Keystone logo
Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Bevezetés

Az Alma Mater Europaea egy nemzetközi egyetem, amelyet az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia kezdeményezett Salzburgban, Ausztriában. Az Akadémia mintegy 2000 kiváló tudóst egyesít, köztük 34 Nobel-díjast. Több mint 30 országból több mint 2000 diák tanul az Alma Mater doktori, mester- és alapképzési programjain bölcsészettudományok, projektmenedzsment, mesterséges intelligencia, fenntartható fejlődés, üzlet, stratégiai kommunikáció, szociális gerontológia, fizikoterápia és ápolás területén.

Az Alma Mater Europaea elkötelezett amellett, hogy olyan diplomásokat állítson elő, akik képesítéseit országosan és nemzetközileg elismerték és elfogadják. Az Alma Mater Europaea arra törekszik, hogy folyamatosan fejlessze karrier-orientált tanulmányi programjainkat a globális piaccal összhangban és a nemzetközi oktatási szervezetekkel összhangban, és folyamatos belső és külső minőség-ellenőrzési folyamatnak vetjük alá magunkat. .

Az Alma Mater Europaea gazdag és változatos tanulmányi környezetet biztosít a hallgatóknak, amely lehetőséget biztosít mind a szellemi fejlődésre, mind a szakmai ismeretek és készségek megszerzésére. Oktatási módszereink megfelelnek a nemzetközi szabványoknak. A valós életpálya-fejlesztésre koncentrálunk, és rugalmas, személyre szabott és hatékony megközelítést kínálunk.

Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia védnöksége alatt az Alma Mater Europaea új nemzetközi vezető elitet igyekszik formálni az oktatás, a kultúra, a gazdaság, a jog, az egészségügy, a táplálkozás és a környezetvédelem területén.

Küldetés, jövőkép és stratégia

Küldetés

Az AMEU alapvető küldetése olyan minőségi, kiegészítő és keresett, európai orientációjú alkalmazott és versenyképes programok kidolgozása és megvalósítása, amelyekre elsősorban Szlovénia és Közép-Európa üzleti szférája van szüksége.

Az AMEU küldetése, hogy csúcsminőségű pedagógiai és tudományos kutatási programokat valósítson meg különböző területeken, és egyetemi központként szolgálja a közösséget, elősegítve a különböző tudományok területén a tudás fejlesztését, terjesztését és felhasználását. Az AMEU együttműködést alakított ki a régió és más európai országok egyetemeivel azzal a céllal, hogy új ismereteket szerezzen és implementáljon, valamint az új tudást a régió más egyetemeivel együttműködve fejlessze.

Az AMEU ezért a transznacionális és interdiszciplináris megközelítés alapján hozzájárul a gazdasági és kulturális fejlődéshez, valamint az értékteremtéshez, és teljesíti a helyi, nemzeti és regionális küldetést az oktatási, kutatási és kulturális területeken.

Látomás

Az AMEU víziója, hogy nemzetközi oktatási központtá, az oktatás és kutatás kiválósági központjává váljon, amely stratégiai és alkalmazott kutatásait felhasználva kreatív módon oldja meg Közép-Európa gazdasági, technológiai, egészségügyi és társadalmi-politikai, ökológiai és éghajlati és interkulturális kérdéseit, elsősorban a Duna-vidék és a Balkán.

Nyitott akadémiai közösségként partnereivel együttműködve a gazdasági és technológiai fejlődés, a béke és a demokrácia, a fenntartható fejlődés, valamint az ökológiai egyensúly kialakítása érdekében projekteket kínál majd a régióban, hozzájárulva ezzel az európai reintegrációhoz.

Fejlesztési stratégia

Az AMEU munkája a következő stratégiai politikákon alapul:

tanulmányi programok kidolgozása azokon a területeken, amelyeken a legtöbb rendelkezésre álló álláshely áll rendelkezésre;

 • a tanulmányi programok alapjául szolgáló alapvető tudományos diszciplínák fejlesztése;
 • az alkalmazott tudományos kutatási tevékenység végrehajtása és az eredmények környezetbe való átvitele;
 • együttműködés a kereskedelmi és más szervezetekkel;
 • a szakmai fejlesztési és tanácsadói munka elvégzése;
 • nemzetközi kapcsolat az oktatási és kutatási intézményekkel.

Akkreditáció

Az Alma Mater Europaea összes egyetemi és posztgraduális programja teljes mértékben akkreditált a NAKVIS, a Szlovén Felsőoktatási Minőségbiztosítási Ügynökség által.

Campus jellemzői

Az Alma Mater Europaea nem egyetemi egyetem, és tanszékeink és egyéb egységeink különböző helyeken találhatók.

Válasszon helyszíneink közül és ismerje meg jobban.

 1. Ausztria
 2. Szlovénia
 3. Horvátország

Ausztria

Gazdag kulturális múltja és jelene miatt Ausztriát világszerte dédelgetik az emberek.

Salzburg

Az Alpok alatt található Ausztria negyedik legnagyobb városa Wolfgang Amadeus Mozart szülőhelye, és barokk építészetéről nemzetközileg is híres. A városban három egyetem és nagy a hallgatói létszám. Salzburgban található az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia központja.

Salzburg Európa egyik legszebb városa, amelyet az évszázadok során gondosan megőriztek. Látványos tájak, tavak, alpesi lábak és hegycsúcsok veszik körül.

