultálva.

biozentrum sommer-100Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

A 2009-ben alapított Müncheni Egyetemi Élettudományi Nemzetközi Doktori Programot az élettudományok területén az antropológia, a biokémia és a sejtbiológia, az ökológia, az evolúció, a genetika, a mikrobiológia, a növénytudomány, a szisztematika és az állattan területén kínálják, kiválóan motivált és képesített kutatók. A programot teljes egészében angol nyelven tanítják, és átfogó tudományos képzést nyújt Európa egyik legmagasabb rangú egyetemen. A Graduate School tagjai a München (LMU) Biológiai és Vegyészeti, Biokémiai és Gyógyszerészeti Karának részét képezik. A karok a legjobb biológiai és biokémiai oktatási intézmények között vannak Németországban.

Egy adott projekt kutatási képzését szemináriumokkal, visszavonulásokkal, módszertanokkal, átadható készségekkel kapcsolatos képzéssel és legalább egy nemzetközi konferencián való részvétellel egészítik ki. A doktori program nyitott azoknak a hallgatóknak, akik akár mester vagy diploma diplomával, vagy kivételes esetekben négyéves Bachelor fokozattal rendelkeznek. A végzős iskola sikeres hallgatói 3–4 év elteltével doktori fokozatot (Dr. rer. Nat.) Kapnak az LMU-ban. A jelentkezőknek bizonyítaniuk kell erős minőségi hátterüket, valamint érdeklődését és képességét független kutatások elvégzésére.

Több mint 39 kutatócsoport - nemzetközileg elismert innovatív kutatási megközelítéseik és technológiáik miatt - képezi a Graduate School alapvető karját. A legkorszerűbb megközelítések felhasználásával ezek a csoportok célja az alapvető és alkalmazott biológiai és biokémiai kutatásokkal kapcsolatos lényeges kérdések megválaszolása. Saját kutatócsoportjukon belül vagy egyetemi kutatócsoporttal együttműködve az LSM doktorátusok lehetőséget kapnak különböző technikák megtanulására és parancsnokságra. Így az LSM doktorandussainak alapos képzésük van az élettudomány fejlett módszereire.

A program célja nemcsak a kutatás sikeréhez szükséges műszaki ismeretek megtanítása, hanem minden olyan gondolkodó és felelősségteljes tudós számára nélkülözhetetlen készségek átadása is. Ez utóbbi magában foglalja az egyszerű nyelven történő kommunikáció képességét, valamint a hajlandóságot arra, hogy részt vegyen bioetikai kérdésekben és vegyen részt az általuk provokált nyilvános diskurzusokban. Ezenkívül házon belüli német nyelvtanfolyamokat kínálnak, ideértve az interkulturális szempontokat, a külföldi hallgatók számára az integráció megkönnyítése érdekében. A sikeres hallgatók körülbelül három-négy év után fejezik be a posztgraduális tanulmányaikat, és az LMU doktorátust (Dr. rer. Nat.) Kapják meg.

teaser b studium-163Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Helyszínek

München

Address
Grosshadernerstr. 2-4
82152 München, Bajorország, Németország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket