Keystone logo
Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Bevezetés

Oktatás

A Hradec Králové-i Károly Egyetem Orvostudományi Kara képzést nyújt az orvostudományok bachelor-, mester- és doktori fokozatának leendő birtokosai számára.

Az oktatást oktatók – saját területük szakértői és hozzáértő tudósok – biztosítják.

Nemzetközi együttműködés

Karunk számára kiemelt feladat a külfölddel való együttműködés és a nemzetközi mobilitás.

Az Erasmus programon kívül, amely lehetőséget ad a hallgatóknak egy-két szemeszter eltöltésére egyes európai egyetemeken, az IFMSA szervezet más gyakorlatokat is kínál a hallgatóknak.

Tantestületünk kiváló kapcsolatot ápol a rangos Mayo Clinic-kel, az Egyesült Államokban, Rochesterben. Ez az egyedülálló együttműködés, amely hatókörét tekintve felülmúlja a Cseh Köztársaság összes többi orvosi egyetemét, évente mintegy 10 egyetemi és posztgraduális hallgató számára biztosít 3 hónapos gyakorlati gyakorlatot Rochesterben. Az elhelyezések a kutatásra összpontosítanak, és általában hallgatóink érdeklődési területéhez és jövőbeli fejlődéséhez kapcsolódnak. Gyakran van publikáció is. A Mayo Clinic elhelyezésének minden résztvevője megerősíti, hogy ez egy nagyon ösztönző tevékenység. Egyes esetekben ez további szakmai gyakorlatokhoz vezetett az Egyesült Államok tekintélyes klinikáin.

A külföldi intézményekkel való együttműködés másik gyakori módja a karok közötti megállapodások és több száz egyetemközi megállapodás a hallgatók és tanárok számára.

Tudomány és Kutatás

Az oktatás mellett a tudományos és kutatási tevékenység a kar fő tevékenységei közé tartozik.

Tantestületünk tagjai és hallgatóink számos, az orvosi kutatással és oktatási innovációval kapcsolatos pályázati projekt (Cseh Grant Agency, Európai Szociális Alap, ERFA, FP7, stb.) vezető kutatói vagy társvizsgálói.

Az alapképzésben (mesterképzésben) részt vevő hallgatók már tanulmányaik kezdetétől felkészülhetnek a tantervükön belüli tudományos és kutatói munkára. Munkájuk eredményét évente bemutatják, megvitatják és elbírálják az SVOČ konferenciákon (Students' Scientific and Research Work Conference).

A tudományos és kutatási tevékenység eredményeit számos rendszeres tudományos ülésen ismertetik.

Az Orvostudományi Kar és a Hradec Králové-i Egyetemi Kórház tudományos konferenciái egyes pályázati ügynökségek támogatásaira vonatkozó külső felülvizsgálati eljárások részét képezik.

A posztgraduális (Ph.D.) képzésben részt vevő hallgatók kutatási tevékenységét a posztgraduális hallgatói konferenciákon mutatják be.

A posztgraduális (Ph.D.) hallgatók nemzetközi konferenciája „Nemzetközi Orvosi Posztgraduális Konferencia Hradec Královéban” címmel „Új határvonalak a Ph.D. kutatásában” alcímet kapott. Diákok” 2005 óta évente rendezik meg, és egyre nagyobb presztízsű. A Hradec Králové Nemzetközi Orvosi Posztgraduális Konferencia presztízse New Frontiers in the Research of Ph.D. alcímmel. A 2005 óta szervezett hallgatók száma folyamatosan emelkedik.

Helyszínek

Helyszínek
  • Charles University in Prague Faculty of Medicine in Hradec Kralove PO BOX 38 Simkova 870 Hradec Kralove 1 500 38 Czech Republic, , Hradec Kralove

Kérdések