Hivatalos Leírás

A kar látása

A kar elképzelése, hogy a régió vezető oktatási, kutatási és alkalmazási fejlesztő központjává váljon a biológia, az ökológia, a fizika és a matematika területén. Arra is törekszik, hogy a Szlovénia leendő tanárainak oktatására vezető vezető központ legyen különböző területeken, például természettudomány, matematika és műszaki tanulmányok.

A kar célja

A kar küldetése új ismeretek megteremtése az alaptudományok, mint például a matematika, a fizika, a biológia, az ökológia és a biológia, a matematika, a fizika, a kémia és a műszaki, valamint a számítógépes és a környezettudomány területén.

Egy fiatal kar hagyományokkal

A Természettudományi és Matematikai Karot (FNM) 2006-ban hozták létre. Az volt, amikor az Oktatási Kar három különféle karra bomlott. Az FNM különböző részlegekre oszlik: Biológiai Tanszék, Fizika Tanszék, Matematika és Számítástechnika Tanszék és Műszaki Tanszék.

A kar számos különféle tanulmányi programot hajt végre, amelynek minőségét kiváló tudományos munkatársaink biztosítják. A kar alkalmazottai világhírű tudósok és kutatók, és munkájukkal a tudományos karot a kutatás területén a legmagasabb szintre helyezik. A sikeres kutatási tevékenységek hasznos és releváns tanulmányi programjainkban láthatók. Tanulmányi munkatársaink minőségének további bizonyítéka a hallgatói felmérésekben található, ahol az FNM tanárai adják a legjobb pontszámot. Az FNM tehát kiváló minőségű kar, amely szintén a leginkább hallgatóbarát.

A karunk minden oktatási programját átdolgozták, hogy illeszkedjen a bolognai rendszerhez. Néhány új program már indul bolognának. Karunk 10/09-től csak új, bolognai tanulmányi programokat kínál.

121779_DSCF4176-1.jpg

Miért tanul a karunkban?

Manapság a tudomány hatalmas növekedésnek örvend, és egyre nagyobb, fontosabb helyet szerez a társadalomban. A tudomány tanulmányozása olyan új ismeretek gyűjtéséhez vezet, amelyek garantálják a megbízhatóságot és a tartós eredményeket. A fiatalok újra felismerik, hogy a természettudományban és a matematikában jól képzettek lehetővé teszik a megfelelő foglalkoztatást és a nagyszerű karriert. Diákjaink egyértelműen meghatározták a céljaikat és az elvárásaikat, ami nagy motivációs forrást jelent a tanulmányaik számára.

A Természettudományi és Matematikai Kar vonzó tulajdonságai:

  • Sikeres oktatórendszerünk van.
  • A nemzedékek közötti segítséget minden nap használjuk.
  • A hallgatók együttműködhetnek a projektekben, miközben egyetemi hallgatóként tanulnak.
  • A hallgatók számos különféle oktatáson kívüli tevékenységben vehetnek részt, amelyeket a kar kínál.
  • A hallgatók további tapasztalatokat szerezhetnek, miközben a szakterületükön hallgatói munkát végeznek.
  • A hallgatók számos interdiszciplináris kapcsolatot kihasználhatnak a tudomány, a műszaki, az orvostudomány és a közgazdaságtan területén, és ezáltal bővíthetik tudásukat.
  • Karunkban a hallgatók nem számok!

Foglalkoztatási lehetőségek

A természettudomány és a matematika oktatása lehetővé teszi a jó munkahelyek megtalálását és a sikeres karriert, különösen azért, mert Szlovéniában kevés olyan diplomával rendelkezik, akik a természettudományra és a matematikára szakosodtak. Foglalkoztatni lehet az iparban, bankokban, biztosítási ügynökségekben, állami intézményekben, iskolákban stb. Az oktatás más önálló vállalkozási lehetőségeket is lehetővé tesz.

A tényleges foglalkoztatási lehetőségek megtalálhatók az egyes programok akkreditációs kérelmeiben.

121780_DSCF2141-1.jpg

Kutató kar

Az FNM (Természettudományi és Matematikai Kar) partnerei az egyik vezető világkutatóhoz tartoznak, és a kar tudományos tevékenysége révén a Maribori Egyetemen a legjobban ismert.

A kar elsősorban a biológia, az ökológia és a környezetvédelem, a biofizika, a rendszerbiológia, az összetett rendszerek fizikája, a nanotechnológia, a matematika, az algebra, a geometria, a topológia, a mérnöki, a számítógépes tudományok, a szerves kémia és az oktatási tudományok területén dolgozik kutatásokat.

