Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Bevezetés

Károly Egyetem, Prága, Első Orvostudományi Kar: Az Akadémiai Kutatás minden változás előtt áll

Az első orvosi kar közel 1200 alkalmazottal és 3400 hallgatóval képviseli Csehország legnagyobb orvosi karát. A prágai Károly Egyetem szerves része, a cseh király és a negyedik Károly császár 1348 -as megalapításától kezdve. Mint ilyen, ez Közép -Európa legrégebbi orvosi kara is.

Azonban nem csak a fenséges történelem és lenyűgöző mennyiségi intézkedések elegendőek ahhoz, hogy az intézmény sikeres és versenyképes legyen. Ideáknak, embereknek, kapacitásoknak és menedzsmentnek kell lenniük, amelyek végül felelősek lesznek bármely intézmény jövőjéért, nyereségéért és használhatóságáért. Küldetésünk teljesítéséhez, és nemcsak a kar kutatási programjainak erejét és vitalitását, hanem nemzeti pozíciónkat és nemzetközi törekvéseinket is tükrözzük, a következő célokat erősítjük meg:

  • Az európai orvosi oktatási rendszer dinamikus összetevőjének lenni
  • A legkorszerűbb orvosbiológiai kutatás futtatása az Európai Kutatási Térség tágabb keretein belül
  • A helyi közösség értékes tagjaként kell elismerni.

Ebben az összefüggésben:

Azért vagyunk itt, hogy a jövő egészségügyi szakembereit tanítsuk: Nemzetközi szempontból jelentős ösztöndíjjal biztosítjuk a legmagasabb színvonalú egyetemi, posztgraduális és szakmai programokat, amelyeket cseh vagy angol nyelven oktatnak. Az oktatói kiválóság, a kreativitás ösztönzése és a szellemi kíváncsiság a magas rangú értékek oktatóink időszakos belső értékelésében. A Kar ösztönzi és támogatja a kiemelkedő kutatói gyakornokokat és kutatói képzési programokat.

Tehetségeket keresünk: Tanulóinkat Európa -szerte, Amerikában, Ázsiában és Afrikában toborozzák, és tanulmányainkat rendszeresen akkreditálják Európában és az USA -ban.

A tudomány mindannyiunk jövője: a kar jelentős összegeket fektet be a kutatási infrastruktúrába. Laboratóriumunk gyakorlatilag minden olyan csúcstechnológiát kihasznál, amelyek nemzetközi tapasztalattal és hírnévvel rendelkező lelkes személyzet kezében vannak. A tudományos tevékenységekből származó finanszírozás a közelmúltban képviseli a kari költségvetés nagy részét.

Változó kép közös Európánkról: A kar maga is profitál a kutatók és orvosok „helyszíni” párbeszédéből. Kutatócsoportjaink számos országos kutatási projektben vesznek részt, hangsúlyozva az alap- és klinikai tudományok közötti együttműködést, más tudományterületek kutatóival együtt, iskolán kívüli intézményekben. Fontos, hogy a nemzetközi csapatokban és uniós projektekben való részvételünk meredeken növekszik.

A tudósok vállalkozóvá válása: Eredményeink kiemelkedő elkötelezettséget mutatnak az alapvető, klinikai és alkalmazott kutatások iránt. A kari vezetés az egyetem vezetésével együtt a technológiai transzfer szabványos eljárásait és a win-win egyetemi-ipari kapcsolatokat építi ki a meglévő európai szabályok betartásával.

A K + F közösség határain túl: A kar szakértői rendszeresen részt vesznek a tudomány népszerűsítésében a közösség körében, és részükről elősegítik a közegészségügyi tudatosságot. Orvosaink és kutatóink újságírókkal és médiával együttműködve a fő közgyógyászati problémákra összpontosítanak, de segítenek alapvető tudományos tények terjesztésében, elmagyarázzák, hogyan működik és fejlődik a tudomány. Víziónk az, hogy támogassuk a tudásalapú társadalom építését.

A Kar

Az Első Orvostudományi Kar a prágai Károly Egyetem négy alapító karának egyike. Az 1348 -ban alapított Első Orvostudományi Kar a világ tizenöt legrégebbi orvosi iskolája közé tartozik.

Az oktatás és a kutatás a karunkon az orvostudomány és az egészségügyi szakmák szinte teljes spektrumát lefedi az alapvető tudományok teljes körétől a klinikai szakterületeken keresztül. Egyes tudományágak országos szinten egyedülállóak iskolánk számára. Modern és barátságos módon készítjük fel a leendő orvosokat, tudósokat és egészségügyi szakembereket. Mivel nem csak oktató, hanem kutatóintézet is vagyunk, a legmodernebb megállapításokat és technológiákat hozzuk az oktatáshoz.

Az Első Orvostudományi Kar egyetemi oktatása számos különböző képzési programot biztosít. A legtöbb hallgató hatéves általános orvosi programot folytat (ami MD fokozatot eredményez), vagy ötéves fogorvosi programot (ami DMD fokozathoz vezet).

Ez a két klinikai program angol és cseh nyelven is elérhető. Vannak további három -négyéves alapképzési programok az egészségügyi szakmákban (pl. Ápoló és egyéb szakterületek), némelyik mesterképzéssel, máig csak cseh nyelven. Van egy élénk PhD program is, a legtöbb specialitást angolul kínálják. Felkészítjük az orvosokat a testületi vizsgákra is. Fontos megjegyezni azt is, hogy különféle díj alapú programok állnak rendelkezésre posztgraduális hallgatók számára. Oktatási létesítményeink modernek és kényelmesek, a nézőterektől és a szemináriumi termektől a laboratóriumokon, a tanulószobákon és a számítógéptermeken keresztül. A legtöbb oktatási intézmény Prága központjában, történelmi épületekben található, Karlovo náměstí, IP Pavlova és Albertov közelében. A klinikai (gyakorlati) tanítás többnyire az Általános Egyetemi Kórházban történik, néhány klinikai rotáció a Motol Kórházban, a Thomayer Kórházban, a Na Bulovce Kórházban és az Általános Katonai Kórházban.

Végzőseink könnyen találnak munkát Csehországban és a világ többi részén. A 640 diplomás (1997 és 2015 között) 99,7 % -a talált elhelyezkedést az érettségi után 6 hónapon belül.

Helyszínek

  • Prague

    Charles University in Prague, First Faculty of Medicine Kateřinská 32 121 08 Prague 2 Czech Republic, , Prague

    Kérdések