Slovak University of Technology in Bratislava Faculty of Architecture

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Kar
Tanulmány
Kutatás
Nemzetközi tevékenységek
Az építészet oktatása a STU-ban 1946-ban kezdődött, mint Építészet és Építőmérnöki Tanszék. 1976-ban az önálló Építészmérnöki Kar működött.

Az egyetemi tanulmányaink minden szintjén és formájában mintegy 17 000 helyi és külföldi hallgató a pozsonyi és trnavai főiskolán és intézetnél.


Az STU kutatás-orientált egyetem. Létezése során jelentősen hozzájárult a tudományos ismeretek fejlesztéséhez, terjesztéséhez és felhasználásához.


A nemzetközi együttműködés jelentős terület, amely az egész világ oktatási és kutatási intézményeivel való interaktív kapcsolaton alapul. Középpontjában az EU keretén belüli közös projektek állnak.

Az építészet oktatása az STU-ban 1946-ban kezdődött, és az Építészmérnöki Kar (FA) lett a Szlovák Műszaki Egyetem (STU) Kar legújabb kiegészítése. Akkoriban létrehozták az Építészmérnöki és Építőmérnöki Tanszéket a Szlovák Politechnika (SVŠT) Építészmérnöki ágának részeként, amelyet ma Építőmérnöki Karnak hívnak. A következő hetven évben a kar átalakult létfontosságú és versenyképes intézménnyé, és évente több mint 1000 hallgatót szolgál fel.

Az STU Építészmérnöki Kar a Szlovák Köztársaság legnagyobb építészmérnöki oktatási intézménye. A kari profil tükrözi az egyetemi alapelveket, és feltételeket teremt a professzionális teljesítményhez a székhelyen és az EU keretein belül. Ebben a tekintetben egyértelmű iránymutatás áll az építészek, várostervezők és tervezők kreatív keretek közötti felkészítésére. A jelenlegi kétéves szintű tanulmányi rendszer a diplomás felkészültségére összpontosít. Hangsúlyozták a tudatosságot a művészetben és az elméletben, valamint a különféle műszaki és tervezési tantárgyakban, a várostervezéstől a belsőépítészetig.

Az Építészmérnöki Kar egy olyan épületben található, amelyet Emil Belluš, a múlt század legfontosabb szlovák építésze és az iskola alapítója tervez, akinek a "Belluš professzor Aula" (az egyetemen belül lakó) csarnokot nevezték. Az ilyen előadótermeken, stúdiókon, számítógépes létesítményeken és a kar könyvtáránál, amely jelentős szakmai könyveket és folyóiratokat tartalmaz (amelyek közül sok nemzetközileg elismert), felhasználható a kreatív képességek és szakmai készségek fejlesztésére.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

Támogatási központok

A kar tevékenységeit támogató szolgáltató központok:

Könyvtár

A Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának könyvtára (FA STU) egy tudományos könyvtár, amely rendkívül speciális készletekkel rendelkezik hazai és külföldi irodalommal (könyvek, forgatókönyvek, folyóiratok, szótárak, disszertációk stb.). A könyvtár számos előnyt kínál felhasználói számára - ingyenes hozzáférés az összes könyvtári készlethez (beleértve a nemzetközi on-line teljes szövegű adatbázisokhoz vagy a szakmai folyóiratok elektronikus változatához való hozzáférést), a legújabb irodalomhoz való hozzáférés az oktatott tanulmányi programok témája alapján. a karon, modern könyvtári és információs szolgáltatások (könyvtár on-line katalógus, önkiszolgáló másoló és szkenner gépek, ingyenes Wi-Fi hozzáférés), kényelmes tanulási és munkaterület.

CEDA (Design for All)

A Mindenki számára kialakított Központot a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán hozták létre 2007. júniusában. Missziója egy zökkenőmentes beépített környezet létrehozása, amelyet mindenki használhat, életkorától, méretétől vagy méretétől függetlenül. képesség.

A CEDA elkötelezett az egyetemes tervezés elve mellett, amely lehetővé teszi a szlovákiai emberek számára, hogy beilleszkedjenek az emberi különbségeket figyelembe vevő társadalomba, és képességeik szerint a lehető legjobban lépjenek kapcsolatba a környezettel.

Testtudatos labor

A BCD Lab egy testtudatos tervezésre szakosodott kutatási és oktatási központ, amely a Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán található, Pozsonyban. Különleges képzést és kutatást nyújt a tervezés és az építészet területén. Ez a kutatóközpont építészeket, tervezőket, tanárokat, hallgatókat, kutatókat és szakembereket gyűjt össze különböző területeken - belsőépítészet, építészet, ergonómia, neuroergonómia, társadalomtudományok és orvostudomány.

A BCD Lab egy multidiszciplináris kutatócsoport, amely a testtudatos tervezésre összpontosít - az ember és a környezet közötti kapcsolatra. Tagjaink szakemberek a tervezés, az építészet, az ergonómia, a neuroergonómia, a társadalomtudomány és az orvostudomány területén. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Fenntartható és Hatékony Építészet Központ - "Építészet 2020"

A fenntartható és hatékony építészet központja - az „Architecture 2020” (a továbbiakban A2k20) kutatás és képzés az STU Építészmérnöki Karán. Ez a Kar egy speciális osztálya, amely kutatási és képzési tevékenységeket folytat az építészeti tervezés területén, amely megfelel az épületek energiahatékonyságáról szóló 2010/31 / EU irányelv kritériumainak a 2020 utáni új épületekre vonatkozóan, a fenntarthatóság és az környezet.

Az A2k20 összekapcsolja a különféle intézetek (és végül más karok és intézmények) kutatóit az iEPD-vel (Passzív Házak Intézete), az SKGBC-vel (Szlovák Zöld Épület Tanács), az ArTUR-tal (a fenntartható fejlődés építészete) és más szakmai szervezetekkel együttműködésben.

Oktatási és Kutatási Központ a Selmecbányán

Az Építészmérnöki Kar a koncentrált munka lehetőségeit is kínálja speciális oktatási és kutatási központjában, az UNESCO kulturális örökség központjában, Banská Štiavnica szívében. A hiteles történelmi házban (amelyet a hallgatók valójában helyreállítottak) a kar akár 30 hallgató és 10 alkalmazott befogadására képes az egész évben tartott műhelyek vagy szakos tanfolyamok alkalmával. 133910_21.jpg

Modellszimulációs laboratórium

Az STU Építészmérnöki Kar Model Simulation Laboratory Centerének poprádi tevékenységei a CAD és a regionális kérdésekre irányulnak.

Helyszínek

Pozsony

Address
Námestie slobody 19
81245 Pozsony, Pozsonyi régió, Szlovákia