Institute of Development Studies

Bevezetés

Hivatalos Leírás

PhD kutatással

Első a fejlesztési tanulmányok világában (QS World University Rankings by Subject 2020) - Institute of Development Studies (IDS) világszínvonalú kutatás, tanulás és tanítás.

Doktori kutatás az IDS-nél

A doktori kutatás az IDS elengedhetetlen része, mintegy 50 doktorandusz hallgatója bármikor témát tár fel Ázsiában, Afrikában, a Balkánon, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten.

A virágzó közösségünk részeként két kutató felügyelete mellett fog dolgozni, és hozzáférést biztosít kutatási és oktatási lehetőségekhez, valamint számos szeminárium sorozathoz, amelyeket vezető fejlesztési szakemberek és szakemberek mutatnak be.

Az IDS ideje alatt felkészíti Önt az akadémia, a kormány, a civil társadalom vagy a magánszektor karrierjének elindításához szükséges képzéssel, és valódi változást hozhat az átalakító változások előidézésében.

Tanulmányi területek

Üdvözöljük azokat a kutatókat, akik osztják elkötelezettségünket az alábbiak mellett:

 • az éghajlati és környezeti igazságosság fenntartása
 • a szélsőséges egyenlőtlenségek csökkentése
 • az egészséges és kielégítő élet elősegítése
 • befogadó, demokratikus és elszámoltatható társadalmak ápolása.

Különösen érdekli az a munka, amely az eredetiségét mutatja a kutatási klaszterek munkájához kapcsolódó témák kezelésekor:

 • üzleti
 • városok
 • digitális
 • kormányzás
 • Egészség
 • hatás és politika
 • részvétel
 • erő
 • erőforrás-politika
 • vidéki határidős.

Jövőbeli pályafutás

Büszkék vagyunk olyan doktori diplomáinkra, akik munkájuk során a következőkben határozzák meg és oldják meg a világ legsürgetőbb globális kihívásait:

 • a nemzeti kormányok miniszterei és köztisztviselők
 • magas szintű tisztviselők olyan fejlesztési szervezetekben, mint az UNDP és a Világbank
 • a civil társadalmi szervezetek vezetői, ideértve a Mama Cash és az Action Aid tevékenységeket
 • magas rangú tudósok az egyetemeken szerte a világon.

"Az IDS-ben végzett tanulás potenciálisan megváltoztathatja a világnézetet - sokat tanulsz ebből a nagyon gazdag és sokszínű közösségből."
Jorge Adrian-Ortiz-Moreno, IDS PhD diplomás

Felügyelet és értékelés

Minden PhD kutatónak legalább két felügyelete van. A formális felügyelet óráinak száma a PhD folyamán változik, a hallgatótól, a témavezetőtől és a kutatás típusától függően. Az IDS egyetértési memorandumot tesz közzé, amely meghatározza a felügyelettel kapcsolatos elvárásokat.

PhD ideje alatt két szemináriumot kell tartania az IDS közösség számára. Az elsőt, az első év végén, a Kutatási vázlat szemináriumnak hívják, és ez áttekintést nyújt a PhD-tervről a terepmunka megkezdése előtt. A második a 3. év közepén zajlik. Ezt nevezik a folyamatban lévő munka szemináriumnak, amely a disszertáció kutatási eredményeire és általános érveire összpontosít.

Doktori munkámat disszertáció és viva alapján vizsgálják meg. A dolgozat nem haladhatja meg a 80 000 szót. Ezek a korlátozások tartalmazzák a lábjegyzeteket és a bibliográfiát, de kizárják a mellékleteket.

