Keystone logo
California Institute of Integral Studies Ph.D. az ökológia, a spiritualitás és a vallás témakörében
California Institute of Integral Studies

Ph.D. az ökológia, a spiritualitás és a vallás témakörében

San Francisco, Amerikai Egyesült Államok

4 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Távoktatás

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése az egyik legnagyobb egzisztenciális veszély, amelyet az emberiség látott. Továbbá ezek az ökológiai kihívások érték- és tudatválságot jelentenek. Ph.D. program lehetővé teszi a diákok számára, hogy műveljék a tudást és a bölcsességet, hogy integrált és transzdiszciplináris szempontokból válaszoljanak ezekre az egzisztenciális veszélyekre. A diákok készségeket és betekintést nyernek a gyakorlatok, világnézetek és tudatosság átalakítására az igazságosabb, fenntarthatóbb és virágzó bolygó jövő szolgálatában.

Egyedülálló tananyagunk világnézeteket és kulturális örökségeket tár fel, hogy segítsen megérteni és kezelni az ökológiai traumákat. Továbbá megkérdezzük, hogy a spiritualitásnak, a filozófiának és a vallásnak milyen szerepe van az ökológiai kihívások létrehozásában és megválaszolásában.

Programunk egy tápláló közösség, amely a földdel való kapcsolatok újjáélesztésében és az öko-szellemiség, az öko-igazságosság, az őslakos hagyományok és az öko-feminizmus kereszteződéseinek feltárásában vesz részt. Karunkon Elizabeth Allison, Robert McDermott, Jacob Sherman és Brian Swimme dolgoznak, hogy alakítsák ki azt a globális párbeszédet, amely összekapcsolja a spiritualitást és a kozmológiát az ökológiával és a fenntarthatósággal.

Számos egymásba fonódó ökológiai válság, köztük a fajok tömeges kihalása, az éghajlatváltozás, az elsivatagosodás és a szegénység, a huszonegyedik századot a soha nem látott változások és kihívások időszakaként jelöli meg. Ez az ökológiai pusztítás tudományos, gazdasági és politikai válaszokat vált ki. Az ilyen szabványos válaszok azonban gyakran nem tűnnek megfelelőnek a válság terjedelméhez.

Sok vezető gondolkodó megértette, hogy az ökológiai válság az emberi tudat válságát jelenti, és a kulturális értékek alapvető átlátását igényli. A globális változások üteme megköveteli annak a folyamatnak a megértését, amellyel az emberiség a bolygótörténelem ezen válaszútjához érkezett. Emellett felvilágosultabb gondolkodásmódra és a világban való létezésre szólít fel. A világ vallási és szellemi hagyományai mély betekintést nyújtanak az emberi állapotba, valamint mély tanításokat tartalmaznak arról, hogy az embereknek hogyan kell viszonyulniuk egymáshoz és a földi élethez. Az emberiség szerepére és jelentésére vonatkozó kérdések évezredek óta világítják meg a vallási küldetéseket; ugyanezek a kérdések inspirálják az ökológiai fenntarthatóság mai keresését.

Ökológia

A diákok ökológiai elvekkel és gyakorlatokkal tanulják a létesítményt. Fejlesztik a tudást és a bölcsességet, hogy gyógyító, integrált és transzdiszciplináris szempontokból válaszoljanak az ökológiai pusztításra. Készségeket és betekintést szereznek, hogy átalakítsák a gyakorlatokat, a világnézetet és a tudatot egy igazságosabb, fenntarthatóbb és virágzó jövő szolgálatában.

Lelkiség

CIIS összes akadémiai programján keresztül szőtt, és elengedhetetlen az ökológia, a spiritualitás és a vallás együttes megértéséhez. Mind a modern környezetvédő aktivisták, mind az őslakos emberek lelki elkötelezettsége további tükröződést érdemel a környezeti válsággal összefüggésben. Nem szektikus és pluralista intézményként CIIS ideális környezetet biztosít a spiritualitás és az ökológia közötti összefüggések további elmélkedéséhez.

Vallás

A filozófiai elmélkedés a jelentés és a cél kérdéseire összpontosít - azokra a kérdésekre, amelyekre a világ vallása igyekszik válaszolni. A vallások a filozófia kritikai reflexióit is megkövetelik. Programunk elismeri, hogy a filozófiai és vallási elmélkedés párhuzamosan történik, és tájékoztatja egymást. Egyedülálló légkört teremtünk az ökológiai gondokkal kapcsolatos mély kritikus elmélkedéshez.

Kozmológia

Tanfolyamaink kozmológiai megértést alkalmaznak az emberi kreativitás elhelyezéséhez a 13,7 milliárd éves táguló kozmosz történetében, fontos kontextust biztosítva az emberi és a kozmológiai történelem közötti összefüggések megértéséhez. A kozmológiai perspektíva a környezeti kihívásokat időben és térben tágabb kontextusukba helyezi, lehetővé téve a környezeti problémák genealógiai megértésének új elemzési eszközeihez való hozzáférést, valamint az etikai és erkölcsi vizsgálat új, szélesebb összefüggéseihez.

Filozófia

Míg a létezés természetének filozófiai vizsgálata - a metafizika - sok filozófiai osztályon divatban van, az ilyen vizsgálat elengedhetetlen a megfelelő emberi szerep elemzéséhez és megértéséhez a kozmosz többi részével kapcsolatban. A metafizikai vizsgálat lehetővé teszi a filozófiának, hogy szélesebb körben közelítse meg a létezés értelmét és természetét. Programunk központi eleme.

Képzelet

Karunk hangsúlyozza az emberi képzelet szerepét a szövegek és jelenségek értelmezésében. Világirodalmat, művészetet, zenét, meditációt és filozófiai romantikát tanítanak az észlelés új útjainak megnyitására. A képzeletnek - a képességnek arra, hogy túllépjen a jelenlegieken - sürgősen szükség van az emberi kapcsolat átalakításához a Földdel.

Aktivizmus

Programunk diákjait arra ösztönzik, hogy használják fel szellemi felfedezéseiket és elkötelezettségeiket a nagyobb közösségben, hogy tudásukat gyakorlatba ültessék. A MA hallgatók részt vesznek egy három egységből álló, 100 órás gyakorlaton, amelyben szolgáltatást nyújtanak egy szervezetnek, amely az emberek és a természeti világ közötti kapcsolatok helyreállításán dolgozik. Ezeken a terepmunka-tapasztalatokon keresztül a hallgatók gyakorlati, gyakorlati tapasztalatokra és szakmai kapcsolatokra tesznek szert, amelyek mindketten segítenek nekik az érettségi után termelési lehetőségek kialakításában.

A Programról

Interdiszciplináris tudósok, akik az ökológia és a vallástanulmányok szigorú tanulmányozásában szeretnének részt venni a legmodernebb megközelítéseikről elhíresült oktatókkal. A diákok megvizsgálják a világnézetek, filozófiák és vallások szerepét a globális kihívások megértésében és megválaszolásában. Programunk doktoranduszai fejlett kutatási, írási és vizsgálati készségeket fejlesztenek, hogy felkészítsék őket a felsőoktatásban és a közszféra vezetésében betöltött szerepekre.

Belépők

Tanterv

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

  • PhD szociálökológiából
    • Prague, Csehország
  • Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok PhD - Roth Gyula Doktori Iskola
    • Sopron, Magyarország
  • PhD geoökológiából
    • Saint Petersburg, Oroszország