Diákjainkat sikeresen bevonják a fent említett kutatási tevékenységekbe és projektekbe.121877_FNM-modrozelen-bitnaslika-velika.jpg

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

PhD

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

A tanulmányi program nagyfokú nyitottságot és rugalmasságot kínál, mivel a hallgatók aktívan alakíthatják az egyéni oktatási útjukat saját érdekeik és karrier-orientációi ... [+]

A program célkitűzései

A tanulmányi program nagyfokú nyitottságot és rugalmasságot kínál, mivel a hallgatók aktívan alakíthatják az egyéni oktatási útjukat saját érdekeik és karrier-orientációik alapján, különös tekintettel a kapott elméleti, alkalmazott vagy számítógépes orientált matematikai ismeretekre. A mentorok támogatásával minden hallgató fokozatosan felépíti a szükséges ismereteket és kutatási tapasztalatokat ahhoz, hogy a tanulmányi területükön függetlenül kezeljék a rendkívül igényes gyakorlati problémákat. A matematika doktori képzési programjának fontos jellemzője a nemzetközi összehasonlíthatóság, nyitottság és rugalmasság: a hallgatók bevonásával a tudományos kutatásba és a karon zajló alkalmazott projektekbe.... [-]

Szlovénia Maribor
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Az első év első félévében a hallgató három kötelező tantárgyat és két választható pedagógiai tantárgyat vesz igénybe, amelyek képezik az oktatás műszaki doktori tanulmány ... [+]

Programszerkezet

Az első év első félévében a hallgató három kötelező tantárgyat és két választható pedagógiai tantárgyat vesz igénybe, amelyek képezik az oktatás műszaki doktori tanulmányának alapját. Az első év második félévében a hallgató két műszaki és egy pedagógiai didaktikai tantárgy választott tantárgyával bővíti tudását. Ugyanakkor megkezdi egyéni kutatási munkáját a mérnöki oktatás releváns kérdéseivel kapcsolatban. Két félévben a hallgató 1800 órás szervezett és egyéni tanulmányi és kutatási munkát végez, és 60 ECTS kredit összegyűjtésével jár.

A második év téli félévében a hallgatók szabadon választható kurzusokat vehetnek igénybe a hazai vagy külföldi karok vagy egyetemek posztgraduális képzési programjaiban (egy műszaki irányú és egy pedagógiai kurzus). A hallgató kiválaszthatja a tantárgyakat a javasolt tanulmányi program választható tantárgyaiból is, ha korábban nem választotta ki őket. A második év téli félévében a hallgató egyéni kutatási munkát is végez, amelyet a második év második félévében folytat. A második év két félévében a hallgató 1800 órás szervezett és egyéni tanulmányi és kutatási munkát végez, és 60 ECTS kredit összegyűjtésével jár.... [-]

Szlovénia Maribor
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

A teljes tanulmányt 240 ECTS kredittel értékelik, 8 félévből áll és 4 évig tart. A tanulmány kezdetén a hallgató a mentorral egyetértésben választja a tanulmányi területe ... [+]

A téma

A teljes tanulmányt 240 ECTS kredittel értékelik, 8 félévből áll és 4 évig tart. A 240 ECTS kredit közül 180 ECTS-t a hallgató egyéni munkájához szánnak az egyéni kutatási munka (IRW) keretében, 60 ECTS-t a szervezett tanulmányi formákra. Ezen belül a hallgató befejezi a kötelező kurzusokat: Bevezetés a kutatásba és a szemináriumba (egyenként 3 ECTS kredit, összesen 6 ECTS kötelező tartalom), 30 ECTS szervezett tanulmányi formát tölt be a hallgató oktatóval végzett munka formájában kötelezően Egyéni IV. Kutatási munka tantárgyak (3 ECTS egyenként, összesen 15 ECTS kredit) és VI. Egyéni kutatási munka (6 ECTS kredit), valamint a doktori disszertáció keretében (9 ECTS kredit). A fennmaradó 24 ECTS kredit a 60 ECTS közül választható, amelyet a hallgató három alapvető választható kurzus (mindegyik 6 ECTS) kitöltésével kap a kiválasztott modulokon belül: fizika, biofizika, oktatási fizika, és két választható kurzussal, átruházható képességekkel I. és II. (3 ECTS). minden egyes).... [-]

Szlovénia Maribor
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul

University of Maribor (Full lenght promovideo)

Address
Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška cesta 160
2000 Maribor, Maribor közigazgatási egység, Szlovénia