Belépési követelmények

Általában elvárják, hogy érdemel-e (összességében átlagosan 60%) mesterfokozattal. A képesítésnek releváns társadalomtudományi tárgyban kell lennie. Kivételes körülmények között akkor lehet fontolóra venni a diplomát, ha egy másik tantárgy területén rendelkezik képesítéssel. Azt is bizonyítania kell, hogy jelentős fejlődő országban vagy fejlesztéssel kapcsolatos munkában szerzett jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Angol nyelvi követelmények

A hallgatóknak angolul kell tudniuk. A minimális követelmény például egy 7,0-es IELTS- osztály, és az IELTS-teszt egyes szakaszaiban legalább 6,5. A nemzetközi hallgatók angol nyelvű követelményeiről a Sussex Egyetem webhelyén talál részletes információt .

Felvételi információk a pályázók számára

Be kell nyújtania egy négy-öt oldalas kutatási javaslatot, amely feltünteti a kutatási projekt természetét, céljait és elsődleges kutatási kérdéseit. Tudja meg, hogyan írhat kutatási javaslatot.

Jelenlét az IDS-ben

Az IDS-ben való jelenléte elengedhetetlen a PhD korai szakaszában, amikor a kutatási javaslatot elkészítik (az első évben), majd a terepmunka után a kutatási eredmények felírásának szakaszában (harmadik év). A nyilvántartásba vétel maximális időtartama négy év, de a doktori fokozat három év alatt teljesíthető.

Hogyan értékeljük kérelmét?

A pályázat értékelésekor számos tényezőt figyelembe veszünk, ideértve: kutatási javaslatának minőségét, tudományos képesítését, illeszkedését az IDS kutatási prioritásaihoz, a korábbi fejlesztési tapasztalatokat, a nyelvtudást és a megfelelő felügyeletek rendelkezésre állását.

Az összes pályázatot az IDS Oktatási és Tanulási Csoport értékeli a potenciális felügyelők bevonásával. Interjúba kerülnek a PhD kutatási terveivel is. Ha a jelentkezés sikeres, felveszi a kapcsolatot az IDS Oktatási és Tanulási Csapattal, aki végső soron felel az IDS PhD program helyek felajánlásáért.

Díjak és tanulmányi költségek

Az IDS megköveteli, hogy a hallgatók legalább három évig regisztráljanak magukat. A legtöbb diák időt tölt a tengerentúli terepmunkára. A terepmunka során a hallgatókat távoktatásként regisztrálják, és díjat számítanak fel, amely általában a teljes munkaidős díj 65% -a, de változhat.

Szinte minden IDS PhD kutató úgy dönt, hogy empirikus kutatást és terepi munkát végez PhD doktorainak. Ennek a kutatásnak a széles paramétereit (téma és ország) általában a hallgató határozza meg, és belefoglalja a PhD programhoz benyújtott pályázat részeként benyújtott javaslatba. A kutatás terjedelmének és nagyságrendjének részletesebb értékelését általában a doktor első évében a felügyeletekkel közösen készítik. A terepmunka általában 8 és 12 hónap között tart, és a költségek a tevékenységek terjedelmétől és méretétől függnek. Például a résztvevők megfigyelése és a kvalitatív interjúk az ön szülőföldjében és az Ön által ismeretes nyelven nem feltétlenül drágák, de olyan országban kell dolgozni, ahol vízumra van szükség, országon belüli etikai jóváhagyásra van szükség, és fordítókat kell alkalmazniuk , az átírók vagy a kvantitatív felmérésbe foglaló csoportok azt jelenthetik, hogy a költségek gyorsan növekednek. Hol tartózkodik, hogyan utazik a mezőjére, milyen technológiát használ az adatok gyűjtésére és elemzésére, és mennyi ideig marad, mind befolyásolja a költségeket. Az IDS nem finanszírozza a helyszíni költségeket. Van egy kis konferencia alap, és a doktoranduszok akár 450 fontot is igényelhetnek PhD-jeik ideje alatt, ha egy konferencián előadást mutatnak be.

