Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Bevezetés

A plzeňi Orvostudományi Kar a prágai Károly Egyetem tizenhét karának egyike. Ezt Edvard Beneš elnök 1945. október 27 -i 135. számú rendelete hozta létre. Szerény kezdeteitől fogva a plzeňi orvostudományi kar modern egyetemmé nőtte ki magát, amelyből már 7814 Csehországban és külföldön működő orvos végzett, valamint 499 hallgató az alapképzési programból. A 2009/2010 -es tanévben 2032 hallgató tanult a Karon, ebből 427 külföldi.

Az orvosi tanulmányok két alapvető tanulmányi programra oszlanak - általános orvos és fogászat. A hallgatókat a 2004/2005 -ös tanév óta fogadják a fogorvosi képzési programba, és ez fokozatosan felváltotta a szájtani tanulmányi programot. Az Általános Orvostan egy hatéves tanulmányi program; a Fogászat program tanulmányozása öt évig tart. Az első két évet elméleti területeknek szentelik - biológia, biofizika, anatómia, szövettan, fiziológia és biokémia. A harmadik és a negyedik év egy része a preklinikai alanyok - Patológiai anatómia, kórtani fiziológia, mikrobiológia és farmakológia - tanulmányozására összpontosít, és a klinikai alanyok tanulmányozása is megkezdődik. Az elmúlt évek teljes mértékben a klinikai területekre összpontosítottak.

A kar angol nyelvű oktatást is biztosít a külföldi önfinanszírozó hallgatók számára. A tanulmányt a prágai Carolinum Csarnokban megrendezett diplomaosztó ünnepség zárja, ahol a diplomások átveszik oklevelüket. Az Általános Orvostudományi Program végzősei MUDr címet kapnak. (egyenlő az MD -vel), és a Fogorvostudományi Program végzősei megkapják az MDDr címet. (egyenlő a DMD -vel). Nemcsak az orvosi gyakorlatra nevelik a hallgatókat; a kutatás alapjaival is megismerkednek, és önálló kutatómunkájukhoz vezetik.

Tanulmányaik során, különösen a nyári szünetben, a hallgatóknak számos lehetőségük van arra, hogy külföldön tanuljanak és tapasztalatokat szerezzenek. Nemcsak emiatt, hanem különösen azért, mert a diákoknak külföldi forrásokat kell tanulniuk, a hangsúlyt a nyelvoktatásra helyezik. Így a latin mellett minden tanulónak angolból és még egy idegen nyelvből kell vizsgát tennie.

Helyszínek

  • Pilsen

    Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Husova 3, 306 05 Plzeň, , Pilsen

Programok

Kérdések