Keystone logo
Al-Farabi Kazakh National University

Al-Farabi Kazakh National University

Al-Farabi Kazakh National University

Bevezetés

Al-Farabi Kazakh National University a Kazah Köztársaság felsőoktatási rendszerének vezető intézménye, amely elsőként adta át az állami tanúsítványt, és amely igazolta annak jogát, hogy minden szakon és minden szinten tudományos tevékenységet folytasson.

Az Al-Farabi KazNU a kazahsztáni egyetemek általános minősítésének vezetője, amely a kazahsztáni köztársasági elnöki díj „A minőség területén elért eredmények” elnevezésű ország történetében az első díjat nyert, a a CIS díja a minőség és a szolgáltatások területén elért eredményekért. Az egyetemeink, tagjai az Egyetemek Nemzetközi Szövetségének és az Eurázsiai Egyetemek Szövetségének társalapítójának, az elsők voltak a kazahsztáni és a Közép-ázsiai országok egyetemei között, amelyek aláírták a nagy bolognai egyetemi chartát; sikeresen letette a minőségbiztosítási rendszerrel (SQM) való megfelelés, az ISO 9000: 2000 nemzetközi szabványok követelményeinek való megfelelést és a legnagyobb globális tanúsító központok - az IQNET Nemzetközi Tanúsítási Rendszer - tanúsításait szerezte be.

Az egyetem óriási oktatási, tudományos, szellemi oktatási, innovatív és termelési potenciállal rendelkezik, amelynek célja a legmagasabb képzettségű szakemberek képzése, a globális oktatási térbe való további integráció, az alap- és alkalmazott kutatás fejlesztése, a termelésbe történő bevezetése.

Ma az al-Farabi KazNU széles választékát kínálja Önnek.

Az egyetem 16 működő karból, 67 tanszékből, 32 tudományos kutatóintézetből és központból, techno-parkból áll; több mint 2000 professzor, orvos, tudományos jelölt és doktori fokozat, a legnagyobb akadémiák több mint 100 akadémikusa, a Kazah Köztársaság több mint 40 kitüntetett alakja, mintegy 40 állami díjat nyert és RK nominális díjai és 40 díjat nyert a fiatal tudósok díjaiból 47 állami tudományos ösztöndíj. Több mint 18000 hallgató és mester a felső szintű felsőoktatási rendszerben tanul az egyetemen. Együttműködünk a világ 418 legnagyobb nemzetközi egyetemével közös nemzetközi oktatási programok, hallgatói csereprogramok és szakmai gyakorlatok megvalósításában.

Üdvözlettel, a FarabiKazakh Nemzeti Egyetem rektora, műszaki tudományok doktora, professzor, Mutanov GM akadémikus

136624_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Küldetés

Személyzeti potenciál kialakítása - versenyképes és igényes szakemberek a nemzeti és a nemzetközi munkaerőpiacon; minőségileg új szint elérése a nemzeti és a világ állampolgárainak kialakításában, valamint a társadalom fenntartható fejlődésének magas szintjei a tudás átadása és továbbfejlesztése révén.

Látomás

  • Nemzeti hagyományos egyetem átalakítása világszínvonalú kutatóegyetemgé;
  • Az oktatás, a tudomány és az innováció integrációja;
  • A 4.0 egyetemi modell kialakítása;
  • Kiváló minőségű oktatás biztosítása a hallgatók további sikere érdekében és az oktatási programok versenyképes alapjának kialakítása;
  • A munkaerő-piaci követelményeknek megfelelő magas személyes és szakmai tulajdonságokkal rendelkező diplomások képzése.

Célja

Átalakulás a klasszikus nemzeti egyetemről világszínvonalú kutatóegyetemre.

Az Al-Farabi Kazakh National University 2017-2021-es fejlesztési stratégiája tartalmazza:

Stratégiai irány 1

Kiváló minőségű oktatás;

Stratégiai irány 2

A tudomány és az innováció a világminőség eredménye;

Stratégiai irány 3

A nemzetközi együttműködés kiterjesztése.

Stratégiai irány 4

Az oktatási és szociális munka javítása, a fiatalok bevonása az ország társadalmi-gazdasági fejlődésébe;

Stratégiai irány 5

Infrastruktúra fejlesztése és új információs technológiák bevezetése;

Stratégiai irány 6

A pénzügyi és gazdasági tevékenységek hatékonyságának javítása.

Helyszínek

  • Almaty

    Almaty, Kazahsztán

    Kérdések