Jelentős előrelépés és a regisztráció hároméves befejezése után engedélyezhető a hallgatókra, hogy átálljanak az előzetes benyújtási státusba. Az IDS jelentős előrelépésnek tartja három empirikus fejezet befejezését, a felügyeletek jóváhagyását és egy sikeres folyamatban lévő folyamatban lévő szemináriumot. Ha az előzetes benyújtási státuszt nem adják meg, akkor továbbra is a teljes munkaidős díjat kell fizetni. Az előzetes benyújtási díj körülbelül 500 font minden évre vagy annak egy részére.

Sajnos sem az IDS, sem a Sussex Egyetem nem tud pénzügyi támogatást nyújtani. A pénzügyi támogatásra szoruló pályázóknak fel kell venniük a kapcsolatot az oktatási minisztériummal vagy a Külügyminisztériummal és a Brit Tanács képviselőjével (a brit nagykövetséggel együtt). A díjakkal, a finanszírozással és az ösztöndíjakkal kapcsolatos legfrissebb információkat a Sussexi Egyetem webhelyén találja.

Hogyan kell alkalmazni

Jelentkezés a Sussexi Egyetemen keresztül online jelentkezésen keresztül . A jelentkezési lap kitöltésekor kérjük, azonosítsa az IDS-t a jelentkezésen; ennek kódja az L1604R - Fejlesztési Tanulmányok (IDS) (PHD).

Felügyelő megkeresése

Nem felelős a felügyelő megkereséséért. A jelentkezési űrlapon azonban megadhat egy preferált felügyeletet. A pályázókat mind tudományos képesítéseik, mind munkájuk relevanciájuk alapján értékelik egy vagy több IDS munkatárs kutatása szempontjából.

Távoktatás

Az IDS nem képes elfogadni a távoktatáshoz benyújtott kérelmeket. Úgy gondoljuk, hogy mind a doktorandusz, mind az intézet érdekeit szolgálja, ha a tanulmányi időszak nagy részét az IDS-ben töltik. Ez lehetőséget kínál a folyamatos interakcióra az IDS többi tagjával és hallgatóival.

A kutatási javaslat

A jelentkezési folyamat részeként be kell nyújtania egy négy-öt oldalas kutatási javaslatot, amely feltünteti a projekt jellegét, ambícióit és elsődleges kérdéseit. Előnyös lenne egy olyan cikk vagy írásminta mellékelése is, amely bizonyítja képességét kutatások elvégzésére és tudományos munka írására.

Jelentkezés előtt kérjük, olvassa el figyelmesen a kutatási javaslat kidolgozására vonatkozó irányelveinket . Íme egy jó példa a sikeres pályázó közelmúltbeli kutatási javaslatára: Barasa PhD kutatási javaslat az IDS-re, 2017

Jelentkezési határidő

A doktori kutatómunkás doktorátusaink inkább 2021. szeptember 21-én kezdődnek, és egybeesnek a Sussexi Egyetem őszi ciklusának kezdetével. Ez az ütemterv maximalizálja a lehetőségeket arra, hogy részt vegyenek az indukciós foglalkozásokon és képzéseken, mind az IDS, mind a Sussex Egyetem területén.

A szeptemberi jelentkezésre a jelentkezési határidők a következők:

 • 2021. június 21-én a nemzetközi hallgatók számára
 • 2021. augusztus 21. az Egyesült Királyság / EU hallgatói számára.

Kivételes körülmények között az IDS megengedheti a hallgatóknak, hogy januárban kezdjék meg a PhD-t kutatás útján (például, ha a vízumkérdések megakadályozzák a szeptemberi beutazást). Lehet, hogy bizonyos rugalmasságot is kínálhatunk a kezdési dátumokban a másik szervezetből átutazó hallgatók számára.

Megélhetési költségek

Fedezze fel a Sussex-ban végzett tanulás tipikus költségeit

Tudjon meg többet a feltételekről

Helyszínek

Brighton

Address
Institute of Development Studies
Library Road
Brighton BN1 9RE UK

Brighton, Anglia, Egyesült Királyság