A paloták, az érseki templomok, a terek és a szökőkutak, és mindenekelőtt az erőd a várost uraló, egykor hatalmas érsekek pompa szeretetét tükrözik.

A város szépsége és természeti környezete évszázadok óta vonzza az utazókat, és ma is jelentős turisztikai attrakció. Meghittebben ismerheti meg a várost, mint bármely turista.

Szlovénia

Szlovénia határozottan támogatja a valódi európai tudástér kialakításának gondolatát, és olyan intézkedések végrehajtására törekszik, amelyek támogatják az esélyegyenlőséget, az iskolai sikerességet, az általános mobilitást, a felsőoktatást és a szakképzést, a nyelvtanulást, az iskolai biztonságot, a megkülönböztetésmentességet, az oktatást. technológiák és távoktatás, a képesítések tudományos és szakmai elismerése, oktatási statisztikák, az általános oktatás és a szakképzés átfogó fejlesztése, az alapképzés fejlesztése és a posztgraduális tanulmányok korszerűsítése.

Ljubljana

Ljubljana Szlovénia fővárosa és legnagyobb városa. Amellett, hogy Ljubljanának minden más modern fővárosa megvan, sikerült megőriznie egy kis város nyugodt légkörét. Ljubljanában nagy a diákság, és központi földrajzi elhelyezkedése azt jelenti, hogy egy órán belül elérheti az Alpokat vagy az Adriai-tengert.

Maribor

Maribor Szlovénia második legnagyobb városa. 2012-ben Európa Kulturális Fővárosa, 2013-ban pedig Európa Ifjúsági Fővárosa volt. Számos híres és nemzetközileg elismert művész és sportoló szülővárosa, Szlovénia legsikeresebb futballklubja, a világ legrégebbi szőlőtőkéje, Európa második legrégebbi zsinagógája, a női FIS alpesi sí világbajnokság házigazdája… Mariborban nagy hallgatói létszám, és a cserediákok kedvelt célpontja.

Murska Sobota

Murska Sobota Szlovénia északkeleti részének legnagyobb városa és Muravidék regionális fővárosa. Szlovénia többi, többnyire alpesi területéhez képest egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik: Muska Sobota az egyetlen szlovén város, amely tényleges síkságon található. Egész évben kulturális, szórakoztató, hagyományőrző, kulináris és sportesemények színesítik a város életét.

Horvátország

Horvátország barátságos hely azoknak a diákoknak, akik egy gyönyörű tengerpartjáról, a mediterrán és délkelet-európai báj keverékéről, valamint gazdag történelmi és kulturális örökségéről híres országban szeretnének tanulni.

Zágráb

Zágráb Horvátország fővárosa és legnagyobb városa. Ez az ország kulturális, gazdasági, sport és kormányzati központja. Zágráb egy nyüzsgő város nagy diáklétszámmal, amely számos zöld parkjáról és éjszakai életéről híres. A város lüktet az energiától, de sikerült megőriznie a régi világ kedvességét.

  Belépők

  Diplomás felvételi

  Szelektív doktori és mesterképzési programjaink a friss diplomásokra és a pályakezdő szakemberekre vannak szabva bármely országból és változatos háttérrel. Minden évben 20-40 hallgatót fogadunk mesterképzésenként és 12-20 doktorjelöltet PhD programonként.

  • A mesterképzésben a minimumfeltétel az alapképzési/alapképzési diploma és az angol nyelvtudás.
  • A Ph.D. megszerzéséhez legalább mesterfokozattal vagy 4 éves alapképzéssel/bachelor fokozattal kell rendelkeznie, valamint nagyon jó angol nyelvtudással írásban és szóban.

  A felvételi eljárás

  A felvételi folyamat problémamentes és egyszerű. A nem kötelező online jelentkezéssel kezdődik, ami körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. Javasoljuk, hogy mielőbb töltse ki, mivel a jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk.

  Jelentkezésed részeként jelezni fogod, hogy érdem- vagy szükséglet alapú Academicus ösztöndíjra pályázol.

  A Felvételi Irodától a jelentkezéstől számított tíz napon belül értesítik Önt. Ha a Felvételi Iroda csapata megerősíti Önt megfelelő jelöltként, meghívják egy interjúra, és feltöltik diplomáit és dokumentumait. Megkapja az Academicus ösztöndíjról szóló határozatot, és további ösztöndíjra jelentkezhet, beleértve azokat is, amelyek a teljes tandíjat fedezik.

  A Calendly-n keresztül jelentkezhet az interjúra, amely egy héten belül megtörténik. Az interjút és a teljes jelentkezést követő egy héten belül az Alma Mater elfogadja vagy elutasítja jelentkezését, és tájékoztatja Önt az ösztöndíjakról és a tandíjról.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Helyszínek

  • Ljubljana

   3GF6+7P Ljubljana, Slovenia, 1000, Ljubljana

   • Koper

    Via Primož Trubar 1, 6000 Koper - Capodistria, Slovenia, 6000, Koper

    • Maribor

     Center, Slovenska ulica 17, 2000 Maribor, Slovenia, 2000, Maribor

     • Murska Sobota

      Lendavska ulica 9, 9000 Murska Sobota, Slovenia, 9000, Murska Sobota

      Kérdések